DIY: Macramé kaarsenhanger

17 mei 2015

Na een drukke dag vind ik het heerlijk om lekker in de tuin neer te strijken met vriendlief voor een potje knuffelen en ‘hoe-was-jou-dag?-zo-was-mijn-dag-gesprek’ zonder ongeduldige peuter die ons in de reden valt of dreumes op ontdekkingstocht die van een hoge tafel gehaald moet worden. Lekker in de frisse lucht naar de hemel staren en mijmeren over dromen, toekomstplannen en koetjes en kalfjes. Of gewoon helemaal niks zeggen en nippen van een glas wijn. Ik ben blij dat het weer het steeds meer toelaat! Om alle lente- en zomeravonden die nog voor ons liggen extra gezellig te maken, heb ik een paar sfeermakers gemaakt voor in de tuin. Deze macramé kaarsenhangers zorgen ervoor dat ik helemaal nooit meer naar binnen wil!

Wat heb je nodig?

 • Gekleurd touw of koord
 • Glazen potje
 • Waxinelichtje
 • Sleutelhanger ring

diy-kaarsen-houder-macrame-knopen-touw-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Knip 5 even lange stukken touw af van zo’n 1,5 a 2 meter lang.
 2. Haal de stukken touw door de ring totdat de sleutelhanger precies in het midden zit en maak dan een knoop onder de ring.
 3. Pak 2 touwtjes die naast elkaar zitten en leg er zo’n 20 centimeter onder de knoop een knoopje in. Doe dit met alle stukken touw totdat er in allemaal een knoopje zit.
 4. Pak nu een touwtje van het ene duo en knoop deze aan een touwtje van het duo ernaast vast. Leg de knoop zo’n 5 centimeter onder de vorige knoop. Maar dit is afhankelijk van de grootte van je glazen pot. Ik heb bij mijn oude appelmoespot 5 centimeter aangehouden en voor het kleinere pesto potje 3 centimeter.
 5. Als alle touwtjes weer aan een ander touwtje vastgeknoopt zitten dan neem je ze allemaal bij elkaar en maak je een laatste knoop. Wederom zo’n 5 centimeter onder de vorige knoopjes. Nu kun je je glazen pot in de macramé houder zetten, een kaarsje erin doen en hem op een mooie plek ophangen!
DIY: Boekensteun
DIY: Vuurvliegjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Irene 17 mei 2015 at 10:59 am

  Dat ga ik ook eens proberen. Leuk!

 • Laat een reactie achter