DIY: Vuurvliegjes

10 mei 2015

Het was onze laatste grootste backpack trip. Een jaar later zou ik net bevallen zijn van Finn. Maar dat wisten we toen nog niet. Niels en ik zaten samen met wat andere backpackers in een klein bootje midden op de Amazone en het begon al wat te schemeren. We bivakkeerden een aantal dagen in een eco lodge en waren vandaag de hele dag op het water geweest. De dag kon sowieso al niet meer stuk, want we hadden op piranha’s gevist, een paar zeldzame roze rivierdolfijnen gespot en onze eigen lunch gevangen en gebakken tussen een paar palmboombladeren op een klein vuurtje. En als afsluiter van de dag gingen we op krokodillenjacht. Onze gids zat met een hoofdlamp vooraan in de boot en tuurde over het water om te zien of zijn licht ergens reflecteerde in de ogen van een kaaiman. En toen werden we ineens omringd door duizenden bewegende kleine lichtjes. Een zwerm vuurvliegjes die de nacht in dansten. Eén van de meest mooie, adembenemende en bijzondere avonden uit mijn leven. Toen ik op internet het idee tegen kwam om zelf vuurvliegjes te maken – met glow in the dark – moest ik dit natuurlijk uitproberen. Het effect was helaas niet zo magisch als die ene avond in Brazilië. Maar leuk vind ik deze lichtgevende potjes wel. Voor een tuinfeestje bijvoorbeeld. En dan dansen we zelf wel tot de zon opkomt. Oh ja, die krokodil hebben we ook nog gezien!

Wat heb je nodig?

 • Lege glazen potjes met deksel
 • Glow in the dark sticks
 • Schaar
 • Glitter

licht-tuin-nachtlampje-maken-glowinthedark-ladylemonade_nlAan de slag!

 1. Breek de glow in the dark sticks. Als het goed is, hoor je ze een beetje kraken en zie je dat de lichtgevende vloeistof door het buisje gaat.
 2. Knip de stick aan één kant door en keer hem om boven je potje. Als je de stick voorzichtig schudt, spettert de vloeistof eruit. Hier moet je wel wat geduld voor hebben, want snel gaat het niet. Voor een klein potje is 1 stick voldoende, maar je kunt ook meerdere kleuren door elkaar mixen.
 3. Gooi er nu wat glitter bij. Draai de deksel op het potje en schud de inhoud door elkaar.
 4. Je glow pot is klaar om de show te stelen. Afhankelijk van de kwaliteit van je glow in the dark sticks zou je lichtje zo’n zes uur moeten branden.
DIY: Macramé kaarsenhanger
DIY: Indianentooi

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply christa lindhout 10 mei 2015 at 9:03 am

  Cool!!! Ga ik zeker eens doen.

 • Reply Eline 23 maart 2016 at 2:30 pm

  Wow het is echt cool er werkt echt bij mij potje heb ik de kleuren gemixt en hij Brande langer dan 6 uur echt geweldig ??????????

 • Reply Mike 4 juli 2016 at 8:45 am

  Hoef je er geen water aan toe te voegen?

  • Reply Annemieke 5 juli 2016 at 11:56 am

   Nee Mike, als je een grote pot hebt, kun je het beste meerdere glow in the dark sticks gebruiken! Succes!

 • Reply Sietske 18 november 2016 at 5:52 pm

  Wat zijn die bolletjes, gebruikt in de bovenste foto?

  • Reply Annemieke 22 november 2016 at 10:52 am

   Dat is de glow in the dark Sietske. Als je echt een stippel effect wil op het glas kun je het beste glow in the dark verf gebruiken ipv glow in the dark sticks. Die blijft zitten, terwijl de vloeistof uit de sticks meer uitloopt.

 • Reply José 12 juli 2019 at 1:18 pm

  Hoi, wat een heerlijk potje om ook rustig van te worden. MAAR kun je er ook nog iets bij in doen zodat het langer dan zes uur mooi/ interssant blijft?

 • Laat een reactie achter