Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

18 juni 2020
Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Wil je papa echt een super tof en persoonlijk cadeau geven voor Vaderdag? Maak dan je eigen shirt! Scoor een wit t-shirt in zijn maat, pak de knutselspullen erbij en maak er iets moois van. Om je te inspireren, hebben wij een aantal leuke ideeën op een rij gezet.

8x Maak je eigen Vaderdag shirt

Zelf een t-shirt bedrukken

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Je kunt tegenwoordig van alles laten bedrukken; van een bord, mok, bedrukte pennen, een hamer, het etiket van een pot met pindakaas tot kleding. Zo’n gepersonaliseerd Vaderdag cadeau is natuurlijk super leuk en er zijn online genoeg shops te vinden die dat doen. Maar wist je dat je ook zelf kleding kunt bedrukken? Daarvoor heb je transfer papier nodig. (o.a. te koop bij HEMA of Bol.com) Daarop print je een leuke tekst, een grappig plaatje of laat je je kind een tekening maken met textielstiften. En dan strijk je het ontwerp op je t-shirt. Transfer papier is was-proof en kun je ook op andere items gebruiken zoals een keukenschort, kussensloop, tas of om bijvoorbeeld jassen te bedrukken. Super leuk om te doen!

‘Lees ook: Vaderdag – Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes.’

Mooie tekening

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Met een zelf gemaakte tekening geef je een t-shirt ook een persoonlijk tintje. Weer eens wat anders dan een tekening op papier. Als je wilt dat de tekening voor altijd op het shirt blijft zitten, maak hem dan met textielstiften of krijtjes. Dan overleeft de tekening de was!

Met voetafdrukken

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Dit t-shirt vind ik ook super grappig! Het maken ervan zorgt al voor een heleboel lol. Eerst schrijf je met permanent marker of met een textielstift de tekst erop. En dan laat je de kids lekker met hun voeten in de verf staan en over het shirt heen lopen. Zorg wel even dat je er een stuk karton of vuilniszak tussen doet om te voorkomen dat de stift en verf doordrukken op de achterkant van het shirt. Als je acrylverf gebruikt, de verf goed in de stof laat trekken en het shirt daarna nog een kwartier in de droger doet, blijven de voetafdrukken permanent op het t-shirt zitten.

Maak je eigen tie dye shirt

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Voor wat oudere kids met een hipp(i)e vader is het super tof om deze techniek eens uit te proberen; Tie dyen. Dat is weer helemaal terug van weggeweest. Op wikiHow hebben ze stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen.

T-shirt stempelen

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Stempelen op een t-shirt is ook heel leuk. Dat kan met een heleboel verschillende materialen; bijvoorbeeld met sponsjes, kurk, fruit, groente of aardappelen waar je zelf figuurtjes uit snijdt. Of je knipt een figuur uit papier, legt dat op het shirt en stempelt de randen. Ook hier geldt weer; wel even iets tussen de stof in doen om doordrukken te voorkomen. En als je wilt dat de verf permanent op het shirt blijft zitten, moet je acrylverf gebruiken, deze goed in de stof laten trekken en het shirt daarna nog een kwartier in de droger doen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

T-shirt met foto

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Met een foto van papa’s oogappel(s) op een shirt maak je hem vast ook heel erg blij. Je kunt zo’n shirt ontwerpen via een webshop die kleding bedrukt. Of je maakt hem zelf door een foto te printen op transfer papier en deze op een shirt te strijken.

Met handafdrukken

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

In plaats van voetafdrukken is het natuurlijk ook heel leuk om handen op een t-shirt af te drukken met verf. En je kunt er eventueel ook nog een leuke tekst bij schrijven met een textielstift, zoals: “Handjes omhoog voor de beste vader van de wereld.”

Maak je eigen shirt met grappige tekst

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Een t-shirt met een grappige tekst doet het tot slot ook erg goed. Zoals: ‘Sorry voor alle grijze haren’, ‘Goed gedaan pap, je hebt een geweldig kind opgevoed’, ‘We hebben geprobeerd het beste cadeau voor je te vinden, maar je hebt ons al!’, ‘Fijne vaderdag, liefs van je beste project ever’ of ‘Zo ziet de leukste vader van de wereld er uit’. De tekst kun je erop schrijven met textielstift of afdrukken op transfer papier en dan op je shirt strijken.

Nog meer knutselinspiratie voor Vaderdag

Ik hoop dat je al deze ideeën leuk vindt. Maak je zelf ook een eigen shirt voor Vaderdag naar aanleiding van deze tips, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt.

Voor meer knutselideeën voor Vaderdag moet je zeker ook nog even dit blog checken waarin je meer dan 30 andere knutsels vindt. En ook ons blog met cadeautjes die je kunt knutselen van klei is leuk ter inspiratie. Heb je zelf nog leuke knutseltips, deel die dan ook vooral door een reactie achter te laten op dit blog.

Maak je eigen shirt voor Vaderdag | 8 Leuke ideeën!

Alle afbeeldingen in dit blog zijn van Shutterstock.

Een vaas maken van een plastic fles
Knutselen met chenilledraad

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter