DIY: Paastakken

28 februari 2016

Ze staan weer! Ik heb eigenlijk geen idee of er een officieel ‘vanaf nu’ moment is voor het versieren van paastakken. Maar Charlie, Finn en ik vonden een paar hele mooie beukentakken in het bos en wilden daar iets leuks van knutselen. Zo ontstonden deze alternatieve paastakken, ingewikkeld met katoen en wol. Lekker vrolijk en met nog een maand tot aan Pasen te gaan, kun je er heerlijk lang van genieten. Heb je zin om ook zoiets te maken met je kinderen? Lees dan verder voor tekst en uitleg. Ook vind je er nog een aantal andere ideeën voor het versieren van paastakken.


Wat heb je nodig?

  • Eén of twee mooie takken
  • Verschillende kleuren wol en/of katoen

diy-paastakken-versieren-kinderen-ideeen-ladylemonade_nl

Aan de slag

  1. Zoek een paar mooie takken in het bos. Knip ze thuis eventueel op maat en pluk de blaadjes eraf.
  2. Verzamel wol en katoen in verschillende kleuren en wikkel die om de paastak.
  3. In het omwikkelen gaat nog best wat tijd zitten en kinderen hebben nu eenmaal geen engelengeduld. Ik ben al vrij snel het draad dubbel gaan vouwen, zodat de tak twee keer zo snel bedenkt was. Wol is dikker dan katoen, dus daarmee ben je ook sneller klaar.

paastakken, pasen, versieren, kinderen, peuters, kleuters, eieren, hazen, haasjes, eitjes, diy, maken, interieur, accessoires, huiskamer, sfeer, knutselen, tips, ideeën, inrichting, activiteit, vakantie, wilgen, bloesem, hazelaar, eieren, eitjes, paashaz Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je eigen paastakken? Vorig jaar hebben wij allerlei leuke paastak ideeën verzameld. En die vind je hier.

Hangloose Baby: boxkleed en hangmat in één
DIY: Kasteel van karton

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Jeske 4 maart 2016 at 9:42 am

    Wat tof! Ziet er spectaculair uit. Deze ga ik uitproberen!

  • Laat een reactie achter