Een medaille knutselen van papier

10 juni 2023
Een medaille knutselen van papier voor Vaderdag of Moederdag!

Het is bijna Vaderdag! En dat betekent dat alle papa’s lekker in het zonnetje gezet mogen worden. Met lekkere ontbijtjes, knuffels, kusjes en wie weet wel een zelfgemaakt cadeau. Is jouw vader nou de beste papa van de hele wereld – en dat zijn ze natuurlijk allemaal – dan vind je het knutselen van deze medaille misschien wel een leuk idee! Hij is niet alleen mooi, maar bevat ook nog een lieve boodschap als je hem open maakt. Wedden dat papa hem de hele Vaderdag draagt! Wij laten je stap voor stap zien hoe je de medaille kunt maken van papier.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de medaille?

‘Lees ook: Vaderdag tips: Cadeau- en knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes.’

De medaille maken

  1. Als eerste knip je 2 grote cirkels uit goud papier en een kleinere cirkel uit goud papier en één uit geel papier. De kleine cirkels moeten een kleine plakstrook aan de zijkant hebben. Je kunt hiervoor onze printable gebruiken, dan hoef je de cirkels niet zelf te tekenen maar heb je alle onderdelen van de medaille als voorbeeld.
  2. Plak de grote cirkels op elkaar met het lint ertussen geplakt, zodat papa de medaille om zijn nek kan dragen.
  3. Plak dan ook de gele en goude kleinere cirkel op elkaar. Schrijf op de gele cirkel een lieve boodschap voor papa. Wens hem bijvoorbeeld een fijne Vaderdag of schrijf dat je hem de absolute nummer 1 papa van de hele wereld vindt.
  4. Plak dan een foto van jezelf (of je vader is ook leuk), die je ook in een rondje knipt dat net iets kleiner is dan de kleine cirkel, in het midden van de grote medaille.
  5. Smeer dan wat lijm op het lijmstrookje van de kleinere cirkel en plak die met de geschreven boodschap, dus de gele kant naar binnen, over de foto heen.
  6. Tot slot knip je de nummer 1 van de printable uit gekleurd papier en plak je die op de medaille. En je kunt de medaille daarna ook nog wat mooier knutselen door er bijvoorbeeld de sterretjes van de printable op te plakken of andere plakkers of versieringen. Daarna is je Vaderdag knutsel klaar en kun je de medaille inpakken.
‘Lees ook: Dit zijn de leukste knutselideeën voor Vaderdag.’
Een medaille knutselen van papier voor Vaderdag of Moederdag!

Deze medaille is natuurlijk niet alleen een leuk zelfgemaakt cadeau om voor vaders te knutselen, maar ook moeders kun je hier op Moederdag heel erg blij mee maken. Of je maakt hem als bedankje voor juf, ook erg leuk! Als jij de medaille gaat maken, dan vinden wij het in ieder geval heel erg leuk als je het eindresultaat met ons wil delen. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je creatie te posten op Facebook of Instagram. En vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer leuke knutselideeën voor Vader- en Moederdag

Behalve deze leuke knalbonbon vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën die je voor Vaderdag en Moederdag kunt maken. Die kun je vinden in ons blog ‘45 knutsels voor Vaderdag‘ en ‘45 knutsels voor Moederdag‘. Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen.

En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video en als abonnee ben jij de eerste die dat ziet!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een medaille knutselen van papier voor Vaderdag of Moederdag!
Vaderdag knutselen | 48 Leuke & originele Vaderdag cadeau knutsels
18 Wilde waterspelletjes & activiteiten - Lol én verkoeling gegarandeerd!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter