DIY: Indianentooi

3 mei 2015

Sinds de tipi-trend is overgewaaid van de camping en het festivalterrein naar de kinderkamer hoor ik de hele dag niets anders dan ‘Oehoehoehoehoe’. En bij een Indiaan hoort natuurlijk een indianentooi, dus zat er voor mij niks anders op dan er één te maken.

Wat heb je nodig?

 • Vilt
 • Karton
 • Veren
 • Naaimachine of naald en draad
 • Elastiek
 • Versiering zoals kralen en touw

diy-indianentooi-knutselen-vilt-kinderen-ladylemonade_nlAan de slag!

 1. Vouw je lap vilt in vieren en knip er dan een strook met een halve driehoek uit. Als je het vilt uit elkaar vouwt heb je nu als het goed is 2x de voorkant van de tooi. Knip hetzelfde figuur ook nog een keer uit karton ter versteviging van de tooi straks.
 2. Knip uit een volgende lap vilt twee lange stroken die even breed zijn als de uiteindes van de voorkant van de tooi. Ik heb hiervoor 5 centimeter aangehouden.
 3. Versier nu de voorkant van de tooi. Ik heb aan beide zijkanten een rondje van kralen gemaakt en daar touwtjes met veren, kraaltjes en een kwastje aan gehangen. Ik heb de kraaltjes niet alleen aan het vilt, maar ook meteen aan het karton vast genaaid, zodat ze lekker stevig vast zitten.
 4. Leg je veren nu op de plek waar je ze wilt hebben en plak ze vast met tape, zodat je ze straks makkelijk vast naait. Doe hetzelfde met je elastiek. Dit leg je aan één van de zijkanten van de tooi. Ik heb – bij gebrek aan brede elastiek – drie dunne elastiekjes gebruikt.
 5. Leg de achterkant op de voorkant van de tooi en naai de delen aan elkaar vast met de veren en het elastiek ertussen. Naai ook de twee lange stroken vilt aan elkaar vast, maar laat de korte zijdes open.
 6. Haal je elastiek nu door de viltstrook heen. Omdat je viltstrook langer is dan het elastiek is dit best een lastig klusje. Ik heb een breinaald gebruikt om het er doorheen te trekken.
 7. Naai nu beide uiteindes van de lange strook vilt aan de uiteindes van de voorkant van de tooi vast. Dit kan gewoon met de naaimachine als je daarover beschikt. Maar helaas liet ik mijn laatste naald breken op een kraaltje en moest ik mijn tooi met de hand afmaken.

Oehoehoehoehoeh! Hiawatha is compleet!

DIY: Vuurvliegjes
Het boek zonder tekeningen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter