En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij…

7 november 2019
Geen Sinterklaas? - Als je geen geld hebt voor Sinterklaas cadeaus

De Sinterklaas periode doet rare dingen met mijn kinderen… Laatst zei mijn kleuter out of the blue op hele harde toon: “Weet je mam, ik vind ‘Pietje’ (een kind waar hij niet zo’n klik mee heeft) eigenlijk toch héél aardig.” Om er vervolgens in mijn oor achteraan te fluisteren: “Eigenlijk niet, maar ik zeg dit zodat Sin-ter-klaas het hoort.” Hun kamer was nog nooit zo opgeruimd en ook luisteren ze ineens veel beter. Want stel je toch voor dat Sinterklaas je dit jaar overslaat! Geen cadeau krijgen, dat is hun grootste nachtmerrie…

Geen Sinterklaas

Stel je toch voor dat het gebeurt. Je zet je schoen bij de kachel of voordeur, doet je best op een super mooie tekening en zingt wel vijf liedjes. Maar als je dan de volgende dag gaat kijken, zit er niks in. En op 5 december ben je de hele dag aan het wachten, maar het gebonk op de deur blijft uit. Af en toe loop je naar het raam om te kijken of je misschien toch nog een glimp kunt opvangen van de lieve Sint en zijn vrolijke Piet. En je vraagt je af: “Waarom komen ze nou niet? Ben ik dan toch niet lief genoeg geweest? Of heb ik niet genoeg mijn best gedaan op school?” Gelukkig zal het mijn kinderen niet gebeuren, want natuurlijk zijn er voor hen cadeautjes met Sinterklaas. Maar helaas is dat voor 1 op de 12 kinderen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Bij hen gebeurt dit écht.

‘Lees ook: Betaalbare Sinterklaas cadeau tips voor in de zak & schoen.’

Je kunt het je haast niet voorstellen en als je niet in zo’n situatie zit, denk je ongetwijfeld; je regelt toch iets?! Maar er zijn ouders die al amper genoeg geld hebben om de rekeningen te betalen of om normaal boodschappen te doen, laat staan dat er iets over is om een leuk Sinterklaas cadeau van te kopen. Voor hun kinderen is er niks magisch aan het Sinterklaas verhaal, is er geen voorpret en geen familietraditie met de zak van Sinterklaas of surprises. En dat vind ik als moeder en enorme Sinterklaas liefhebber intens verdrietig en daarom wil ik me graag voor deze kinderen hard maken.

Actie Pepernoot

Dat doe ik samen met Nationaal Fonds Kinderhulp. Sinds 2000 probeert deze stichting zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke pakjesavond te geven. En dat doen ze met Actie Pepernoot. Ouders krijgen een cadeaubon van €20,- waarmee ze dan een mooi en nieuw cadeautje kunnen kopen; iets wat hun kind echt graag wil. De aanvragen voor deze cadeaubonnen gaan via maatschappelijke organisaties, zoals Jeugdzorg, een sociaal wijkteam van de gemeente, een maatschappelijk werker, school of religieuze organisatie. Zij kennen de gezinssituatie en weten waar behoefte aan is. Jaarlijks komen er tienduizenden aanvragen binnen voor Sinterklaascadeautjes. En het Nationaal Fonds Kinderhulp streeft er naar om dit jaar 80.000 kinderen blij te maken.

‘Lees ook: Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?

Hoe kun jij daar bij helpen?

Het uitgeven van de cadeaubonnen wordt gedeeltelijk mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Maar helaas is dat niet voldoende om aan alle aanvragen te voldoen. Vandaar dat ik een beroep op jullie wil doen voor een donatie. Dat kan gewoon eenmalig, je zit daarna nergens aan vast. En je maakt een heleboel kinderen dolgelukkig. Ik hoop dat je ook mee doet. Want ieder kind verdient toch de magie van Pakjesavond?! Doneren kan hier!

Geen Sinterklaas? - Wanneer je geen geld hebt voor Sinterklaas cadeaus.
Wij steunen Actie Pepernoot. Jij ook?
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Bier surprise - Een tof 'zwevend' biertje maken voor Sinterklaas avond
Surprise paard van Sinterklaas - Leuk én makkelijk om te maken!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Nienke 7 november 2019 at 8:50 am

    Meteen gedaan! Vooral in deze tijd het jaar en twee meiden die precies rond sinterklaastijd jarig zijn, is het volgens mij extra belangrijk om te beseffen dat het kopen van cadeautjes niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

  • Reply Annemieke 7 november 2019 at 10:31 am

    Hoi Nienke, dat vind ik nou ook. Super fijn dat je ook gedoneerd hebt! Bedankt, ook namens het Nationaal Fonds Kinderhulp. Groetjes en een fijne dag, Annemieke

  • Reply Ilse 11 november 2019 at 1:25 pm

    Annemieke, tof dat je hier aandacht aan schenkt!

  • Laat een reactie achter