Surprise paard van Sinterklaas – Leuk én makkelijk om te maken!

6 november 2019
Surprise paard van Sinterklaas - Leuk én makkelijk om te maken!

Ben jij op zoek naar een leuke Sinterklaas surprise om te maken voor Pakjesavond? Dan is dit een heel leuk en makkelijk idee. Een soort Paard van Troje, maar dan met een leuke verrassing in zijn buik. Je maakt het surprise paard van Sinterklaas van een oude schoenendoos en een kartonnen doos die je wit maakt en versiert met een dekmantel, oren, ogen, manen, een staart en een halster. En ik laat je stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het surprise paard?

 • 2 Kartonnen dozen
 • 4 WC rolletjes
 • Wit, rood, roze en geel papier, o.a. te koop bij HEMA
 • Een zwarte en blauwe stift of potlood
 • Een witte mop/dweil (kocht ik voor €0,69 bij de Action) of witte wol/touw
 • Lijm
 • Schaar
‘Lees ook: 11 Toffe surprise-ideeën van papier mache.’

Surprise paard van Sinterklaas maken

 1. Stop je cadeautje(s) in één van de dozen en pak ze dan in met wit papier. Tip: Als je ze eerst inpakt met bruin inpakpapier, dan heb je aan 1 laagje al voldoende en kun je het surprise paard bovendien een leuk bruin snuitje geven.
 2. Pak ook de wc rollen in met wit papier en plak ze vast onder de doos die het lijf wordt.
 3. Knip uit rood papier een dekje voor het paard en plak er met geel papier een randje op en een geel kruis. En lijm het dekje dan op de rug vast.
 4. Teken 2 ogen en plak die op het hoofd van het paard en plak of teken er ook twee neusgaten op.
 5. Geef je surprise paard twee oren.
 6. Maak een halster van rode stroken, plak die ook op het hoofd en lijm er nog een geel rondje op. Het paard is al bijna klaar!
 7. Knip het plastic gedeelte van de vloermop en verdeel hem in twee bosjes. Plak de ene helft als staart op het lijf van het paard en maak van de andere helft manen.
 8. Tot slot plak je het hoofd van het paard op het lijf en dan is je surprise paard helemaal klaar! Simpel, maar super leuk, toch?
‘Lees ook: Sinterklaas recepten: 15 zoete & hartige Sinterklaas hapjes om het feest compleet te maken.’

Nog meer surprise ideeën

Ik hoop dat jij dit surprise idee leuk vindt. Als jij dit surprise paard nu ook gaat maken, dan zou ik het super leuk vinden als je mij in een reactie laat weten hoe hij is gelukt. Of deel het eindresultaat met mij door hem te posten op Facebook of Instagram en ons te taggen.

Verder vind je op ons blog nog veel meer toffe surprises, check ons blog met 25 surprise ideeën maar eens. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar wekelijks een nieuwe creatieve video online komt!

Surprise paard van Sinterklaas - Leuk én makkelijk om te maken!
En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij...
Betaalbare Sinterklaas cadeau tips voor in de zak & schoen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply s anoja 23 november 2020 at 12:03 pm

  Wat een superleuke surprise is dit geworden zeg , mijn dochter heefd toevallig ook een lootje getrokken van een paardenliefhebber , en dit vind ik leuk om samen met men dochter te maken , alleen. Vroeg ik me af wat de cadeautjes betreft als je ze in 1 van de dozen inpakt hoe krijg je die eruit als het zo mooi gemaakt is , of hoe doe je dat dan ? En wat voor dozen gebruik je ??? Is een schoenendoos goed ? Is namelijk de eerste keer voor mij vandaar zoveel vragen . Bedankt Alvast .
  Groetjes Samira

 • Reply hax 26 november 2022 at 4:16 pm

  idc

 • Reply jan plat 1 december 2022 at 4:49 pm

  Bedankt voor het leuke idee, was zelf redelijk te doen als alleenstaande vader

 • Laat een reactie achter