Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten

29 oktober 2021
Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten.

Een melkpak is dé perfecte basis voor een Sint Maarten Lampion. En je kunt van het melkkarton echt van alles knutselen; een bij, vlinder, monster of huis, gewoon een vrolijke lantaarn met veel leuke versiering of een fantasievogel zoals wij hebben gedaan. In een handige video laten wij je stap voor stap zien hoe je een lampion kunt maken van een melkpak.

Wat heb je nodig voor het maken van de lampion?

 • Een leeg en schoongespoeld melkpak
 • Scherp mesje of een prikpen of schaar
 • Gekleurd vloeipapier, o.a. te koop bij Internet-toys.com
 • Gewoon gekleurd papier
 • Lijm
 • Verf
 • Schuurpapier
 • Wiebel ogen, o.a. te koop bij Internet-toys.com
 • Knutsel veren, o.a. te koop bij de HEMA
 • Perforator
 • Chenilledraad, o.a. te koop bij Internet-toys.com
‘Lees ook: Meer dan 40 super leuke & vrolijke herfstknutsels voor kids.’

De lampion van melkpak maken

 1. Snijd de ‘ramen’ uit het melkpak met een scherp mesje; aan de voorkant een ovaal en aan de zijkant de vleugels die je vast laat zitten aan het melkkarton. In plaats van een mesje kun je ook een prikpen gebruiken, dan kunnen kinderen het zelf doen.
 2. Omdat melkpakken geplastificeerd zijn, pakt de verf er niet altijd even goed op. Of het bladdert er al snel weer af. Dus om een melkpak te verven, kun je hem het beste eerst even opschuren met schuurpapier.
 3. Verf het hele pak nu in een kleur die je mooi vindt.
 4. Als de verf droog is, plak je het vloeipapier achter de vensters. Dit is bij het laatste vloeipapiertje best lastig. Dus als je geen zin hebt om te priegelen, dan kun je het pak melk het beste na stap 2 even open maken aan de bovenkant. Deze opening kun je dan gebruiken om het laatste vloeipapiertje goed op zijn plek te krijgen. En daarna plak je het melkpak gewoon weer dicht.
 5. Nu ga je de vogel een gezicht geven; een paar ogen en een snavel van gekleurd papier. Je kunt zelf bedenken hoe je dat wilt doen. Wij gebruikten 2 cupcake vormpjes waarin we 2 melkdoppen plakten met daarin 2 wiebel ogen.
 6. In principe is de vogel nu af, maar je kunt hem natuurlijk nog verder opleuken. Bijvoorbeeld door veren op de vleugels te tekenen met stift of je plakt er echte veertjes op, zoals wij hebben gedaan.
 7. Als je tevreden bent met het eindresultaat, dan moet je alleen nog een hengsel aan het melkpak maken zodat je de lampion aan je stokje kunt hangen. Hiervoor maak je met een perforator 2 gaatjes in de bovenkant van het melkpak en daar rijg je een chenilledraad doorheen.
 8. Nu is je lampion van melkpak helemaal af. Hang je lampionstokje (o.a. te koop bij Internet-toys.com) eraan, studeer je Sint Maarten liedjes nog een keer goed in en je bent klaar voor de snoepjacht.
‘Lees ook: 12 Leuke Sint Maarten spelletjes en activiteiten.’
Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten.

En, vind je de lampion goed gelukt? Wij vinden het eindresultaat lekker vrolijk. Als jij nu ook een lampion van een melkpak gaat maken, dan zijn wij uiteraard ook erg benieuwd naar jullie creaties. Dus deel die vooral met ons! Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook en/of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Meer leuke lampionnen voor Sint Maarten

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan zeker ook nog even verder op onze website. Behalve van een melkpak, kun je bijvoorbeeld ook een blikje gebruiken voor het maken van een lampion. Kijk hier maar eens. En in ons blog lampionnen knutselen, vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sint Maarten.

De komende periode gaan wij zeker nog veel meer leuke dingen maken, want Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. De leukste knutselperiode! Wil je daar nu niets van missen, abonneer je dan  hier (gratis) op ons YouTube kanaal. En houd natuurlijk onze website ook goed in de gaten!

Lampion maken van een melkpak voor Sint Maarten.
Een Chinese lantaarn knutselen voor Sint Maarten
Vleermuis vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vleermuis

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter