Inspiratie voor een feestelijke Gender Reveal Party

27 mei 2018
Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën

Die Amerikanen weten wel hoe ze een feestje moeten vieren. Nu de babyshower bijna niet meer weg te denken is tijdens een zwangerschap is er een tijdje geleden weer een leuk feestje overgewaaid naar ons nuchtere landje: de Gender Reveal Party. Geen groeps app aanmaken of een telefoontje plegen, maak er een ‘big party‘ van om het geslacht van de kleine in je buik bekend te maken. Nodig familie en je allerliefste vrienden uit en maak er een feestelijke middag van. Wij geven je volop inspiratie voor een mooi feestje met allerlei leuke gender reveal ideeën.

Uitnodiging

Een Gender Reveal Party is niet zomaar een feestje, er hangt een hele organisatie aan vast. Tenminste als je het een beetje op z’n Amerikaans wilt doen. En dat begint natuurlijk met een uitnodiging helemaal in stijl. Op Etsy heb je allerlei leuke kaarten die je zelf kunt customizen. Pak je het grondig aan geef de gasten dan een dresscode mee met bijvoorbeeld de kleuren roze of blauw. Hiermee kunnen zij ook laten zien welk geslacht zij in gedachte hebben.

‘Lees ook: 16 alternatieven voor beschuit met muisjes.’

Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën

Gender reveal party uitnodiging / Etsy

Decoratie

Bij een feestje moet er flink uitgepakt worden met slingers en ballonnen. Er zijn zelfs speciale versieringen en accessoires met gemixte blauwe en roze kleuren te koop. In de shop van PartyDeco.nl kun je helemaal los, denk aan bekertjes, prikkers, confetti, servetten, bordjes, cupcake bakjes, party props, een gastenboek.

Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën

‘Lees ook: 7 Te gekke ontwerpers van geboortekaartjes

Food & drinks

Trakteer je familie en vrienden op lekkere hapjes en drankjes. Natuurlijk kun je ook hier weer de accentkleuren roze en blauw terug laten komen. Wat dacht je van deze heerlijke en vrolijke Oreo koekjes. Op de site van Sprinkles for Breakfast kun je lezen hoe je de koekjes heel simpel roze en blauw kunt maken.

En wat dacht je van blauwe en roze limonade.

Drinks / The TomKat Studio

 

Gender reveal party spelletjes

Voordat je bekend maakt wat het geslacht gaat worden is het nog wel heel leuk om een klein spelletje met de gasten te doen. Vraag iedereen zijn of haar stem uit te brengen op deze superleuke stemposter (kan natuurlijk ook op een krijtbord of een groot stuk papier). Kunnen we eens even gaan zien wie er goed in de glazenbol heeft gekeken. Je kunt de poster shoppen via Etsy.

‘Lees ook: DIY: 10 ingrediënten voor een geslaagde babyshower.’

Geef alle gasten een kraskaart en iedereen weet binnen no-time na het open krassen van het kaartje of het een jongen of een meisje wordt.

Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën

 

Gender reveal ideeën

Zodra je zelf weet wat het geslacht is wil je het wel van de daken schreeuwen. Tadaaaaaaa het is een ……..! Er zijn zoveel leuke gender reveal ideeën, we laten er een paar aan je zien.

Maak bijvoorbeeld het geslacht van de kleine in je buik bekend met een Gender Reveal taart.

Gender reveal taart/ Two Twenty One

Met deze verrukkelijke cake pops verras je iedereen op een hele leuke manier of je een jongen of een meisje in je buik draagt, het recept vind je hier.

Of haal ergens een grote kartonnen doos vandaan en vul deze met roze of blauwe ballonnen. Op moment suprême maken jullie samen de doos open.

100 Layer cakelet

Het is weer eens iets anders, een gekleurde rookbom – roze of blauw – geeft het antwoord. Als dat geen prachtige foto wordt!

Pooh there it is

Ook geweldig is deze Gender Reveal mega ballon, de ballon kun je zelf vullen met blauwe of roze confetti. Op het moment dat de ballon lek geprikt wordt is het geslacht van jullie kindje bekend.

Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën Je kunt ook kiezen voor een Boy or Girl confetti kanon, 3, 2, 1 en………. de blauwe of roze confetti vliegt in het rond.

Gender reveal party organiseren: tips & tricks + leuke gender reveal ideeën

 

Sommige mama’s en papa’s in spé laten zich helemaal verrassen, die horen pas op de party zelf wat het geslacht gaat worden. Je kunt tijdens de 20 weken echo vragen of de echoscopist het geslacht wil opschrijven en het briefje in een envelop wilt stoppen. Dan is het de taak aan een lieve vriendin, zus of nichtje om een mooi feestje voor jullie te organiseren. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt.

Heel veel plezier met de organisatie! En mocht jij ook nog leuke originele gender reveal ideeën hebben, laat het in een reactie aan ons weten!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

10x Falen als moeder - Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen
Vaderdag inspiratie: Maak deze toffe 'We ♥︎ papa' schaduw foto met de kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter