Alles over een glamour fotoshoot | Mét tips voor kleding & poses

27 oktober 2023
Alles over een glamour fotoshoot | Mét tips voor kleding & poses!

Zijn de meeste kiekjes waar je zelf op schittert van die halfbakken selfies? En zou je het leuk vinden om ook eens een paar écht mooie foto’s van jezelf te hebben? Trakteer jezelf dan op een glamour fotoshoot! In mooie kleding en met prachtige make-up op word je van je allermooiste kant gefotografeerd. Met als resultaat prachtige portretfoto’s die je versteld doen staan van jezelf. Een liefdevol cadeautje voor jou om je te laten zien hoe mooi je bent.

Wat is een glamour fotoshoot?

Een glamour fotoshoot is een fotosessie waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van jouw schoonheid, zelfvertrouwen en persoonlijkheid. Het doel is om beelden te creëren die stralen en de allermooiste versie van jou laten zien. Het draait tijdens de fotoshoot dan ook echt om jou, en het resultaat is vaak een verzameling verbluffende foto’s die zo op de cover van een magazine kunnen. Maar die je natuurlijk ook helemaal voor jezelf mag houden als je dat fijner vindt.

Hoe verloopt een glamour fotoshoot?

 1. Voorbereiding: De eerste stap naar een succesvolle glamour fotoshoot is de voorbereiding. Ga op zoek naar een goede fotograaf met positieve recensies. Misschien kent iemand in jouw omgeving wel een goede fotograaf die dit doet. Het is namelijk fijn als je je op je gemak voelt bij de fotograaf in kwestie. Verder is het handig om van te voren het doel van de fotoshoot met de fotograaf te bespreken. Zijn de foto’s voor jezelf of voor iemand anders? En wat zijn dingen die je wel en niet wil? Wanneer alles van te voren duidelijk is, kun je op de dag zelf ontspannen en genieten.
 2. Kleding en make-up: Denk goed na over wat je wil dragen. Kies kleding die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waarin je je comfortabel voelt. Glamour gaat vaak hand in hand met elegante jurken, lingerie, of een combinatie van beiden. Hieronder delen we nog wat tips! Wat betreft make-up; ga voor een look die je natuurlijke schoonheid benadrukt. Of laat het over aan een professionele make-up artiest. Bij sommige glamour fotoshoots is make-up (en soms zelfs ook kleding) inbegrepen.
 3. Poseren: Tijdens de fotoshoot zal de fotograaf je aanwijzingen geven over hoe je het beste kunt poseren. Laat je vooral leiden en heb vertrouwen in zijn of haar ervaring, dan wordt het eindresultaat het mooiste. En denk aan zelfverzekerdheid en elegantie in elke beweging.
 4. Ontspan en geniet: Het belangrijkste is uiteindelijk om te ontspannen en van het moment te genieten. Vertrouw op het talent van de fotograaf om jouw schoonheid vast te leggen, en wees niet te kritisch op jezelf. Als je gewoon jezelf bent, dan ben je op je mooist!
Alles over een glamour fotoshoot | Mét tips voor kleding & poses!

Kledingtips voor een glamour fotoshoot

Bij het kiezen van kleding voor een glamour fotoshoot kun je aan de volgende kledingstukken en items denken:

 1. Elegante jurken: Lange avondjurken of cocktailjurken zijn altijd een goede keuze voor een glamour look. Kies kleuren die bij je huidskleur en persoonlijkheid passen.
 2. Lingerie: Spannend, maar mooi! Verleidelijke lingerie kan zorgen voor een onweerstaanbare uitstraling. Kies onderkleding die bij je figuur past en combineer het met een kimono, kanten gewaad of een zijden sjaal voor wat extra flair.
 3. Accessoires: Sieraden, zoals statement kettingen, oorbellen en armbanden, kunnen je look mooi aanvullen. Kies accessoires die passen bij de stijl van de shoot.
 4. Stiletto’s: Hoge hakken geven je zelfvertrouwen vaak automatisch een boost! En ook je houding voor de camera verbetert. Daarnaast maken hoge hakken je benen visueel langer, wat natuurlijk super elegant staat op de foto.

Voor het uitkiezen van kleding voor de glamour fotoshoot kun je behalve in je eigen kast natuurlijk ook altijd even in die van je vriendinnen gluren. Zorg er in ieder geval voor dat je alles van te voren aangepast hebt en alvast weet welke setjes je wil gaan dragen.

Poseren als een professional

Wanneer je qua make-up en kleding helemaal in de steigers staat, kan de glamour fotoshoot beginnen. Strike a pose! Met deze tips poseer je als een pro:

 1. Rechte rug: Houd je rug recht om je houding te verbeteren en om zelfvertrouwen uit te stralen.
 2. Handen en armen: Speel met je handen en armen om dynamiek aan de foto’s toe te voegen. Plaats ze op je heupen, speels in je haar of gebruik ze om een gezichtsonderdeel te benadrukken.
 3. Lach en kijk: Laat je glimlach stralen en speel met verschillende blikrichtingen om de camera te boeien.
 4. Beweging: Wees niet bang om beweging toe te voegen aan je poses, zoals het draaien van je lichaam of het laten vallen van je handen. De fotograaf klikt wel door, dus je hoeft niet continu in standje freeze & cheese.
Alles over een glamour fotoshoot | Mét tips voor kleding & poses!

Leuke ideeën om te doen met je glamour foto’s

Wanneer je glamour foto’s klaar zijn, is het natuurlijk leuk om er iets moois mee te doen. Daarvoor tot slot ook nog een aantal ideeën:

 1. Fotoboek: Creëer een elegant fotoboek om je glamourfoto’s te bewaren en te delen met dierbaren. Zo heb je een prachtige herinnering voor later.
 2. Muurkunst: Of het is ook leuk om jouw favoriete portretfoto’s in te lijsten en aan de muur op te hangen of ergens in huis neer te zetten.
 3. Go social: En als je er zo trots op bent dat de hele wereld ze mag zien, dan deel je je glamourfoto’s met al je vrienden op social media. Wie weet inspireer je er iemand anders ook weer mee om zijn of haar zelfvertrouwen te laten stralen.
 4. Foto cadeau: Geef afdrukken van je glamourfoto’s als persoonlijke cadeaus aan je partner. Dat is pas echt een persoonlijk en intiem cadeau.

Nou, waar wacht je nog op? Boek die glamour fotoshoot en stap in de spotlights! Want ook jouw schoonheid mag gevierd worden!

Dé herfsttrend: de col! Combinatie tips & inspiratie
3 Tips voor een succesvolle badkamerverbouwing

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter