3 Tips voor een succesvolle badkamerverbouwing

27 oktober 2023
3 Tips voor een succesvolle badkamerverbouwing

Een volledige badkamerrenovatie kost tijd, geld en energie. Wanneer je te werk gaat met een goed plan, je beschikt over een goede aannemer en geduldig bent, weet je zeker dat de verbouwing succesvol tot een eind komt. Wil je meer weten over een succesvolle badkamerverbouwing? Lees dan snel verder en ontdek de drie beste tips. 

Zo ga je aan de slag met een badkamerverbouwing

1# Maak een plan

Vaak zit ons hoofd boordevol ideeën. Wanneer we dit niet goed uitwerken, gaat een deel van deze ideeën vaak weer verloren. Begin daarom met het maken van een goed plan en schrijf dit op. Bepaal je budget, maak een badkamerindeling en denk na over kleuren die jij graag terugziet in je nieuwe badkamer.  

Sta daarnaast stil bij de materialen die je graag wilt gebruiken. Denk hierbij aan tegels van natuursteen, een wastafelmeubel van solid surface, een glazen douchewand en een inbouw toilet van porselein. Welke materialen en voorzieningen je uiteindelijk kiest, is natuurlijk afhankelijk van je voorkeuren en budget. 

>> Lees ook: Badkamer stylen – 5 stijlvolle en handige tips.

2# Ga op zoek naar een goede aannemer

Ben je zelf wel erg handig, maar ontbreekt het je aan voldoende vaardigheden voor een volledige badkamerrenovatie? Dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Een professionele aannemer kan je helpen met zowel het uitzoeken als plaatsen van je badkamer. Zo weet je zeker dat je straks optimaal kunt genieten van je nieuwe badkamer. Vraag altijd verschillende offertes op en kijk goed naar de reviews. Een badkamerverbouwing kost veel geld. Het is dan ook belangrijk dat je waar krijgt voor je geld en achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Uiteraard kun je ook altijd rondvragen binnen je vrienden- en kennissenkring. Wellicht kennen zij een goede aannemer of beschikken ze zelf over de vaardigheden om een badkamer compleet te verbouwen. 

3# Wees geduldig

Een badkamer verbouwen neemt tijd in beslag. De oude badkamer moet worden gesloopt, leidingen moeten mogelijk worden vervangen of omgelegd en elektra moet worden aangepast. Pas daarna kun je aan de slag met het plaatsen en installeren van de nieuwe badkamer. Houd hier voldoende rekening mee en wees geduldig. Doorgaans neemt het verbouwen van een badkamer tussen de één en twee volledige weken in beslag. Kun je niet zo lang zonder badkamer? Zorg dan dat je bij iemand anders kunt douchen. Denk hierbij aan de buren, familie of vrienden die dicht bij je in de buurt wonen. Wanneer er geen alternatieve locatie is waar je kunt douchen, kun je de aannemer vragen om een noodvoorziening. 

Volg deze drie tips voor een succesvolle badkamerverbouwing en creëer een badkamer waarin je optimaal kunt genieten, die daarnaast ook nog eens duurzaam is. 

Alles over een glamour fotoshoot | Mét tips voor kleding & poses
De leukste manieren om iemand te bedanken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter