15 Toffe kinderspeelhoek ideeën voor in de kinderkamer of woonkamer + tips

7 september 2018
16 Toffe kinderspeelhoek ideeën voor in de kinderkamer of woonkamer + tips

Met de komst van kinderen krijg je er binnen een korte tijd ook meteen een flink assortiment speelgoed bij. Op zich geen probleem, mits het een beetje in stijl geordend wordt en het niet de inrichtingsstijl van je interieur gaat bepalen. Of ben ik de enige die mijn huis niet wil laten omtoveren tot één groot indoor speelgoed walhalla? De oplossing! Maak in de woonkamer en/of in de kinderkamer – als er ruimte is – een toffe kinderspeelhoek waar de kids veilig en rustig kunnen spelen. Zo creëer je een prachtig plekje waar iedereen happy van wordt. En daar zijn allerlei leuke ideetjes voor, kijk maar mee.

Tips om een kinderspeelhoek te maken

Kinderen vinden het super fijn om een eigen stekkie te hebben waar zij zich kunnen vermaken met al hun eigen spulletjes. Zorg dat er in de woonkamer en/of in de kinderkamer een plek is waar je een gezellig knus hoekje kunt maken. Het ligt een beetje aan de ruimte hoe je de kinderspeelhoek kunt inrichten.

‘Lees ook: 25 x Behang voor in de kinderkamer.’

Als er genoeg ruimte is dan kun je er perfect een tafeltje met een paar stoeltjes neerzetten. Kids vinden het heerlijk daar te kunnen knutselen of te tekenen. Wil je er vooral een relax spot van maken, tegenwoordig heb je de leukste speelmatrassen die je op de grond kunt neerleggen. Leg er een paar kussens bij en het is tijd om te chillen. Nobodinoz en ByAlex hebben speelmatrassen in prachtige prints en die zijn ook meteen een aanwinst voor je interieur. 

Wil je het hoekje een beetje afbakenen, verf een stukje muur of kies voor een strook behang. Wil je het jezelf vooral makkelijk maken, met masking tape op de muur kun je ook de leukste vormen maken waardoor je echt een hoekje maakt. Leg er een mooi vloerkleedje bij en de kinderspeelhoek is bijna klaar om in te spelen. Wil je liever een mobiele kinderspeelhoek, een tipi tent kun je op iedere plek in huis neerzetten.

In de deurpost of aan een paar stevige balken is het te gek om een schommel of ringen op te hangen. Kinderen vinden dit geweldig, ouders zelf trouwens denk ik ook!

Eén ding wat sowieso onmisbaar is in iedere kinderspeelhoek is een paar handige opbergers. Zorg dat je die in ieder geval genoeg hebt, zo kun je tenminste snel de rommel weer opruimen.

Nu laat ik je een paar ideeën zien hoe je een mooie en stijlvolle kinderspeelhoek in de kinderkamer en in de woonkamer kunt maken.

‘Lees ook: Praktische en simpele ideetjes om speelgoed op te bergen.’

Kinderspeelhoek in de kinderkamer

Een hemeltje ophangen in de kinderkamer is trouwens ook een hele leuke manier om een gezellig hoekje te maken. Het ligt een beetje aan de leeftijd van je kindje hoe je het precies gaat inrichten. Laat je vooral inspireren!

Petit and Small

DecoPeques

My Scandinavian Home

Handmade Charlotte

Daily dream decor

The animal print shop

Mommo Design

‘Lees ook: 12 x Inspiratie opbergen knutselspullen.’

Kinderspeelhoek in de woonkamer

Wil je voor je kind een hoekje maken in de woonkamer, ook daar zijn allerlei te gekke manieren voor. Hoe vind je bijvoorbeeld het speelkeukentje in de grote keuken? Hoe leuk en vooral gezellig is dat, samen koken! Beschilder een stukje muur met krijtbordverf en de kunstenaartjes kunnen zich zonder probleem helemaal uitleven. Onder de trap is vaak ruimte over waar je niet veel gebruik van maakt, dit is ideaal voor een kinderspeelhoek.

Room-to-bloom

Seven Couches

Interior Junkie

Bolig Magasinet

Frenchy Fancy

Ideal home

‘Lees ook: De mooiste kindertekeningen bewaren? Zo doe je dat!’
Shoptip! De nieuwe H&M home kids collectie
7 Souvenirtjes die mijn lichaam aan mijn zwangerschappen heeft overgehouden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter