Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland

28 april 2022
Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Vind jij het leuk om als Tarzan of Jane van touw naar boom te slingeren? En vraag jij je af; wat is nou het leukste klimbos in Nederland? Nou, ons land is heel wat geweldige klimbossen en klimparken rijk. Zo’n 300 zelfs! We kunnen ons dus voorstellen dat het daaruit lastig kiezen is. Daarom hebben wij de aller leukste en meest uitdagende klimbossen voor je op een rij gezet. Met de langste tokkelbanen, de hoogste klimroutes en de meest originele obstakels, zoals een surfplank, slee, vliegend tapijt en zelfs een auto hoog in de lucht. Klimbossen die leuk zijn voor alle leeftijden en waar je met het complete gezin, zowel de volwassenen als de kinderen, een leuke dag kunt hebben.

Dit zijn de 18 aller leukste klimbossen en klimparken in Nederland

Klimbos Garderen, Gelderland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Eén van de meest leuke klimbossen in Nederland waar wij ooit geweest zijn, is absoluut Klimbos Garderen. Dit klimpark midden in de prachtige Veluwse bossen is het aller hoogste klimbos van Nederland met een klimroute op maar liefst 25 meter hoogte. Maar vind je dit nog iets teveel van het goede, dan zijn er ook nog 9 andere parcoursen op 2, 5, 7, 10, 12 of 18 meter hoog. Ze zitten allemaal vol met leuke, grappige, spannende en avontuurlijke elementen. Van een tonnenlift, wipe out ballen, een vliegend tapijt tot aan een glijbaan. En van evenwichtsbalken, een fiets, een spinnenweb tot aan een tractor en natuurlijk tokkelbanen. Je komt echt van alles tegen in de bomen! Klimbos Garderen maakt gebruik van een uniek zekersysteem waarbij je continu gezekerd bent, waardoor dit ook het veiligste klimbos van Nederland is.

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Om het klimbos te betreden moet je minimaal 1,20 meter lang zijn en mag je maximaal 120 kg wegen. Maar speciaal voor de kleine klimaapjes die deze lengte nog niet bereikt hebben of het echte klimmen nog te spannend vinden, is er het Netventure Parcours. Dit is een nettenparcours waar kinderen vanaf 4 jaar kunnen klimmen, springen, glijden en stuiteren of spelen met reusachtige ballen. Je hoeft hier geen klimgordel voor om en ook hoef je niet gezekerd te zijn. Zo is Klimbos Garderen voor iedereen leuk.

Prijs: €17,50 t/m 12 jaar. €22,50 vanaf 13 jaar. En €9,50 voor alleen het netten parcours. Je hebt 2,5 uur de tijd om te klimmen.
Leeftijd/lengte: Minimaal 1.20 meter voor de meeste klimroutes. Voor het Discover Parcours (25 meter hoog) en het Tokkel Parcours moet je minimaal 13 jaar zijn. Kinderen vanaf 4 jaar mogen het Netventure Parcours doen.
Openingstijden: Klimbos Garderen is het hele jaar door geopend. In de meeste vakantieweken van 10:00 – 18:30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de huidige tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Putterweg 81, Garderen. Betaald parkeren kan aan de overkant bij TopParken Resort Veluwe.

‘Lees ook: Van dino park tot dinosaurus museum & meer – Dit zijn dé tofste dino uitjes in Nederland.’

Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche, Utrecht

Klimbos Gooi-Eemland is ook een echt klimparadijs met maar liefst 10 klimroutes! Je vindt het klimbos op de Utrechtse Heuvelrug op het prachtige Landgoed Pijnenburg. De parcoursen lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot wel 22 meter hoog. En er zijn 4 verschillende junior routes, wat uniek is voor een klimbos in Nederland. Een heel geschikte plek om naartoe te gaan met kinderen dus. Wat je absoluut niet mag overslaan, is de tokkelroute. Je zweeft over een enorme natuurlijk gevormde kuil, wat een bijzondere ervaring is. En voor de echte durfals is er de grijze route die bestaat uit een bungee, waarbij je van 8 meter hoogte in een reusachtig net springt en een vrije val van een 17 meter hoog platform. (zie de video hierboven) Wie waagt de sprong?

Prijs: €18,50 voor een juniorticket (4 routes) en €25,50 voor een regulier ticket (10 routes). Je hebt 3 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: De juniorroutes zijn toegankelijk voor iedereen die minimaal 6 jaar is én minimaal 1.20m lang is. De reguliere routes kunnen daarnaast geklommen worden als je minimaal 1.40m lang bent.
Openingstijden: Op feestdagen en schoolvakanties elke dag open van 10.00 – 18.30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de actuele tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Hoge Vuurseweg 9, Lage Vuursche.

Klimpark Twiske in Oostzaan, Noord-Holland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

In dit relatief nieuwe en waanzinnige klimpark in Nederland hebben wij het kinderfeestje van Finn (samen met een jarige klasgenoot) gevierd. Midden in het groen van recreatiegebied Het Twiske vind je 7 zeven toffe klimroutes op verschillende niveaus. Vanaf de 12,5 meter hoge starttoren heb je prachtig uitzicht en vanaf daar kun je verschillende routes kiezen met in totaal 70 uitdagende hindernissen. En ben je klaar met klimmen tussen de boomtoppen, dan kun je via een 125 meter lange tokkelbaan naar beneden vliegen. Ook kun je tegen een meerprijs van €5,- een vrije val van 12,5 meter hoogte maken.

Prijs: €17,50 tot 16 jaar. €21,50 voor 16 jaar en ouder. De klimtijd is 2 uur.
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.20 meter mag je komen klimmen.
Openingstijden: Klimpark Twiske is in vakanties alle dagen geopend van 10.00 – 18.00 uur. En daarbuiten gelden aangepaste openingstijden. Kijk daarvoor hier.
Adres: De Zuiderlaaik 3, Oostzaan.

Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom, Noord-Brabant

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen middenin de Brabantse natuur heb je bij Klimbos Brabantse Wal gegarandeerd een geweldige dag. Het Klimbos heeft maar liefst 9 verschillende parcoursen met zo’n 100 verschillende hindernissen kriskras gelegen door het mooie bos. Elke route heeft een eigen hoogte en moeilijkheidsgraad, dus dit klimpark is geschikt voor zowel jong als oud. Voor de kleinere klimmers vanaf 6 jaar zijn er 3 verschillende junior routes met een hoogte van 3 tot 4 meter. En net zoals bij Klimbos Gooi-Eemland heb je hier een bungee waarbij je vanaf 8 meter in een groot net jumpt en een vrije val van 17 meter.

Prijs: €17,50 voor een juniorticket (3 routes) en €23,50 voor een regulier ticket (9 routes). Je hebt 3 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 meter mag je komen klimmen.
Openingstijden: Op feestdagen en schoolvakanties elke dag open van 10.00 – 18.30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de actuele tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Boslusweg 1, Bergen op Zoom.

Klimbos AvaTarZ in Deurningen, Overijssel

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Klimbos AvaTarZ is een onwijs leuk uitje voor het complete gezin, ook als de jongsten nog heel klein zijn. In het ecologische klimbos is voor kinderen onder de 6 jaar namelijk een PeuterPad waar je het coole SpringkuZZen, een speelhuisje en een kabelbaan vindt. Een leuke plek waar jonge kids (entree is gratis) lekker actief bezig kunnen zijn. En ondertussen kunnen de oudere klimmers in het gezin hun lol op, op de 9 parcoursen met meer dan 100 hindernissen in het klimpark. Inclusief de langste zipline – 180 meter! – van Nederland. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen.

Prijs: Lage parcours: €12,50 voor kids van 6 t/m 12 jaar. €15,50 voor 13 jaar en ouder. Je hebt 2 uur klimtijd. Hoge parcours, inclusief zipline: €16,50 voor 10 t/m 12 jaar. €19,50 voor 13 t/m 17 jaar. En €23,50 voor 18 jaar en ouder. Je hebt hier 2,5 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Lage parcours vanaf 6 jaar. Hoge parcours vanaf 10 jaar (of 9 jaar als er een volwassene mee klimt). Het PeuterPad is voor alle leeftijden.
Openingstijden: Van april tot en met september op woensdag en vrijdag t/m zondag. En in de vakanties vaker. De openingstijden wisselen, kijk daarvoor hier.
Adres: Hengelosestraat 230, Deurningen. Parkeren is gratis.

Klimbos Dordrecht, Zuid-Holland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Splinternieuw in de Biesboch is Klimbos Dordrecht, met 7 klimroutes elk verschillend in hoogte en moeilijkheidsgraad. Er zijn ruim honderd manieren om op een platform te komen. En als klap op de vuurpijl: de ziplines over de beverplas waarmee twee routes eindigen. Het bos is verdeeld in een junior en een regulier parcours. Het junior parcours bestaat uit drie toegankelijke routes voor kinderen vanaf 1.20 meter. En in het reguliere klimgedeelte (vanaf 1.40 meter) vind je een route van 5, 7 en 12 meter hoog en een tokkelroute op 10 meter hoogte.

Prijs: €17,50 voor een junior ticket (3 routes) en €23,50 voor een regulier ticket (7 routes). Je hebt 3 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 meter mag je klimmen.
Openingstijden: Op feestdagen en schoolvakanties elke dag open van 10.00 – 18.30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de actuele tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Baanhoekweg 53, Dordrecht. Er is gratis parkeergelegenheid bij het klimbos.

‘Lees ook: Dit zijn de 16 leukste pretparken in Nederland.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn, Gelderland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

De Veluwe is natuurlijk de perfecte locatie voor een klimbos en daarom vind je er hier veel. We noemden Klimbos Garderen al, maar ook Klimbos Veluwe is een vermelding in dit lijstje waard. Dit klimpark vind je op het prachtige park van Berg en bos in de buurt van Apenheul. Wie weet kom je op de mooie wandelroute op weg naar het klimbos wel herten of wilde zwijnen tegen! In dit klimbos zijn maar liefst 10 routes – de hoogste is 18 meter – voor kleine en grote klimmers. Een tokkelroute, moeilijke overgangen, grote netten, een vrije val en een bungee, het is er allemaal. Er zijn drie junior routes voor kinderen vanaf 1.20 meter. En vanaf 1.40 meter mag je alle parcoursen doen.

Prijs: €17,50 voor een junior ticket (3 routes) en €23,50 voor een regulier ticket (7 routes). Je hebt 3 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 meter mag je klimmen.
Openingstijden: Op feestdagen en schoolvakanties elke dag open van 10.00 – 18.30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de actuele tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Asselsestraat 397, Apeldoorn.

Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen, Zeeland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Een tijgertunnel, hangende surfplank, bokszakken en een olifantenpad. In Klimbos Zeeuwse Helden, vlakbij het Noordzeestrand, kun je het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil. In het klimbos vind je zes verschillende parcoursen variërend van 2 tot 10 meter hoog met in totaal zo’n 90 hindernissen die je door de lucht van boom tot boom voeren. De makkelijkste; het Kids Parcours is al geschikt voor kinderen vanaf 1.15 meter. En voor de allerkleinsten heeft Staatsbosbeheer gratis speeltoestellen geplaatst, dus ook zij kunnen gewoon mee!

Prijs: €9,50 voor het kids parcours (1,5 uur). €16,50 voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. €19,- voor kinderen van 13 t/m 17 jaar. En €21,50 voor 18 jaar en ouder. Je hebt 2,5 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.15 meter voor de kids route. En voor de andere parcoursen moet je minimaal 1.30 meter zijn.
Openingstijden: Het klimpark is van maart tot en met november geopend. De openingstijden variëren. Kijk daarvoor hier.
Adres: Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen.

Klimbos Harderwijk, Gelderland

Klimbos Harderwijk is ook echt een tof en relatief nieuw klimbos in Nederland. Naast een oneindig lang klimparcours waar je zelf je route bepaalt is er ook de unieke Rollercoaster Zipline van 200 meter. De zipline gaat dwars door het bos en door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit. Naast dit spectaculaire obstakel kun je ook een vrije val maken vanaf 16 meter hoogte en duo-ziplinen met je klimmaatje! Je begint in dit klimpark op de 20 meter hoge tipivoren en kiest daarna een parcours dat bij jouw niveau en lef past. De routes zijn verdeeld in vier verschillende niveaus. En je kunt bij Klimbos Harderwijk ook avond klimmen.

Prijs: €16,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. €21,50 vanaf 13 jaar. De Rollercoaster Zipline en Free Fall zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je kan die los bijboeken voor €2,50 per keer.
Leeftijd/lengte: Klimbos Harderwijk is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter.
Openingstijden: In de vakantieweken elke dag van 09:30 – 18:30 uur. De openingstijden buiten de vakantieweken zijn variërend. Kijk daarvoor hier.
Adres: Boekhorstlaan 2, Harderwijk.

Klimbos Fun Forest Almere, Flevoland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Fun Forest Almere is het enige klimbos van Flevoland én heeft de meeste tokkelbanen van Nederland. In het klimbos beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en ziplines tussen de bomen door. De zeven klimparcoursen verschillen in hoogte; van 4 tot 18 meter. En alle routes hebben een tokkelbaan; de meesten beginnen en eindigen ermee. Voor de ultieme tokkelbaan ervaring, moet je zeker parcours 6 pakken. Deze route heeft een zipline van wel 160 meter. En één van de andere klimparcoursen eindigt met een vrije sprong van 13 meter hoogte, ook super avontuurlijk en uitdagend. Tot slot zijn er speciaal voor de kleine klimmers vanaf 1.10 meter groot en mensen die knikkende knieën krijgen van het hogere klimwerk twee easy parcoursen van 2,5 en 5 meter hoog.

Prijs: €15,95 voor 2 parcoursen (2 uur klimtijd). €18,95 voor 6 parcoursen (3 uur klimtijd). En €23,95 voor alle parcoursen (3 uur klimtijd).
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.10 (adviesleeftijd 6 jaar) voor de easy parcoursen. Vanaf 1.30 (adviesleeftijd 8 jaar) voor de medium klimroutes. En vanaf 1.50 (adviesleeftijd 12 jaar) voor de hard parcoursen.
Openingstijden: Van maart tot en met oktober elk weekend geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op feestdagen en tijdens schoolvakanties is het klimbos dagelijks geopend. Kijk voor de meest actuele openingstijden hier.
Adres: Kemphaanlaan 4, Almere. Parkeren kan op de parkeerplaats voor Buitencentrum Almeerderhout en is gratis.

Eco klimbos Duinoord in Helvoirt, Noord-Brabant

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Duinoord is een all inclusive in- en outdoor recreatiepark waar je je makkelijk de hele dag kunt vermaken. Er is een enorm binnenspeeltuin. En buiten kun je lekker trampoline springen, spelen in de speeltuin, scheuren op de quadbaan, midgetgolfen, laser schieten in het spannende laser schietbos, een GPS tocht doen én klimmen in het klimbos. Dit eco klimbos dat 8 verschillende parcoursen telt, is met respect voor de natuur gebouwd, want het is namelijk zo aangelegd dat er geen spijkers en schroeven aan te pas hoefden te komen. En de natuurlijke hoogteverschillen in de Loonse en Drunense Duinen zorgen voor uitdagende routes met hoogteverschillen tot wel zeventien meter. Voor kinderen onder de zeven jaar is er een speciaal mini-klimbos.

Prijs: Laagseizoen: €12,- voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. En €17 of €20,- voor 7 jaar en ouder. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Hoogseizoen: €23,- voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. En €33,- voor 7 jaar en ouder. Deze tarieven zijn niet alleen voor het klimbos, maar voor alle activiteiten in Duinoord. Inclusief eten & drinken voor de gehele dag.
Leeftijd/lengte: Kinderen moeten minimaal 7 jaar oud en 1.30 meter groot zijn. Het mini-klimbos is geschikt voor alle leeftijden.
Openingstijden: Van april tot en met oktober geopend vanaf 11:00 uur tot 18:00 uur. De exacte openingstijden verschillen per dag, dus bekijk die hier.
Adres: Duinoordseweg 8, Helvoirt.

Fun Forest Venlo in Tegelen, Limburg

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Fun Forest Venlo is het allereerste klimbos van Nederland. In dit klimbos vind je maar liefst 9 verschillende parcoursen met onderdelen als ziplines, wiebelbruggen, een bungee jump, Tarzan swing en het Snowboard. En je komt onderweg ook veel grappige fun elementen tegen. Zo moet je bij de parcoursen 3 en 4 bijvoorbeeld een deur, tafel en glijbaan trotseren. En er is ook een parcours waarbij je op hoogte door een auto heen klimmen moet. Voor de kleine klimmers zijn er twee makkelijkere routes dichtbij de grond. En de thrillseekers tot slot worden heel blij van het Zwarte Gorilla parcours met klimwand en trapezes.

Prijs: €15,95 voor 1 parcours (2 uur klimtijd). €18,95 voor 5 parcoursen (3 uur klimtijd). En €23,95 voor alle parcoursen (3 uur klimtijd).
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.10 (adviesleeftijd 6 jaar) voor de easy parcoursen. Vanaf 1.30 (adviesleeftijd 8 jaar) voor de medium klimroutes. En vanaf 1.50 (adviesleeftijd 12 jaar) voor de hard parcoursen.
Openingstijden: Geopend jaarlijks van maart tot en met november. Tijdens de vakanties dagelijks. En daarbuiten op woensdag, zaterdag en zondag. Tijden variëren en kun je hier vinden.
Adres: Verlengde Trappistenweg 35, Tegelen.

‘Lees ook: Dit zijn de leukste zwemparadijzen in Nederland‘.

Klimbos Joytime in Grolloo, Drenthe

Net buiten Grolloo vind je het prachtige klimbos Joytime. Op en rondom recreatieplas De Kleine Moere zijn zes parcoursen gebouwd die variëren in hoogtes tussen de 2 en 10 meter. Ze bevatten in totaal 76 verschillende elementen zoals loopbalken, kruiptonnen, klimnetten, een evenwichtskoord en slingerlianen. Ook kun je met een kabelbaan maar liefst 131  of 200 meter over de recreatieplas ‘vliegen’. Een geweldige ervaring! En heb je er daarna nog niet genoeg van, dan kun je verder klimmen op ‘de Sensatie’, een toren in het water met 9 uitdagende hindernissen. En voor de kinderen van 4 tot 10 jaar is er Kleintje Klimpark, met een eigen parcours alleen wat lager, een hindernisbaan en verschillende speelattributen. 

Prijs: €12,50 voor kinderen van 4 t/m 7 jaar (voor Kleintje Klimpark én het Outdoor Belevingspark). €17,- voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en €22,50 voor 13 jaar en ouder (voor het klimpark). Je kunt 2,5 uur klimmen.
Leeftijd/lengte: Vanaf 4 jaar voor Kleintje Klimpark. En voor het klimpark geldt een minimale leeftijd van 8 jaar en lengte van 1.30 meter.
Openingstijden: Het Klimpark is geopend van maart t/m oktober in de weekenden, woensdagmiddagen en de vakanties. De tijden variëren, kijk daarvoor hier.
Adres: Oostereind 12, Grolloo.

Klimrijk Brabant in Veldhoven, Noord-Brabant

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Klimrijk Brabant heeft net de 5 parcoursen totaal vernieuwd. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en ze zijn tussen de 2 en 10 meter hoog. Tussen de bomen klim je met wiebelbruggen, ziplines, netten en nog veel meer leuke obstakels van de ene naar de andere boom. Ook heeft het park er een Netten Adventure bij gekregen, waar kinderen vanaf 4 jaar (en volwassenen ook!) mogen komen springen, klimmen, door nettentunnels kunnen kruipen en met grote ballen kunnen gooien. En ook het Pico-parcours dat recentelijk enorm is uitgebreid naar 3 verschillende routes met in totaal ruim 25 verschillende hindernissen is geschikt voor kleine avonturiers vanaf 4 jaar. Zo is dit klimpark dus heel erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Prijs: €18,- voor kinderen tot en met 13 jaar. En €21,50 voor 14 jaar en ouder. (Klimpark, in totaal 2,5 uur) €12,50 voor alleen Netten Adventure en €13,50 voor het Pico-parcours.
Leeftijd/lengte: Vanaf 4 jaar voor het Pico-parcours en Netten Adventure. En minimaal 1.30 meter voor het reguliere klimpark.
Openingstijden: Van januari tot en met november op woensdag en vrijdag t/m zondag. En in vakanties de hele week. Tijden variëren, kijk daarvoor hier.
Adres: Turfweg 9, Veldhoven.

Klimbos Klimdaris, Terschelling

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

Ook op de Waddeneilanden vind je klimbossen. Zoals het leuke klimbos Klimdaris op Terschelling. Het bestaat momenteel uit vier verschillende toffe routes met uitdagende en leuke obstakels zoals een spinnenweb en vliegende surfplank. En je kunt ook pauze houden in de lucht aan de picknicktafel op hoogte. Kan het jou niet spannend genoeg, dan kun je er ook in het donker terecht met een koplamp op je helm voor een sessie avond klimmen. En voor kinderen vanaf 4 jaar is er een junior parcours op een hoogte van 1 meter, zodat je als ouder mee kunt lopen en je kind vanaf de grond kunt begeleiden en zij op die manier ook alvast kunnen oefenen.

Prijs: €10,- voor het junior parcours. €24,50 voor het complete klimparcours. 2 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 4 jaar voor het junior parcours. En minimaal 1.30 meter voor de andere parcoursen.
Openingstijden: Varieert. In het weekend van 13:00 – 16:00 uur. En in de zomervakantie van 11:00 – 18:00 uur. Kijk voor de actuele dagen en tijden hier.
Adres: Aan de Sportlaan naast zwembad de Dôbe, Ieders Plak en de stallen van Noordsvaarderij, West-Terschelling.

Fun Forest Amsterdam in Amstelveen, Noord-Holland

Fun Forest Amsterdam vind je aan de rand van het Amsterdamse Bos en heeft tien verschillende toffe parcoursen voor jong en oud. In het klimpark beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een speciaal Mini parcours op een constante hoogte van 2,5 meter waar je vooral bruggetjes en netten tegen komt. Daarna lopen de routes op in moeilijkheidsgraad en hoogte en kom je meer uitdagende klimelementen en tokkelbanen tegen. Eindigend met parcours 10 met een monkey swing, bungee jump en vrije sprong voor de klimmers met stalen zenuwen. Vooral de bungeejump is een echt hoogtepunt!

Prijs: €15,95 voor 2 parcoursen (2 uur klimtijd). €18,95 voor 8 parcoursen (3 uur klimtijd). En €23,95 voor alle parcoursen (3 uur klimtijd).
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.10 (adviesleeftijd 6 jaar) voor parcours 1 en 2. Vanaf 1.30 (adviesleeftijd 8 jaar) voor de klimroutes 1 t/m 8. En vanaf 1.50 (adviesleeftijd 12 jaar) voor alle parcoursen.
Openingstijden: Geopend jaarlijks van maart tot en met november. Tijdens de vakanties dagelijks. En daarbuiten op woensdag, zaterdag en zondag. Tijden variëren en kun je hier vinden.
Adres: Bosbaanweg 3, Amstelveen. Parkeren in het Amsterdamse Bos is de eerste drie uur gratis en kost daarna € 0,25 per 6 minuten.

‘Lees ook: De leukste uitjes en activiteiten op Terschelling‘.

Fun Forest Rotterdam, Zuid-Holland

Klimbos | Dit zijn de leukste & meest uitdagende klimbossen in Nederland.

In het Kralingse bos bij Rotterdam vind je ook een Fun Forest met 8 verschillende uitdagende parcoursen. Voor de kleinste klimmers is er de Monkey Trail met twee parcoursen met hindernissen als evenwichtsbalken, touwnetten, wiebelbruggen, klimrekken en lianen. En daarna wordt het steeds moeilijker. Tokkelbanen, hangbruggen, tunnels tot aan een mega uitdagend parcours op 15 meter hoogte met een bungee jump én een vrije sprong. Durf jij te springen?

Prijs: €15,95 voor 2 parcoursen (2 uur klimtijd). €18,95 voor 6 parcoursen (3 uur klimtijd). En €23,95 voor alle parcoursen (3 uur klimtijd).
Leeftijd/lengte: Vanaf 1.10 (adviesleeftijd 6 jaar) voor parcours 1 en 2. Vanaf 1.30 (adviesleeftijd 8 jaar) voor de klimroutes 1 t/m 8. En vanaf 1.50 (adviesleeftijd 12 jaar) voor alle parcoursen.
Openingstijden: Geopend jaarlijks van maart tot en met november. Tijdens de vakanties dagelijks. En daarbuiten op woensdag, zaterdag en zondag. Tijden variëren en kun je hier vinden.
Adres: Langepad 71, Rotterdam

Klimbos Achterhoek in Ruurlo, Gelderland

Klimbos Achterhoek in Ruurlo tot slot maakt dit lijstje met leukste klimbossen in Nederland compleet. Ook van dit klimpark gaat je adrenaline stromen. Er zijn zes routes met zo’n 100 obstakels die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad om te overwinnen. De groene Discovery route is een goede route om mee te beginnen. En wil je hogerop dan past de blauwe Sensation route bij je. Je belandt dan op een hoogte van 8 meter en dat is best hoog. Maar het kan nog hoger; met de rode Emotion route kom je op een hoogte van 12 tot 16 meter. En als je de grijze route volgt, maakt je een vrije val en beland je in een groot net. Dat is best spannend!

Prijs: €17,50 voor een junior ticket en €23,50 voor een regulier ticket. Je hebt 3 uur klimtijd.
Leeftijd/lengte: Vanaf 6 jaar en minimaal 1.20 meter voor de junior routes. Minimaal 1.40 meter voor alle parcoursen.
Openingstijden: Op feestdagen en in schoolvakanties elke dag open van 10.00 – 18.30 uur. En buiten de vakanties om zijn de openingstijden aangepast. Kijk hier voor de huidige tijden en voor het reserveren van tickets.
Adres: Hengeloseweg 2, Ruurlo. Er is voldoende parkeergelegenheid op het grasveld bij Restaurant de Heikamp.

Vind jij een uitje naar een klimbos of klimpark ook te gek? En weet jij nog een tof klimbos in Nederland dat zeker niet in dit rijtje mag ontbreken? Laat ons dan vooral hieronder in een reactie weten welk park we vergeten zijn en waarom dit klimbos zo leuk is! Dan gaan wij die zeker ook een keer bezoeken en vullen we ons lijstje aan!

Kleurplaat zomer | Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten
Hierom is LEGOLAND® Billund Resort in Denemarken dé ultieme vakantiebestemming met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter