DIY: Teken robot

26 juli 2015

Ja hoor, dat zal je net zien. Hebben we ein-de-lijk zomervakantie en dan maakt de heftigste zomerstorm ooit korte metten met al onze zwem- strand- en speeltuinplannen. En mijn kinderen worden minstens zo onstuimig van een hele dag binnen zitten als het weer. Dus moest er een leuke binnenspeelactiviteit verzonnen worden. En dus hebben we gisteren deze teken robot gemaakt: Een paar gebundelde viltstiften van Crayola die helemaal zelf een kunstwerk maken. Echt een super cool experiment!

Wat heb je nodig?

 • Stiften
 • Karton
 • Schaar
 • Mesje
 • Elastiekje
 • Tape of plakband
 • Knoopcelbatterij
 • Vibratie motor (dit apparaatje zorgt onder andere voor de trilfunctie van je mobiele telefoon en is al voor een paar euro te koop. Ik kocht die van mij bij Budgetronics.eu)

vakantie-knutselen-kind-tips-robot-ladylemonade_nlAan de slag!

 1. Knip uit je karton een driehoek voor een robot met drie viltstiften. Wij hebben er later ook nog één met vier stiften gemaakt. Dan knip je een vierkantje uit het karton. Maak het vooral niet te groot. Want hoe zwaarder de robot wordt, hoe minder soepel hij straks over je papier glijdt.
 2. Snij met het mesje in alle punten een gaatje zo groot als de viltstift dik is.
 3. Steek de viltstiften met de dop er nog op door de gaatjes en bind de uiteindes aan elkaar met een elastiekje.
 4. Plak nu je vibratie motortje tussen de stiften in op het karton. Plak de draadjes van de motor vervolgens aan de plus en de minzijde van de knoopcelbatterij. Hierdoor begint je robot meteen te trillen. Nu begint het leukste deel van dit knutsel experiment: Kijken naar wat de robot tekent. Veel plezier!

knutselen, tekenen, stiften, potloden, tips, ideeën, binnen, activiteiten, vakantie, zomervakantie, herfst, winter, voorjaar, kinderen, peuters, kleuters, robot, zelf, maken, trillen, papier, experiment, geweldig, creatief, origineel, makkelijk, simpel,Vakantietip: Tijdens dit experiment is de robot wel eens van het papier af ‘gelopen’. En ook Finn heeft hem wel eens opgepakt, waarbij zijn handen compleet onder getekend werden. En dan zijn de stiften van Crayola geweldig. Ze zijn namelijk afwasbaar, dus de tafel en Finn waren beiden zo weer schoon. Crayola is sowieso mijn beste vriend op regenachtige vakantiedagen. Want ze hebben ook nog Color Wonder stiften; met inkt die alleen maar te zien is op toverpapier en nergens anders vlekken op achterlaat. En mijn boys zijn ook fan van de raamstiften. Die zijn leuk voor in huis, maar vooral te gek onderweg in de auto. Ieder kind droomt er toch van om de autoraampjes onder te kliederen?! En met een vochtige doek is de tekening zo weer weg. Leuk onderwegcadeautje voor op reis!knutselen, tekenen, stiften, potloden, tips, ideeën, binnen, activiteiten, vakantie, zomervakantie, herfst, winter, voorjaar, kinderen, peuters, kleuters, robot, zelf, maken, trillen, papier, experiment, geweldig, creatief, origineel, makkelijk, simpel,

10x Minion mania
De lievelingsknuffel van je kind

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter