De leukste hobby’s om te doen in de vakantie 

18 augustus 2023
De leukste hobby's om in de vakantie te doen

Als het vakantie is, heb je eindelijk weer eens tijd om iets voor jezelf te doen. Een perfect moment om die ene hobby weer op te pakken die je ooit eens bent begonnen. Of misschien heb je wel zin om iets compleet nieuws te beginnen. In dit artikel geven we de drie leukste hobby’s die je kunt doen in de vakantie.

De 3 leukste hobby’s op een rijtje

Waxzegels maken

Voor wie eens iets nieuws wil proberen is dit de perfecte hobby! Waxzegels maken is de rage van dit moment. Je kent het fenomeen vast wel uit de Middeleeuwen toen koningen brieven verstuurden die werden afgesloten met een wax zegel. Deze activiteit is helemaal terug van weggeweest en wordt tegenwoordig gebruikt voor het versieren van kaarten, het verzegelen van enveloppen of bijvoorbeeld het verfraaien van cadeautjes. Bij deze hobby smelt je wax in een speciale lepel boven een waxinelichtje. Wanneer het gesmolten is, giet je de hete wax op bijvoorbeeld een kaart. Vervolgens zet je heel voorzichtig een wax stempel erop en dan wacht je ongeveer 30 seconden. Nu is de wax zegel gestold en kan je de stempel eraf halen. Et voila!

‘Lees ook: Knutselen met papier | 30+ leuke & simpele knutselideeën voor kinderen.’

Borduren

Wellicht ken je deze hobby wel van vroeger. Tegenwoordig kan je veel meer dingen borduren dan alleen een tafelkleedje. Er bestaan verschillende doe-het-zelfpakketten waarmee je de mooiste creaties kunt maken op verschillende ondergronden. Denk aan boekenleggers, wandhangers of zelfs t-shirts! Maak bijvoorbeeld prachtige bloemen, een mooi schilderij of een foto na! Voor deze hobby heb je niet heel veel benodigdheden nodig dus het is ook makkelijk mee te nemen op vakantie. Hoe fijn is het om in de zon lekker de hele middag te borduren? Een ultiem vakantiegevoel!

Fotoboek maken

Wanneer je op vakantie bent geweest, heb je waarschijnlijk 1001 foto’s in je telefoon staan. Het zou zonde zijn om daar niet iets mee te gaan doen. Wat dacht je van een prachtig fotoboek? Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf maken hoe jij het fijn vindt. Op internet heb je verschillende websites waar je met een online editor al je foto’s makkelijk kunt uploaden. Zo maak je binnen een handomdraai een prachtig fotoboek die wordt afgedrukt. Je kunt er ook voor kiezen om dit fotoboek analoog te maken. Laat wat losse foto’s afdrukken en ga aan de slag met pen en papier om een creatief fotoboekje te maken. Je kunt het opleuken met mooie stickers, stempels en andere spullen die je thuis kunt vinden. Zo heb je pas echt een leuke herinnering aan die prachtige vakantie.

Leuke & makkelijke polymeer klei ideeën voor kids
Dit zijn de leukste Pokemon knutsels voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter