Luizen behandelen: Met dit nieuwe natuurlijke wondermiddel ben je zo van hoofdluis af

4 september 2018
Luizen behandelen: Zo maak je hoofdluis én neten in 10 minuten dood (zonder chemicaliën!)

Luizen, van het woord alleen al krijg ik gruwelijke jeuk! Ook al zijn die kleine rotzakjes niet groter dan een sesamzaadje, ze bezorgen me meer stress dan een puberale peuter die een scène in de supermarkt schopt of een basisschool kind dat al mijn grenzen op de proef stelt. De kriebelbeestjes zijn namelijk koning in verstoppertje spelen, planten zich razendsnel voort en klimmen al bij minimaal haarcontact over naar de volgende kruin, dus voor je het weet heeft je kind een complete familie in zijn haar wonen en lopen al zijn of haar vriendjes ook met luizenbolletjes rond. En terwijl jij je suf behandelt en je een tennisarm kamt, is er een ander die er weer minder serieus mee omspringt waardoor de volgende luizen familie al snel naar het hoofd van jouw kind verhuist. En zo begint het hele circus weer van voor af aan. Proef je mijn frustratie?! Maar – Breaking news! –  er is nu een nieuw natuurlijk wondermiddel tegen luis bedacht waarmee je zo van alle hoofdluis ÉN neten af bent. Zonder dat je na de behandeling nog 2 weken moet kammen!

Luizen behandelen steeds makkelijker

Waar het luizen protocol in mijn basisschooltijd nog een halve quarantaine maatregel was – haren met chemische shampoos wassen, iedere avond kammen met de netenkam, beddengoed de wasmachines in, jassen wassen, knuffels in luchtdichte vuilniszakken in de vriezer etcetera – zijn inzichten veranderd en is luizen behandelen tegenwoordig gelukkig al iets minder gedoe. Maar het nieuwe NOVOKID maakt het vanaf nu nóg een stukje makkelijker. Met een simpele behandeling van slechts 10 minuten verstikt dit bestrijdingsmiddel namelijk de hoofdluis en neten die zich op het hoofd bevinden. En dat zonder chemische middelen of andere troep. Want het is nog natuurlijk ook!

‘Lees ook: Tanden wisselen – Van melkgebit naar grote mensen tanden.’

Luizen verstikken

Hoe het werkt? NOVOKID is net een soort plastic badmuts die je op het hoofd van de luizen gastvrouw of -heer plaatst. Daar koppel je dan een soort capsule aan die korrels bevat met 10% rozemarijnolie en 90% natuurlijk azijnzuur. En die bevestig je weer aan de verstuiver die de mix verdampt. De damp wordt in de badmuts op het hoofd geblazen en sluit daar de luchtwegen van de luizen en de meeste neten af waardoor ze dood gaan. Een kwartier na de behandeling kam je alle lijkjes uit het haar met een netenkam. En na 7 dagen herhaal je de behandeling nog eens, zodat neten die alsnog uitgekomen zijn de dans niet ontspringen. Geen gedoe met haren wassen of eindeloos kammen dus. Slechts 2 simpele behandelingen en je bent van het luizen probleem verlost. Alleen als jouw kind heel dik of veel haar heeft of een zware hoofdluis uitbraak op het hoofd heeft, dan wordt na 24 uur na de eerste behandeling een tweede behandeling aangeraden en kost het je dus 3 behandelingen. Maar ook dat is te overzien.

Luizen behandelen: Zo maak je hoofdluis én neten in 10 minuten dood (zonder chemicaliën!)

De NOVOKID hoofdluis behandeling kost je slechts 10 minuten en ondertussen kun je nog kwartetten ook.

NOVOKID hoofdluis behandeling

Met de start van het nieuwe schooljaar komt dit nieuwe bestrijdingsmiddel als geroepen. Volgende week ga ik als luizenmoeder weer op hoofdluis jacht in de klas. Na zes weken vakantie hebben alle vriendjes en vriendinnetjes elkaar weer helemaal gevonden waardoor het kriebel gespuis ruimschoots de kans krijgt om hun territorium uit te breiden. Het risico op een luizenuitbraak in huize Lemonade is dus wat groter. Maar dankzij de nieuwe hoofdluis behandeling van NOVOKID krijgen die kleine rotzakjes mij niet meer op de kast.

‘Lees ook: School gear – De tofste broodtrommels, snackbakjes en drinkbekers.’

De NOVOKID behandelset – met daarin de verstuiver, herbruikbare plastic behandelkap, luizenkam, aansluitmateriaal en 4 capsules voor 4x luizen behandelen – kost nu €59,95. Aanvullende behandelingen kun je kopen voor €19,95 per 4 capsules. De shop en meer info vind je op Novokid.nl.

 

Makkelijke en gezonde lunch recepten in Pieter Konijn style & toffe GIVE AWAY
School gear - De tofste broodtrommels, snackbakjes en drinkbekers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter