What’s On Our Mind #20 – Vaderdag, dagje Amsterdam & slapen in de hitte

21 juni 2017
Lady Lemonade weekoverzicht 20

Toen we vanmorgen door ons fotoalbum scrolden, vreesden we even voor een heel erg saaie #WOOM vandaag. We hebben voor ons gevoel de afgelopen week namelijk niet heel veel meer gedaan dan een beetje strandhangen en in een badje in de tuin zitten. Want wat is het heerlijk weer!! We hebben ons er helemaal aan over gegeven. Ook al moeten we nog een maand werken en de kids naar school, wij zijn echt al in de zomervakantie modus. De kinderen blijven langer op – want binnen slapen in die hitte is toch niet te doen – en we zijn alleen maar buiten; in de speeltuin, op het terras op het strand… Maar het werk ging ondertussen – weliswaar in een tropen tempo – ook gewoon door. We hadden een lekkere én leerzame avond met Hello Fresh en gingen op Instagram cursus. Ook was het natuurlijk nog Vaderdag. Gelukkig toch nog genoeg leuke kiekjes om te delen dus. Kijk maar! 

Food Talks

Hello Fresh etentje: Food Talks

Vorige week woensdagavond waren we uitgenodigd voor een etentje van Hello Fresh in Amsterdam. Samen met een panel van food experts – waaronder Claire van Easy Peasy, Marjolein Hurkmans, VROUW journaliste en bekend van ‘Marjolein Kookt Over’ en culinair journalist en MasterChef jurylid Marcus Polman – spraken we tijdens een lekker hapje eten over trends en ontwikkelingen op het gebied van food. Over iedereen tegelijkertijd aan tafel krijgen, verzinnen wat je nu weer moet eten en je mobiel op tafel. Ja, het avondeten kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Die woensdagavond voor ons alleen niet. Heerlijk om even zonder kids, maar met gezellige collega bloggers aan tafel te schuiven en zelf niet te hoeven koken. Het was een gezellige, interessante avond waarover we later deze week nog een leuke blogpost hebben.

Speeltuin Tante Eef

Speeltuin Tante Eef in Santpoort

Vrijdagmiddag ging ik – Annemieke – samen met een vriendin uit de buurt en onze kinderen naar Speeltuin Tante Eef in Santpoort. Even net iets uitgebreider dan de klimrekken om de hoek. Je betaalt €0,70 per persoon, maar je weet zeker dat je kinderen de hele middag zoet zijn. Er zijn klimtoestellen, schommels, een kabelbaan, loopton, draaimolen, zandbak, gravers, fietsjes een zand- en watertafel, waterpomp en veel meer. Ik ben dol op dit soort ouderwetse speeltuinen.

Weekendje op de campingMeisjes spelen op het strand

Het leuke van de leeftijd van Reva (5) en Lucy (bijna 4) is dat ze alles steeds bewuster meemaken. Mijn ouders staan een aantal dagen op een camping in Nederland. Van het weekend mochten de meiden twee nachtjes slapen in de caravan van opa en oma. Dit vonden ze FANTASTISCH!!!!! Papa is ook al gevraagd wanneer hij een sleurhut – dit zijn mijn woorden – achter zijn auto hangt. Dit zal niet zo snel gebeuren, maar gelukkig hebben we opa en oma hiervoor. BBQ’en, zwemmen, pannenkoeken eten, fietsen, een grote speeltuin, Reva en Lucy waren helemaal in de wolken van hun mini-vakantie. Met dikke tranen lagen ze zondagavond weer in hun eigen bed; ze misten de camping en opa en oma zo ontzettend. Dit herken ik ook zo van vroeger toen ik zelf klein was, het afscheid nemen van iets wat zo leuk is geweest. Gelukkig hebben we nog een zomervakantie in het vooruitzicht. Kan niet wachten!

Dagje Amsterdam

Winkelen in de Negen Straatjes - PLUK en &Klevering

Zaterdag gingen we met zijn tweeën een dagje naar Amsterdam. Eerst struinden we lekker door de Negen Straatjes waar we heerlijk hebben geluncht bij PLUK. Een leuke lunchroom waar ze ook heel veel leuke lifestyle hebbedingetjes verkopen. Heel verleidelijk, net zoals hun lekkere broodjes en salades. Daarna hadden we een Instagram workshop van Suus en Johann van Food Bandits. We willen van onze Instagram feed (volg je ons al?!) een nog mooier plekje maken en zij zijn daar absoluut expert in. Een aanrader, het was een super toffe middag. Na afloop zijn we door de Jordaan naar het station gelopen en nog even snel &Klevering in geglipt. Daarna was het echt tijd om naar huis te gaan. Snel weer een dagje terug naar Amsterdam om eens even echt te shoppen!

Comfort food

Hambuger eten bij Brick

Jeroen en ik hadden dus een weekendje met z’n tweetjes thuis. Zo fijn! Nadat ik de hele dag met Annemieke op stap was in Amsterdam, zijn Jeroen en ik ‘s avonds nog eventjes uiteten geweest. Je moet het er natuurlijk wel van nemen als je geen oppas hoeft te regelen en zo de deur uit kan stappen. We hebben bij Brick – een restaurant bij ons in de buurt – gegeten. Je kunt er heel uitgebreid en super lekker eten, maar ik had vooral zin in een goeie hamburger. Alleen lag ik na een paar wijntjes al praktisch op apegapen. Na zo’n hele dag Amsterdam ben ik s’ avonds eigenlijk niet meer heel veel waard en in plaats van tot laat in de lampen te hangen ben ik op tijd mijn bed in gedoken.

Vaderdag bij Annemieke

Vaderdag - papa krijgt knuffels en cadeautjes

Zondag was het Vaderdag. Dat betekent bij ons thuis altijd dat er vroeg opgestaan wordt. Finn en Charlie kunnen niet wachten om hun cadeautje ein-de-lijk te mogen geven. Wel moest papa er nog iets voor doen; ze hadden weer een speurtocht naar de cadeautjes uitgezet. Toen de buit binnen was, zijn we lekker naar beneden gegaan waar het zelf gemaakte ontbijtje al klaar stond.

Strandfeestje: (overgroot)oma 87 jaar!

Feestje op het strand bij Wijk aan Zee

Na het Vaderdag ontbijt vertrokken wij – samen met de rest van heel Nederland – naar het strand waar mijn oma haar 87ste verjaardag vierde. Een bijzondere dag, want het gebeurt niet zo heel vaak dat wij met de complete familie – van overgrootoma tot opa en oma, oudtantes, tantes en ooms, nichten en neven en hun kinderen – bij elkaar zijn. We hebben heel veel gekletst, lekker gegeten en de kinderen konden heerlijk met elkaar spelen op het strand en in het water. Het was in alle opzichten een prachtige dag. Hopelijk mogen er nog veel van dit soort familiefeestjes komen.

Vaderdag bij Cynthia

Vaderdag

Vaderdag begon bij ons een beetje gek eigenlijk, omdat Reva en Lucy uitlogeren waren. Ik heb in ieder geval een verrukkelijk havermout ontbijtje voor hem gemaakt, ha, ha. Jeroen moest nog even geduld hebben, later op de dag gingen we weer richting de meiden op de camping. Bij aankomst werd hij meteen overstelpt met knuffels en kusjes. Natuurlijk waren er een paar prachtige kunstwerken voor hem gemaakt. Van Reva kreeg Jeroen een persoonlijke sleutelhanger met een getekend portret van zichzelf. Die heeft uiteraard een mooi plekje aan de sleutelbos gekregen. Lucy had een mooie map gemaakt voor papa’s paperassen.

Leren aankleden

Meisje aan het spelen met water

Zoals jullie weten staat Lucy te trappelen om maar de kleuterschool te gaan. Na de zomervakantie is het eindelijk zover. Ik bedacht me alleen van de week dat ik Lucy nog een beetje moet stimuleren om zichzelf aan te kleden. Eigenlijk kleed ik er voor het gemak vaak zelf snel aan. Niet heel handig, want daardoor is ze een beetje lui geworden. Het had even wat voeten in de aarde om het knopje bij haar om te zetten dat ze zichzelf moet aankleden. Ze was het er namelijk niet helemaal mee eens! Gelukkig is er altijd de grote zus als redder in nood, die meteen vertelde dat er op school altijd iemand je wel kan helpen met aankleden als het niet lukt. Dat stemt ons weer gerust!

Te warm om te slapen

Met water en de watersproeier spelen in de tuin

Met temperaturen die tegen de dertig graden aanlopen, is het bij mij – Annemieke – binnen niet te harden. En dus is het al de hele week opblijfdag. Na het avondeten gaat de tuinsproeier aan en barst er hier een watergevecht los. Ondertussen gooien we alle deuren en ramen open, zodat de kamers van de kinderen toch nog een beetje kunnen afkoelen. Toch wordt het vaak nog tien uur(!) voordat ze echt slapen. Maar we geven ons maar een beetje over aan het lome weer.

Handgemaakte, smeedijzeren ledikantjes

Smeedijzeren handgemaakte ledikant

Ik – Cynthia – kwam van de week ook nog iets heel leuks tegen. Helaas hoef ik zelf niet meer op zoek naar een ledikantje. Mocht jij nog op jacht zijn, dan ga jij hier misschien heel gelukkig van worden. Bij Fabs World kun je sinds kort prachtige smeedijzeren ledikantjes kopen in verschillende kleuren. Er zijn 15 standaardkleuren, zoals vintage pink, jeansblauw, mint en brons. Heb je toch een andere kleur in gedachte dan kun je ook een bedje in je favoriete RAL-kleur bestellen. Check voor meer info Fabs Store!

Winnaars Petit Filippe espadrilles

Petit Filippe: baby mocassins, espadrilles en peuter en kleuter schoenen

Vorige week hadden we een toffe winactie met de espadrilles van Petit Filippe. Wauw, daar werden jullie enthousiast van. We hebben enorm veel reacties gekregen. Twee van jullie mogen we blij maken: Inge en Elvira. Gefeliciteerd! Jullie mogen een paar naar keuze uitzoeken. Heel veel plezier ermee. Voor degenen die wat minder geluk hadden; houd ons blog in de gaten. Later deze week hebben we een nieuwe toffe winactie.

Nog een hele fijne en warme avond allemaal! We hopen dat de kids een beetje willen slapen. Tot volgende week, dan hebben we weer een leuke nieuwe What’s On Our Mind voor jullie.

Liefs,

Cynthia en Annemieke

PS: Wil je nu helemaal niks van ons missen, volg ons dan ook op Instagram!

What's On Our Mind #23 - (Niet) spijbelen, rapporten en partijtje
What’s On Our Mind #18 - Terschelling, de mini dierentuin en babynieuws!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter