What’s On Our Mind #23 – (Niet) spijbelen, rapporten en partijtje

12 juli 2017
Weekoverzicht what's on our mind week 23

Jongens wat een onrust! Niet alleen het weer schiet van het ene naar het andere uiterste, maar ook onze kinderen zijn vreselijk onstuimig. Ze staan praktisch huilend op, niks is nog goed en de wallen komen tot aan hun knieën. We zijn met zijn allen vreselijk toe aan vakantie! Nog anderhalve week, we tellen af. Maar voor nu kijken we terug op een lekker hysterisch weekje, dat ondanks de ups & downs toch echt wel heel gezellig was.

Badje in de tuin

Peuter en kleuter in badje in de tuin

Vorige week donderdag was het heerlijk weer en zou ik – Annemieke – met een andere moeder van school naar de Oosterplas – een duinmeer bij ons om de hoek – gaan. Ik werd alleen helemaal niet lekker; misselijk en hoofdpijn. Niels was in het buitenland voor werk en ik moest het complete partijtje van Finn ook nog voorbereiden voor de volgende dag. Dus besloot ik een badje in de tuin neer te zetten, zodat de jongens lekker konden spelen en ik in de easy modus cupcakes kon bakken en over spelletjes kon nadenken.

Donder en bliksem

Twee meisjes spelen op een bed

Reva en Lucy slapen op zolder, op zich een hele fijne plek waar ze allebei een ruime slaapkamer hebben. Alleen als het regent dan begin ik een beetje te balen, op de schuine daken hoor je namelijk alles luid en duidelijk. Zodra er een pittige bui uit de lucht komt vallen gillen er twee meisjes moord en brand, doe daar een flinke portie hagel bij en ze staan opeens beneden naast mijn bed. Van de week was het helemaal horror toen het praktisch de hele nacht aan het onweren was. Niet normaal! Uiteindelijk is Lucy bij Reva op de kamer gaan slapen en ging iedereen gelukkig midden in de nacht eindelijk slapen.

Tijger partijtje

Kinderfeestje in het thema tijger

Vrijdag hadden de juffen op Finn’s school studiedag en vierden we zijn partijtje. Een echt tijgerfeestje! We begonnen met zingen, taart en cadeautjes en daarna kregen we bezoek van een dierentuin directeur die vertelde dat zijn tijgers ontsnapt waren en ons vroeg of we hem wilden helpen om ze te zoeken. Een spannende, maar geslaagde middag waarover ik jullie volgende week meer zal vertellen en laten zien.

Vrijmibo

borrel

De beste manier om het weekend in te luiden is met een vrijdagmiddag borrel. Afgelopen vrijdag ging ik – Cynthia – met de meiden borrelen bij een vriendin in de buurt. Het was prachtig weer dus lekker in de tuin zitten met een wijntje erbij en mij hoor je niet meer. Uiteindelijk hebben we daar patatjes gegeten, iedereen blij! Heerlijk om een keertje niet te koken.

The Common Linnets @ Caprera

The Common Linnets in Caprera

Toen ik – Annemieke – alle kids na het partijtje naar huis gebracht had, stonden Annemarijn en Yildiz alweer op de stoep voor een avondje Caprera. Ik heb nog even snel mijn cowboy boots aangetrokken, want we gingen naar The Common Linnets. Dat is sowieso al te gek, maar helemaal bijzonder om in Caprera te beleven. Een openluchttheater midden in de natuur met slechts een beperkt aantal plaatsen, waardoor iedere voorstelling daar voelt als een intiem achtertuinconcert. Er zijn ook regelmatig kindervoorstellingen. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je de agenda van het theater hier checken.

Familiedag in Varsseveld

Zwembad in de tuin

De volgende dag hadden we een familiedag van mijn vaders kant van de familie in Varsseveld. Het was prachtig weer en de familie waar we te gast waren, heeft een boerderij met zwembad, speeltoestellen, cavia’s, konijnen, eenden en honden in de tuin. Het was dus in alle opzichten een onwijs leuk uitje. Finn en zijn neefje Vigo hebben bijna de hele dag in het zwembad gelegen. Een leuk voorproefje voor de vakantie over 2 weken.

Zwemmen in de De Houtvaart

Buitenzwembad

Zaterdagmiddag hadden wij – Cynthia – een heel gezellig verjaardagsfeestje van ons neefje Valentijn. De volgende dag liep de zondag een beetje anders dan gepland. Toen bedacht ik me spontaan dat iets meer dan vijf minuten van ons vandaan het openluchtzwembad De Houtvaart ligt. Eigenlijk super suf dat we hier zo weinig naar toe gaan terwijl het zo dichtbij is. Er is een kinderbadje en twee grotere zwembaden. De meiden konden lekker afkoelen terwijl Jeroen en ik op een handdoekje lagen te relaxen.

Date met z’n tweetjes!

Pizza eten Oerkap

Zondagavond waren Lucy en Reva uitgenodigd door hun BFF Bo om uiteten te gaan. Bo had haar A-diploma gehaald en wilde dit heel graag vieren met haar vriendinnetjes. Dus gingen de girls naar de pizzeria, uiteraard onder begeleiding! Jeroen en ik maakte hier ook even goed gebruik van, we zijn een hapje gaan eten bij Stadstrand de Oerkap. Een strandgevoel midden in de stad!

Eten bij de buren

Kinderen eten in de tuin

Bij ons – Annemieke – verliep de zondag lekker rommelig, maar gezellig. Zelf heb ik wat gewerkt; ik heb een filmpje opgenomen voor een toffe winactie die morgen online komt (spannend!). En Niels was bij onze buren in de tuin aan het klussen, terwijl onze kinderen met de buurkinderen speelden. Aan het eind van de dag hebben we geborreld en zijn we blijven plakken voor het avondeten. Leuk, dat soort spontane etentjes!

Rapport en 10 minuten gesprek

Schoolrapport

Wat een mijlpaal, Reva kreeg haar eerste echte rapport. Zo leuk om te zien hoe ze haar eerste kleuterjaar is doorgekomen. Ze doet het hartstikke goed en we zijn mega trots op haar. Van de week kregen we ook nog het 10-minuten gesprek. Helaas lag ik juist net die dag ziek op de bank. Ik vind het altijd zo lekker om  in alle rust met de juf over je kind te kunnen kletsen. Jeroen is in zijn eentje gegaan en heeft me uitvoerig bijgepraat. Reva is helemaal klaar voor groep 2, maar eerst gaan we nog genieten van onze vakantie.

Bijkomdag

Moeder en zoon

Maandag kwam de man met de hamer voorbij. Het niet lekker zijn, het partijtje, concert, werken in het weekend en de familiedag hadden hun tol geëist. Niet alleen van mij, maar ook van de kids. Finn stond ‘s morgens al op met de zin ‘Ik wil niet naar school’. En ook Charlie was moe en hangerig. Uiteindelijk besloot ik dat Finn zo vlak voor de vakantie best wel een dagje kon spijbelen van school. Maar toen ik hem zei dat hij thuis mocht blijven, zei hij: “Nee mama, dat is liegen!” Dus ging hij toch en heb ik er alleen met Charlie een relaxte dag van gemaakt. Is het ergens toch goed gegaan met de opvoeding.

Naïf verzorgingslijn voor vrouwen

Naif gezichtsverzorging vrouwen

Eerder heb ik – Cynthia – al eens geschreven dat ik een zwak heb voor de Naïf babverzorgingslijn. Stiekem gebruikte ik zelf de Naif bodylotion van Reva en Lucy, ik vind deze zo fijn. Nu is dat gelukkig niet meer nodig, Naïf brengt namelijk een verzorgingslijn voor vrouwen op de markt. Ik doe een dansje! En zoals je gewend bent van de babylijn, zijn ook deze producten voor de vrouwen zonder rommel. De lijn bestaat uit een cleanser, dagcrème, nachtcrème, shampoo, conditioner, douchegel, bodyscrub en bodylotion. Kan niet wachten om de producten zelf uit te proberen. De nieuwe lijn shop je hier.

Picknick met de toekomstige groep 3 & rapport uitreiking

Kidsproof sandwiches voor een picknick

Vandaag was een bijzondere dag voor Finn. Zijn groep twee had samen met de parallelklas een picknick na schooltijd om te vieren dat zij de nieuwe groep drie gaan vormen na de zomervakantie. Alle ouders hadden voor iets lekkers te eten en drinken gezorgd, ik had deze sandwiches gemaakt. Maar helaas zat het weer niet mee, dus werd het een binnen picknick in het klaslokaal. Ook gezellig gelukkig! Voor de juffen was er ook alvast een bedankje voor alle goede zorgen de afgelopen twee jaar. En na afloop kreeg Finn zijn rapport mee. Hij doet het super goed, we zijn zo trots op hem!

Winnaars MrStarsky geboorteposter

Kraamcadeau tip: 14x de mooiste en meest originele geboorteposter

Tot slot hebben we ook nog twee winnaars van de MrStarsky geboorteposter. Dat zijn Anke en Daniëlle* geworden. Heel veel plezier met de posters voor jullie zoon en petekind! Deel vooral nog een foto met ons als hij eenmaal aan de muur hangt, dat vinden we leuk.

Volgende week zijn we er weer met een nieuwe #WOOM. De laatste voor onze vakantie! Wij gaan alvast aftellen, jij ook? En voor wie al lekker vakantie heeft; geniet ervan!

Liefs en een fijne avond,

Cynthia en Annemieke

PS: Wil je helemaal niks van ons missen, volg ons dan ook op Instagram!

*Achternamen publiceren we bewust niet. Mocht jij meegedaan hebben, jouw naam zien staan en je afvragen of je gewonnen hebt; check even je e-mail. De winnaars hebben we inmiddels al een mailtje gestuurd.

Een persoonlijk kijkje in mijn interieur
What's On Our Mind #20 - Vaderdag, dagje Amsterdam & slapen in de hitte

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter