Zo creëer je meer me-time voor jezelf als drukke mama

12 oktober 2023
Zo creëer je meer me-time voor jezelf als drukke mama

Het vinden van tijd voor jezelf als drukke mama kan soms best een uitdaging zijn. Vooral als de kinderen nog klein zijn en veel verzorging en aandacht nodig hebben. Toch is me-time super belangrijk, want als jij ontspannen en happy bent, heeft dit ook weer zo veel effect op het gezin. En het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn, soms zit tijd voor jezelf in hele kleine momenten. Wij geven je tips!

Tips hoe je meer me-time krijgt

1# Maak het jezelf makkelijk

Zorg dat je voor meerdere dagen eten in huis hebt en maak een weekmenu. Zo hoef je niet iedere dag een bezoek te brengen aan de supermarkt. Laat je boodschappen thuis bezorgen, zodat je nog meer tijd bespaart. Als het financieel mogelijk is, neem een schoonmaakster die zo nu en dan kan komen. Dit scheelt je allemaal weer zo veel tijd!

2# Doe een powernap als je kindje slaapt

Als je kindje overdag nog een slaapje doet, ga zelf dan ook even liggen. Natuurlijk kun je dan ook je huis schoonmaken en klusjes doen, maar even languit met jezelf doet ook wonderen.

3# Besteed tijd aan jezelf

Vaak vergeten drukke mama’s zichzelf helemaal. Wees lief voor jezelf! Maak eindelijk een keer een afspraak bij de kapper, zodat je weer een fris nieuw kapsel hebt. Ga ‘s avonds lekker een avondje met jezelf online shoppen om een nieuwe mooie outfit te scoren. Op bijvoorbeeld maurestore.com kun je heel veel leuks winkelen, hier vind je de ideale essentials voor elke gelegenheid. Een heerlijke gezichtsbehandeling of een uitgebreide massage, geeft je lichaam de nodige ontspanning en verzorging. Je zal merken, dat dit zo veel goeds voor jou doet!

>> Lees ook: De kracht van journalen: Ontdek wat het is & waarom jij het moet doen.

4# Ga zitten op de bank

Hoe vaak hoor je moeders niet zeggen ‘ik kan het me niet meer herinneren, wanneer ik voor het laatst op de bank een tijdschrift heb gelezen’. Het klinkt ook zo simpel en toch doen we het veel te weinig. Gewoon even zitten op de bank met een kop thee of koffie en een tijdschrift. Het is een kwestie van doen en jezelf dat moment gunnen. Er is altijd wel iets te doen in huis en aan die to-do lijst komt nooit een eind, dus laat de boel de boel en ga lekker zitten.

5# Plan tijd voor jezelf in

Er is misschien nu niet veel ruimte voor spontaniteit, dus moet je meer plannen. Spreek met je partner daarom momenten af dat je iets voor jezelf kunt doen. Of dit nu een cursus schilderen, een yoga work-out of een stukje wandelen is. Het maakt niet uit, dit geeft jou weer de nodige energie.

6# Accepteer hulp

Vrouwen hebben vaak de neiging om alles zelf te willen doen en op te lossen. Maar dit hoeft juist helemaal niet. Vraag om hulp en accepteer hulp als het aangeboden wordt. Dit geeft jou weer wat ruimte en dus ook ontspanning.

7# Op tijd naar bed en vroeg er uit

Deze tip kan soms een uitdaging zijn met kids die pas laat slapen of heel vroeg wakker worden, maar probeer het zeker een paar keer. Vooral als de kinderen op redelijke regelmatige tijden slapen, is dit ook een manier om tijd voor jezelf te hebben. Als je lekker vroeg je bed in duikt en s’ ochtends voordat de kinderen wakker worden er zelf uitgaat, kun je in de vroege morgen ook een momentje voor jezelf nemen. Rustig de dag starten met een lekker kopje thee, zonder dat je meteen in de hectiek zit, geeft je zo veel meer ontspanning. Van dit gevoel heb je de hele dag profijt!

8# Plan een avondje uit met je partner

Door alle hectiek kom je soms niet aan elkaar toe, plan daarom zo nu en dan een avondje uit met je partner. Zo kun je in alle rust weer eens van elkaar genieten en echt goed naar elkaar luisteren. Tegenwoordig zijn er verschillende sites waar je betrouwbare oppassers kunt vinden. Vind je dit niet prettig, vraag een goede vriend of vriendin een paar uurtjes op te passen.

9# Leer nee zeggen

Soms is het zo lastig omdat je niemand wil teleurstellen, maar om jezelf niet te vergeten moet je soms ook ‘nee’ zeggen tegen dingen. En dat voelt natuurlijk vaak helemaal niet fijn, maar alleen dan ga je niet over je eigen grenzen heen. Op deze manier maak je ook ruimte en zorg je voor meer me-time.

10# Wees niet te streng voor jezelf

Eén ding waar mama’s ook altijd goed in zijn is streng zijn voor zichzelf. We willen het huis altijd spik en span hebben, er leuk uitzien, sociaal iedereen onderhouden, zo vaak mogelijk gezond eten, een leuke mama zijn die creatief is en altijd iets leuk bedenkt om te doen, de was moet op orde zijn en we moeten ons allerliefste partner natuurlijk niet vergeten. Helaas is dit allemaal een mission impossible om alles bij te houden, dus laat een heleboel ook gewoon los. Stel je verwachtingen bij en wees realistisch en geniet vooral van het nu.

Me-time komt niet vanzelf, maar hoe meer aandacht je hier aan besteedt hoe makkelijker het gaat worden om iets vaker aan jezelf te denken.

Zen in je eigen tuin: de beste tips voor een relaxhoekje
Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter