Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

27 september 2023
Nieuwe vloer kiezen, hier moet je op letten

Is je huidige vloer aan vervanging toe? Of ga je binnenkort verhuizen en moet elke ruimte voorzien worden van een nieuwe vloer? Dan staat je een flinke uitdaging te wachten. Het aanbod van vloeren is tegenwoordig gewoon immens groot. Er zijn niet alleen heel veel verschillende leveranciers, maar ook veel verschillende vloeren verkrijgbaar. Hierdoor is het niet gek als je overweldigd raakt en keuzestress ervaart. Want waar let je op bij het kiezen van een nieuwe vloer? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Nieuwe vloer kiezen, zo ga je aan de slag!

Stel een wensenlijstje samen 

Ten eerste is het belangrijk om een wensenlijstje samen te stellen. Wat zoek je in een nieuwe vloer? Wat heb je exact nodig? Denk vooral praktisch. Heb je nog jonge kinderen of misschien wel huisdieren? Dan is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is. Laminaat kopen is dan een betere keuze dan de aanschaf van een traditionele houten vloer. Speelt hygiëne een belangrijke rol? Dan kun je kiezen uit pvc of laminaat. Ben je juist op zoek naar een extra warme vloer voor de slaapkamer? Dan kan vloerbedekking weer de uitkomst bieden. Ook moet er rekening worden gehouden met je budget. Logischerwijs zal een parketvloer duurder zijn dan een simpele laminaatvloer. Bedenk voor iedere ruimte waar je behoefte aan hebt en waar de vloer zeker aan moet voldoen. Zo kun je al snel een aantal vloeren uitsluiten of juist aan je wensenlijstje toevoegen. 

Houd rekening met je interieurstijl

Het is niet alleen van belang dat de vloer bij jouw budget en levensstijl past, ook moet deze matchen met je interieurstijl. Dat laatste blijkt nog best wel lastig te zijn. Want hoe pak je dit dan precies aan? 

Besef allereerst goed dat een vloer als het goed is jaren blijft liggen. Door de jaren heen kunnen je meubels echter wel veranderen. Het is daarom niet alleen belangrijk dat de vloer bij je huidige interieurstijl past, maar ook de juiste basis voor andere stijlen en kleuren kan leggen. 

Kom je er echt niet uit? Ga dan naar de winkel waar je deze vloer wilt kopen en neem een foto van je interieur mee. De deskundigen hier kunnen je meestal heel goed helpen bij het maken van de juiste beslissing. 

‘Lees ook: Vloerkleed kinderkamer | Dit zijn de 30 leukste exemplaren.

Maak je gebruik van vloerverwarming?

Steeds meer mensen gebruiken vloerverwarming bij het verwarmen van hun woning. Soms is dit zelfs de enige verwarming die aanwezig is. Dan is het wel belangrijk dat de vloer goed te combineren is met vloerverwarming. Dat wil zeggen dat het niet krom zal trekken door de warmte en de warmte goed kan geleiden. Dit is niet bij elke vloer mogelijk. Zo kun je niet elke houten vloer met vloerverwarming combineren. 

De beste vloeren voor vloerverwarming zijn laminaat, pvc, stenen vloeren en tapijt. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige vloersoorten wel een goede ondervloer nodig hebt om schade te voorkomen en een betere geleiding te creëren. Vraag daarom altijd advies voordat je de vloer plaatst. 

Zo creëer je meer me-time voor jezelf als drukke mama
Fietsen met je kindje in een fietszitje, dit moet je weten!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter