Moederdag knutselen – 12 Super originele ideeën om zelf te maken!

28 april 2019
Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

Wil jij iets super moois voor Moederdag knutselen? Laat je dan inspireren door één van deze 12 originele knutselideeën. Want zelf gemaakte Moederdag cadeautjes zijn absoluut het leukst!

12x Moederdag knutselen

Foto of kaarthouder van zoutdeeg

Moederdag knutselen - 12 Originele ideeën om zelf te maken

Dit allereerste knutselidee is simpel, maar met super leuk resultaat. Precies waar ik van houd. Je maakt de foto- of kaarthouder door van zoutdeeg een stevige basis te maken. Daar steek je dan een stuk ijzerdraad in dat je aan het einde oprolt als een slakkenhuis. Bak hem af in de oven op 100 graden en daarna kun je je fotohouder verven. Voor die van mij heb ik de glitterverf van Creall gebruikt. Extra leuk!

‘Lees ook: Knutselen voor Moederdag – een mandje vlechten.’

Muurhanger weven

Muurhangers van wol zijn al een tijd weer hip. Maar wist je dat je zo’n kleedje ook zelf kunt weven? Lekker vrolijk en super leuk om te knutselen voor Moederdag. In deze video laat ik zien hoe het moet.

Bloemen handjes in een versierde bloempot

Moederdag knutselen - 12 Originele ideeën om zelf te maken.

Van bloemen worden alle mama’s blij. Ik in ieder geval! En helemaal als de bloemen gemaakt zijn van de handafdruk van je kind. De versierde pot kun je later ook nog voor iets anders gebruiken, zoals kruiden bijvoorbeeld.

Ketting met zoutdeeg hanger

12x Knutselen voor Moederdag - Originele ideeën om zelf te maken!

Met deze speciale Moederdag kettingen verras je je moeder zeker. Ik maakte ze door uit zoutdeeg hartjes te steken met een koekvormpje. En de donut maakte ik door een rondje bal zoutdeeg plat te drukken en er een rondje uit te steken. Toen het zoutdeeg hard geworden was in de oven heb ik het nog geverfd en de hangers aan een touwtje gehangen.

‘Lees ook: Wat doe je op Moederdag met je eigen moeder nu je zelf ook mama bent?

De liefste mama van de wereld

Moederdag knutselen - 12 Originele ideeën om zelf te maken.

Er is er maar één de liefste en dat is mama! 😉 De wereldbol maakte ik van zoutdeeg dat ik kleurde met voedingskleurstof. Eerst de blauwe bol en daarna kleide ik er met groen continenten op. Daarin stak ik een satéprikker met een bordje waarop ik toen de bol uitgehard was in de oven ‘Voor de liefste mama van de ↓’ opschreef. Je kunt de bol eventueel ook maken van klei of wit deeg en hem daarna verven.

Persoonlijke kaars met eigen tekening

Wat ook een super bijzonder cadeau is om voor Moederdag te knutselen, is deze persoonlijke kaars met daarop je eigen tekening! Eerst maak je een prachtig kunstwerk op papier en daarna laat je hem als het ware door de kaars opnemen door hem te verhitten. Kijk maar naar de video om te zien hoe het moet.

Boekenlegger maken

12x Knutselen voor Moederdag - Originele ideeën om zelf te maken!

Met de afdruk van je hand kun je zoveel leuks. Daar is deze boekenlegger ook weer een voorbeeld van. Je trekt je hand om op dik papier en knipt hem uit. Dan plak je hem met goeie lijm op een ijsstokje en kun je hem versieren. Leuk om samen te geven met een mooi boek.

‘Lees ook: Bloemen maken van crêpepapier.’

Moederdag schaaltje knutselen

12x Knutselen voor Moederdag - Originele ideeën om zelf te maken!

Nog een te gek zoutdeeg idee dat je voor Moederdag kunt knutselen. Je drukt je hand in het zoutdeeg en de afdruk snijd je uit. Daarna leg je de hand voorzichtig in een schaaltje dat in de oven kan, zodat er in de hand een kommetje ontstaat. Als je de hand afgebakken hebt, dan verf je hem en dan is je Moederdag schaaltje klaar. Leuk om sieraden in te bewaren of een waxinelichtje op te zetten.

Waxinelichtjes

12x Knutselen voor Moederdag - Originele ideeën om zelf te maken!

Nog zo’n mooi lichtje. Alleen is nu niet de kaars het kunstwerk, maar de lichtjeshouder zelf. Ik maakte hem door een glazen potje te verven. En daar omheen bond ik een touwtje met een hartjes hanger van zoutdeeg eraan.

Hyacint knutselen

Dit Moederdag cadeautje is persoonlijk én vrolijk. De hyacint maak je zelf en steek je daarna in de foto. In de video laat ik je zien hoe. Wil je liever een andere bloem? Check dan ons blog over bloemen knutselen. Daar vind je nog 15 andere leuke ideeën.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 15 Super leuke ideeën.’

Tot aan de maan en terug

Moederdag knutselen - 12 Originele ideeën om zelf te maken.

Ik hou van jou tot aan de maan en terug! Dit idee om te knutselen voor Moederdag is een echt kunstwerk. Eerst maak je een schilderij van een sterrenhemel. Ik heb daarvoor verf gebruikt en waskrijt voor de maan, dat geeft een leuk effect. Daarna plak je er een trap op van ijsstokjes en een uitgeknipte foto, net alsof je naar boven klimt.

Moederdag thee

Moederdag knutselen - 12 Originele ideeën om zelf te maken.

Is jouw moeder een echte theeleut? Dan vind ze het vast leuk om deze gepersonaliseerde theezakjes met lieve boodschap te krijgen! Ik knipte hartjes uit waarop ik iets liefs schreef en plakte die op het etiket. Maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm maken en versieren. Leuk voor bij het ontbijt op bed!

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je al deze ideeën leuk vindt! Mocht jij er nu ook één voor Moederdag gaan knutselen, laat je me dan weten hoe het eindresultaat geworden is? Ik vind het leuk om al jullie creaties ook te zien. Dat kan door ons op social media te taggen of door #ladylemonade te gebruiken.

Kijk hier voor andere leuke knutseltips. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

De leukste dino spelletjes & activiteiten voor kids
Geld verdienen op Koningsdag - 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Kevin 2 mei 2019 at 3:04 pm

    Ook echt leuke ideeën. Ben een beetje opzoek gegaan naar iets leuks om met de kids voor mam te doen. Scrub of Chocola maken lijkt op dit moment te gaan winnen.

  • Reply leonie 14 mei 2019 at 10:31 am

    hai ladies, leuke ideeen weer! we zijn bezig met een leuke brooddeeg fotohouder voor de verjaardag van opa voor volgende week. Vraagje. Die Creall verf, heb je die in een Haarlemse winkel gekocht of online?

  • Reply Annemieke 14 mei 2019 at 11:08 pm

    Hoi Leonie, ik heb de verf online geshopt bij Havo. Een linkje vind je onder de foto van de fotohouder. Alvast gefeliciteerd met opa!

  • Laat een reactie achter