10 Leuke meisjes spelletjes die je dochtertje niet mag missen

6 april 2018

Als je ons huis binnenkomt is het overduidelijk dat hier twee kleine meisjes wonen. My Little Pony’s, Barbiepoppen, balletpakjes, toverstafjes, je vindt het allemaal bij ons in de speelhoek in de woonkamer. De lievelingskleur van Reva en Lucy is natuurlijk ook niet echt een verrassing, de kleur ROZE staat nog net niet op hun voorhoofd geschreven. Ik snap het wel hoor, vroeger was ik namelijk net zo erg. En ook al hebben ze ook wel echt hun stoere momenten toch zwijmelen ze momenteel het liefst weg bij op en top girly stuff. Reva is nu helemaal in de ban van de My Little Pony’s en Lucy maak je het meest gelukkig met alles wat maar met prinsessen te maken heeft. Het zal je denk ik ook niet verbazen dat er een flink aantal echte meisjes spelletjes bij ons in de kast staan.

Zo is het magische muiltjes spel met Assepoester een grote hit en wordt dit spel bijna wel dagelijks een keer gespeeld. Er zijn gewoon van die spelletjes waar vooral de dametjes een gat in de lucht van springen. Ik heb er een paar speciaal voor de meisjes mama’s op een rijtje gezet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat stoere boys niet mee mogen doen, maar wellicht dat die dan toch liever met hun dino’s of met Lego gaan spelen.

10 leuke meisjes spelletjes

Prima ballerina

Voor alle kleine ballerina’s in de dop is dit wel een heel leuk spelletje. Oefen samen eerst de verschillende posities en als iedereen alles onder de knie heeft, gaat het grote doek op voor de nieuwe prima ballerina’s. Dans het hele ballet van begin tot eind dan is het spel pas afgelopen. Maak een diepe buiging en geniet van het applaus! Leeftijd: Vanaf 4 jaar. Aantal spelers: 2-6. Duur: 10 minuten. Prijs: € 6,50 bij I Love Speelgoed.

‘Lees ook: De 10 leukste peuterspelletjes en kleuterspelletjes.’

 

Lilli’s lievelingskleren

Hoe klein ze ook nog zijn, de meeste meisjes weten op jonge leeftijd al precies wat de ‘outfit of the day’ moet gaan worden. Dit legspel voor de allerkleinsten is een groot succes bij de mini-fashionista’s. Wat gaan Lilli en haar vriendinnetjes vandaag aantrekken? Een korte broek of een rokje, een blouse of een t-shirt, gymschoenen of balletschoenen? Lilli’s kledingkast hangt vol met mooie kleertjes om aan te trekken. Maar waar liggen de streepjes sokken ook alweer! In de commode of in de kast? Wie de plaats van de kaartjes onthoudt en natuurlijk ook een beetje geluk heeft, kan haar meisje het eerste helemaal aankleden. Leeftijd: Vanaf 2 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 10 minuten. Prijs: € 9,95 bij De Kleine Zebra.

High tea balans spel

 Het lijkt een beetje op de toren van Pisa, maar dan met koekjes en taartjes. Gooi met de dobbelsteen en kijk welk koekje of taartje er wordt gegooid en probeer deze op de etagère te leggen. Zorg ervoor dat alles blijft liggen anders heeft de ander het spel gewonnen. Leeftijd: Vanaf 4 jaar. Aantal spelers: 4. Prijs: € 7,90 bij Internet Toys.

 

Eenhoorn fonkerglas spel

Eenhoorn liefhebsters opgelet, jouw hulp is nodig! Vindt alle vrienden en verzamel samen de grote wolkenkristallen. Maar er is wel haast bij, want alles moet klaar zijn voordat Rosalie op de partywolk aankomt. De eenhoorns Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem en Toverhart willen de nieuwe bewoner warm onthalen en bereiden een geweldig welkomstfeestje voor. Leeftijd: Vanaf 4 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 15 minuten. Prijs: € 24,95 bij De Kleine Zebra.

Assepoester magische muiltjes spel

Favoriete meisjes spelletjes? Dit is echt het lievelingspel van Reva en Lucy. De prinsesjes die meedoen aan dit spel kruipen allemaal in de huid van Assepoester. De vraag is ‘wie past het glazen muiltje’? Degene die als eerste alle kaartjes voor het bal heeft verzameld wint het spel. Kijk uit dat de klok geen 12 uur slaat, anders wordt de betovering verbroken. Leeftijd: Vanaf 4 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 15 minuten. Prijs: € 20,80 bij Bol.com.

 

For girls only – Slaapfeestbox

Hoe leuk is een pyjama feestje met al je vriendinnetjes?! De Slaapfeestbox vol met leuke ideetjes en spelletjes is onmisbaar voor een geweldig slaapfeestje. Met het slaapfeestspel draai je aan de draaischijf en krijg je een grappige opdracht of een spannende vraag. De box bestaat ook nog uit een slaapfeestboek vol met leuke tips, vriendschapsbandjes en uitnodigingen. Leeftijd: Vanaf 8 jaar. Prijs: € 13,95 bij I Love Speelgoed.

‘Lees ook: 10x leuke dingen om te doen als het regent.’

 

Geheugenspel fee toibelle

Dit is een betoverend geheugenspel vol met feeën, magie en muzieknoten. Vier feeën zijn op weg naar het kasteel voor het feest van het jaar. Onderweg moeten ze nog een aantal accessoires verzamelen zodat ze de mooiste fee op het bal zullen zijn. De fee die als eerste terugkeert naar het rijtuig met 4 accessoires heeft gewonnen. Leeftijd: Vanaf 5 jaar. Aantal spelers: 2-4. Prijs: € 16,50 bij I Love Speelgoed.

 

LOL Surprise Bordspel

 

De L.O.L surprise poppetjes zijn bij veel meisjes mateloos populair, hoe leuk is dit bijbehorende bordspel?! De spelers kiezen hun eigen favoriete L.O.L baby als pion. Verzamel en verkoop tokens om uit te vinden of je meer een Merbaby, Queen Bee, Rocker of Diva bent! Verzamel alle zeven niveau’s verrassingen om dit spelletje te winnen. Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 2-4. Prijs: € 14,99 bij Bol.com.

 

Paarden weetjes kwartet

Kwartetten scoort altijd als spelletje bij kinderen. Dit is er eentje over paarden met allerlei interessante weetjes. Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Duur: 20 minuten Prijs: € 5,99 bij Intertoys.nl.

My Little Pony Kaartspel

Prinses Celestia heeft met haar magische krachten alle edelstenen in Equestria in tweeën gebroken. Elke pony moet zo veel mogelijk de juiste stenen zoeken. Voor extra veel plezier kun je ook de gratis Shuffle app downloaden. Zo kan prinses Celestia met een prachtige regenboog laten zien wie er uiteindelijk heeft gewonnen.Leeftijd: Vanaf 5 jaar. Aantal spelers: 2-4  Duur: 15 minuten Prijs: € 8,99 bij Bol.com.

‘Lees ook: Op zoek naar een leuke kinderwinkel? Dit zijn 12 hele fijne adresjes.’

Mocht je er toch nog echt eentje missen in onze meisjes spelletjes lijstje, laat het ons in een reactie weten.

7 Te gekke ontwerpers van geboortekaartjes
De nieuwe Paw Patrol Mission Paw speelgoed lijn & toffe give away

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter