Duurzaam speelgoed – bij deze merken moet je zijn

12 november 2018
Duurzaam speelgoed - bij deze merken moet je zijn

Op allerlei manieren kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu. Het begint bij jezelf en het maken van bewuste keuzes. En eentje daarvan waar alle ouders mee te maken hebben is het speelgoed van de kinderen. Speelgoed wordt wereldwijd gemaakt, vaak niet van de beste materialen en onder de juiste omstandigheden. Maar ook jij kan het verschil maken door speelgoed te kopen dat duurzaam geproduceerd wordt en dat vrij is van allerlei schadelijke stoffen. Inmiddels zijn er zoveel leuke merken die duurzaam speelgoed maken dat niet schadelijk is voor het milieu. Ik deel er een paar in dit blog!

Merken van duurzaam speelgoed

Mokulock

Lego blijft mateloos populair bij de kids en daar heeft het Japanse bedrijf Mokulock heel handig op ingespeeld. Dit merk gebruikt afvalhout om Lego te maken, een mooi duurzaam alternatief voor het gebruikelijke Lego. Deze houten bouwstenen passen ook op de originele Lego stenen, dus die kun je prima samen gebruiken. Dit merk is onder andere te koop bij de hele leuke nieuwe duurzame webshop Reiger en de Raaf.

‘Lees ook: Tips voor een duurzame kinderkamer.

Re-Cycle-Me

We produceren met z’n allen bizar veel afval. Het merk Re-Cycle-Me wil kinderen en hun ouders hiervan bewust maken en een wereld creëren om afval te reduceren door te recyclen. Zij maken te leuk speelgoed waarbij kinderen creatief gestimuleerd worden om van afval de mooiste creaties te maken. Je koopt de Re-Cycle Me pakketten bij Bol.com.

Oli & Carol

Het Spaanse merk Oli & Carol maakt handgemaakte natuurlijke en ecologische speeltjes voor de allerkleinsten. Al het speelgoed wordt gemaakt van 100% rubber van de Hevea boom. Doordat er geen gaatjes in de producten zitten krijgen schimmel en bacteriën geen kans. Je hebt allerlei leuke items voor de kleintjes, zoals de rubberen bijtspeeltjes die 100% veilig zijn om op te sabbelen. Oli & Carol kun je shoppen bij I Love Speelgoed!

Raduga Grez

Ken je al het prachtige houten speelgoed van het Russische merk Raduga Grez? Dit is namelijk echt een plaatje om te zien, mooie vormen en kleuren. Het speelgoed is handgemaakt van hout en al het verf dat gebruikt wordt is op waterbasis. Helemaal veilig voor kinderen. Je kunt het kopen via Reiger en de Raaf.

Green Toys

Lucy speelt altijd nog graag met haar roze stoere auto van Green Toys. Dit label gelooft in een betere wereld en maakt speelgoed van duurzame kwaliteit. Zij maken alleen maar gebruik van gerecyclede plastic melkflessen en andere milieuvriendelijke materialen. Zelfs de verpakking is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en is bedrukt met soja-inkt. Green Toys is hier verkrijgbaar!

Tegu

Dit is leuk! De bouwblokken van Tegu geeft het bouwen weer een hele andere dimensie. De mooie houten blokjes zijn namelijk magnetisch, waardoor de bouwwerken extra stevig worden en de mogelijkheden eindeloos zijn. Dit duurzame speelgoed is voor jong en oud en houdt iedereen wel een tijdje lekker bezig. Er wordt gebruik gemaakt van FSC-gekeurd hardhout uit Honduras, waar het merk de lokale mensen ook hierdoor aan werk helpt. Per aankoop wordt er in projecten geïnvesteerd die bomen herplanten in Honduras. Tegu koop je hier.

Weible

De meeste kinderen vinden het een feestje om te kleien. Het klei van Weible is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van aardappelzetmeel, bijenwas en voedingskleurstoffen. Als je wil kun je dus ook prima zelf klei maken.;-) Het klei van Weible droogt niet uit – super handig -, heeft geen chemisch geurtje en het zorgt niet voor vette handen. En goed nieuws voor de pastel liefhebbers, ook dit kleurenpalet is verkrijgbaar in klei. Je kunt het kopen bij Green Jump en Bol.com.

‘Lees ook: 11 Super toffe stoepkrijt spelletjes voor kids.

Quut

Voor duurzaam speelgoed zit je bij het Belgische merk Quut helemaal aan het juiste adres. Een paar jaar geleden is het merk begonnen om het traditionele strandspeelgoed in een nieuw jasje te steken en dat is ze super goed gelukt! Zo kun je er inmiddels terecht voor speelgoed op het strand, in de zandbak, in bad of voor in de tuin. Het speelgoed heeft een strak design en kun je shoppen in vrolijke kleuren. De producten zijn duurzaam gemaakt van polypropyleen en vrij van BPA/Ftalaten en latex.  En daarnaast is al het speelgoed recyclebaar! Quut kun je winkelen bij Gras onder je voeten.

Schoencadeautjes - 25 Toffe kleine Sinterklaas cadeautjes voor jongens & meisjes
Eenhoorn surprise & 10 andere toffe surprise ideeën van papier mache

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter