10x Uittips voor in de meivakantie

18 april 2016

De meivakantie staat voor de deur. Zo fijn weer eventjes lekker vrij zijn en ‘s ochtends niet meteen vol gas het bed uit te springen om iedereen op tijd op school te krijgen. Ik ga heel hard duimen voor mooi weer deze twee weken, want dit zijn natuurlijk de momenten om lekker op pad te gaan met de kinderen. In heel Nederland wordt van alles leuks georganiseerd, wij hebben onze 10 favoriete uittips verzameld.

1.Bevrijdingsfestivals – Heel Nederland
Vier de vrijheid op één van de bevrijdingsfestivals in Nederland. Dit is namelijk ook hartstikke leuk om met kinderen te doen. Haarlem is ook één van de locaties en wij gaan ieder jaar met de meiden even een kijkje nemen op het kinderfestival. Dit is één groot feestfestijn voor de kleintjes. Alleen nog even mooi weer bestellen. Check op de site van Bevrijdingsfestivals alle locaties en programma’s.

2.Museum Boijmans van Beuningen – Rotterdam
Vanaf 30 april t/m 8 mei is er in het museum Boijmans van Beuningen de tentoonstelling Kunst4Kids. Kinderen kunnen hun eerste eigen kunstwerk kopen in het museum voor maar € 35,-. Van tevoren gaan de jongens en meisjes eerst grondig alle kunstwerken bekijken onder begeleiding van een museumdocent. Waarom is een kunstwerk nou mooi en bijzonder? Handig om te weten, de tentoonstelling is verboden voor volwassenen. Zij mogen rustig blijven wachten totdat zoon of dochter naar buiten komt met een zelf gekochte kunstwerk. Meer info vind je op de website.

3.Snor voorjaarsfeest – Utrecht
Dit feestje uit de koker van Uitgeverij Snor (o.a. van de boeken Relax Mama en Shoot!)  is er zo eentje waar het hele gezin van in de gloria raakt. Het Snor voorjaarsfeest wordt dit jaar op 24 april georganiseerd in Utrecht bij Molen de Ster. De hele dag kan iedereen zich optimaal vermaken met de leukste en gekste activiteiten. Eten, drinken, mediteren met bellenblaas, varen met mars, een insectenhotel maken, goochelen, 3D illustraties maken. Maar je kunt ook gewoon lekker languit in het gras liggen en chillen als je wilt. Anki van Zilverblauw en Lonneke van Bubbelmint organiseren een bloggersmarkt. En ondertussen worden er ook nog acht nieuwe boeken gelanceerd. Nice! Neem een kijkje op de Wereld van Snor.

4.Sprookjeswonderland – Enkhuizen
Wie houdt er niet van de magische sprookjeswereld. I love it! Sprookjeswonderland is de plek waar je heerlijk een dagje kunt vertoeven met de kleintjes. Het is een kleinschalig en overzichtelijk park waar genoeg te doen is. Paardje rijden, in een dobberbootje varen, een bezoekje brengen aan het sprookjesbos vol met kaboutertjes, een mega grote speeltuin en nog veel meer. Reva en Lucy vonden dit park helemaal geweldig. Alle informatie vind je op Sprookjeswonderland.

5.EYE Filmmuseum – Amsterdam
Heb jij een kleine filmregisseur in huis rondlopen? In het EYE Filmmuseum kunnen kinderen met de workshop ‘lentefilm’ een eigen animatiefilm maken in alle kleuren van de regenboog. Na een filmprogramma van korte filmpjes mogen de creatievelingen zelf experimenteren met film. De workshop is vanaf 5 jaar en wordt gehouden op 2 en 4 mei. Voor meer informatie kijk op EYE.

6.Madurodam – Den Haag
Voor mij is het al heel wat jaartjes geleden dat ik in Madurodam ben geweest en wat vond ik het toen leuk. Kinderen gaan op ontdekkingstocht door heel Nederland. Er is genoeg te doen, duik achter de DJ tafel en ga mixen net als Armin, laad zelf een containerschip in de Rotterdamse haven of leg jezelf vast op film terwijl je in een minuutje over heel Nederland vliegt. En de (aller)kleinsten kunnen hun energie kwijt in de onlangs geopende Nijntje speeltuin.

7.H80gte festival – Arnhem
Op 5, 6, 7 en 8 mei vindt dit festival plaats in één van de mooiste stadsparken in Arnhem. Vier dagen lang theater, muziek, lekker eten en drinken in de buitenlucht wat wil je nog meer. Voor de kinderen worden er allerlei toffe activiteiten georganiseerd. Een kidsproof tattooshop waar de mini festival gangers hun zelf bedachte (pijnloze) tattoo kunnen laten zetten. Er is een vliegensvlugge rupsbaan en een voorlees en tekenshow van tekenaar Kees de Boer rondom zijn prentenboeken over Agent en Boef. En nog veel meer, maar dit kun je verder lezen op H80gte festival.

8.Dierenpark Amersfoort
Wie kan er thuis net zo slingeren als een chimpansee? Wie brult er net zo hard als een leeuw? En wie kan er net als een flamingo héééél lang balanceren op één poot? Nu heeft papa misschien hele lange benen maar kan hij dan ook een tijd lang op één baan staan? In de meivakantie van 2 t/m 17 mei kun je samen met het gezin jouw krachten meten aan de dieren tijdens de DierenUITdagen in Dierenpark Amersfoort. Ga met elkaar de uitdaging aan en ontdek wie de sterkste krachten heeft. Wie gaat deze race winnen?

9.Kung Fu Panda 3 – Pathé heel Nederland
En er kan natuurlijk altijd een dag in de vakantie tussen zitten dat het met bakken uit de lucht komt. Dan is er altijd nog de nieuwe en hilarische film Kung Fu Panda 3 die absoluut een bezoekje waard is. Met het grootste en grappigste avontuur tot nu toe wordt het een fijn middagje lachen en genieten. Kijk op Pathé voor de dichtstbijzijnde bioscoop in de buurt.

10.Tropenmuseum – Amsterdam
Maak een muzikale reis door het Tropenmuseum, zie en luister naar muziekinstrumenten van over de hele wereld. Doe mee aan de lente rondleiding, ontdek alle dieren in het museum, maak je eigen caleidoscoop, of ga op reis naar Marokko. In de meivakantie gaan de kids zich in het Tropenmuseum in ieder geval niet vervelen.

10 moeder - zoon dingen om te doen
Hangloose Baby: boxkleed en hangmat in één

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter