12 simpele kerstrecepten voor het kerstdiner op school

7 december 2017
Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school

Voor de school van Finn is het kerstdiner één van de leukste momenten van het schooljaar. Alle kinderen mogen ‘s avonds in hun mooiste feestkleding naar school komen. Op het schoolplein branden vuurkorven en staan bankjes en worden kerstliedjes met elkaar gezongen. Daarna gaan de kinderen naar binnen, waar ze genieten van allerlei lekkere hapjes. En voor de ouders is er buiten een gluhwein bar met lichtjes en kerstmuziek. Erg gezellig! Iedere vader of moeder maakt een gerechtje voor de klas. Ik kijk er nu alweer naar uit om samen met de kids wat in elkaar te flansen. Vorig jaar moesten wij voor chocolaatjes zorgen en maakten we kerstboom brownies. Voor dit jaar ben ik ook alweer heel wat leuks én lekkers tegen gekomen. Kijk maar mee! En ook ben ik benieuwd wat jullie allemaal maken. Dus laat van je horen in de reacties onder dit blog!

Kersthapjes voor het kerstdiner op school

Kerstboom brownies

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op schoolAfbeelding: Shutterstock.

Geloof me, als je deze kerstboom brownies maakt, hoop je gewoon dat er iets overblijft. Je maakt ze door brownie in driehoeken te snijden en op een rietje of stokje te prikken. En daarna versier je ze met glazuur en sprinkles. Jam!

‘Lees ook: Het ultieme kersthapje voor het diner op school.’

Kerstboom van komkommer

kerstdiner school, kerstdiner, school, gerecht, hapje, snack, idee, recept, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, toetje, kinderen, kids, kidsproof, school, klas, maken, recepten, pannenkoeken, komkommer, kerstboom, sneeuwpop, kerstman, aardbeien, fruit, gezond, brood, chocola, pizza, rendier, snoepstok, koek, zoet, hartig, drinkenAfbeelding: Superfoodwoman.

Zo simpel, maar zo leuk! Je schaaft plakken komkommer en rijgt ze op een satéprikker. En de ster bovenop kun je behalve van paprika ook nog maken van meloen, kaas of je prikt er een druif of cherrytomaatje bovenop.

Kleine kerstboom pizza’s

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school

Deze zouden zomaar de favoriet van het kerstdiner op school kunnen worden. Want kinderen en pizza’s zijn een gouden combi! Het recept staat op That was Vegan?.

Sneeuwpop van banaan

kerstdiner school, kerstdiner, school, gerecht, hapje, snack, idee, recept, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, toetje, kinderen, kids, kidsproof, school, klas, maken, recepten, pannenkoeken, komkommer, kerstboom, sneeuwpop, kerstman, aardbeien, fruit, gezond, brood, chocola, pizza, rendier, snoepstok, koek, zoet, hartig, drinkenAfbeelding: One Handed Cook.

Mag jij de fruitspietjes dit jaar voor jouw rekening nemen? Maak er dan iets bijzonders van! Deze vrolijke sneeuwpopjes zijn lekker én gezond.

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kinderen.’

Rendier van spek en chocola

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school Afbeelding: Shutterstock.

Deze zijn zo leuk dat het bijna zonde is om ze op te eten. Maar spek met een laagje chocola, daar neem je uiteindelijk toch gewoon een hapje van?!

Aardbeien kerstman

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school Afbeelding: Shutterstock.

Aardbeien met slagroom; een goddelijke combinatie. En extra lekker in de vorm van zo’n leuk kerstmannetje!

Broodje Kerst engel met gekleurde hagels

kerstdiner school, kerstdiner, school, gerecht, hapje, snack, idee, recept, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, toetje, kinderen, kids, kidsproof, school, klas, maken, recepten, pannenkoeken, komkommer, kerstboom, sneeuwpop, kerstman, aardbeien, fruit, gezond, brood, chocola, pizza, rendier, snoepstok, koek, zoet, hartig, drinkenAfbeelding: Hello, wonderful.

Hoe moeilijk je kind ook eet, een broodje gaat er meestal wel in. Met koekvormpjes kun je het brood in allerlei leuke vormen uitsteken; kerstbomen, sterren, een kerstengel of sneeuwpop. En dan bestrooien met gekleurde hagels. Ook leuk voor het kerstontbijt of een kerstbrunch!

‘Lees ook: De kersttafel dekken – inspirerende ideeën en zelf kerstdecoratie maken.’

Kerststerren met inkijk

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op schoolAfbeelding: Eliza Ellis.

Vooruit! Omdat kinderen het zo makkelijk eten, geef ik nog een idee met brood. En een handige ook! Want bij deze kerststerren hoeft niemand meer te vragen wat er op brood zit. Je steekt ze uit met koekvormpjes.

Chocomelk rendier

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school

Moet jij voor het drinken bij het kerstdiner zorgen? Ook daar kun je leuk mee uit de voeten hoor! Kijk nou naar deze flesjes chocomelk met rendier erop. Hoe je ze maakt staat op Kids Craft Room.

Kerst pannenkoeken

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school

Ook zo’n recept dat punten scoort bij kinderen; pannenkoeken! Met een laagje poedersuiker er overheen, voor een heerlijk witte kerst. Het recept vind je op Uit Pauline’s keuken.

‘Lees ook: 12x Kersttafel ideetjes.’

Kerst koekstafjes

Kerstdiner school: simpele, maar lekkere ideeën voor kersthapjes voor het kerstdiner op school

Jaaa, koekjes bakken! Deze kun je gezellig samen met je kind maken. En niet vergeten voor te proeven natuurlijk! Voor het recept ga je naar Yummy Healthy Easy.

Marshmallow sneeuwpopjes

Ook deze sneeuwmannetjes wil je bijna heel laten en bewaren voor thuis. En dat kan best, want ze zijn van spek en smelten niet. Maar ik denk dat ieder kind hier uiteindelijk zijn tanden wel in zet. Voor het gemak kun je ze eventueel ook zonder de hoed maken, dan zijn ze ook leuk!

Ben je op zoek naar nog meer leuke kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis? Check dan ook deze vrolijke kerstrecepten voor kids.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

18x knutselen voor Kerst - Dé leukste Kerst knutselideeën voor kids
De kerstboom versieren - 10 super toffe én originele bomen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Olga 7 december 2016 aan 10:57 am

    Ik vind ze allemaal leuk! Kan gewoon niet kiezen! Ha ha

  • Reageer Tamara 7 december 2016 aan 1:58 pm

    Wat leuk, ik heb nu inspiratie genoeg!

  • Reageer Melanie 13 december 2016 aan 9:12 am

    Super leuk. Ik ga dit onthouden voor thuis. Kerst ontbijt. Voor op school maak ik al jaren saté. Ieder jaar wordt er weer naar gevraagt of ik dat wil maken. Ik vind het allang prima.

  • Laat een reactie achter