10 moeder – zoon dingen om te doen

21 april 2016
Quality time voor moeder en zoon: de leukste moeder en zoon uitjes en dingen om te doen staan op het blog.

Met het gezin erop uit gaan is leuk. Mijn kinderen kunnen zich daar al dagen van te voren op verheugen. Maar weet je wat ook leuk is? Een keer wat helemaal alleen met je zoon of dochter doen. Lekker één op één aandacht en geen papa en broertjes of zusjes die mama ook opeisen. Bij ons zijn dat soort momenten schaars. Maar als ik dan een keer quality time heb met één van mijn jongens dan is het zo fijn en gezellig. Je komt echt dichter tot elkaar. Ik hoop dat het momenten zijn die ze later zullen koesteren als warme herinnering. Ik heb voor jullie 10 leuke ideeën verzameld om samen te doen met je zoon. Er staan vast uitjes tussen die ook heel leuk zijn om te doen met dochters. Maar ik heb voor meisjes mama’s ook een lijstje gemaakt met leuke dingen om te ondernemen. Die lees je hier. Heb je ook leuke tips? Vul deze lijst dan vooral aan door onder dit blog een reactie achter te laten.

Vliegtuigen spotten

Is jouw kind een echte vliegtuigfan? Ga dan naar één van de spotterplekken langs de landingsbanen van Schiphol of bezoek het gratis Panoramaterras op de luchthaven. Vanaf daar heb je een perfect uitzicht op de platforms en de vliegtuigen. Ook staat er een museumvliegtuig waar je in mag, zodat jullie je even echt in de wolken wanen. Lunchen kan in het familierestaurant: Touchdown. Kinderen kunnen er door op een vliegtuigtrap te klimmen hun eigen pannenkoek met een vliegtuig van poedersuiker erop bestellen.

Kamperen in de tuin

Zet samen een tentje op in de tuin, sleep matrassen en dekbedden naar buiten en maak het gezellig met kussens en knuffels. Hier brengen jullie vanavond de nacht door. Gek? Welnee, kinderen vinden het geweldig en ook best een beetje spannend! Maak een lichtje als het donker wordt of speel een schaduwspel met zaklampen op het tentdoek. Als het echt donker is, kunnen jullie samen met de hoofdjes uit de tent naar de sterren kijken. En daarna lekker warm tegen elkaar aan in slaap vallen.

Naar de bioscoop

Ook voor jonge filmliefhebbers draaien er leuke films in de bioscoop. Vooral nu worden er veel grote films uitgebracht, zoals Cars 3 en Brandweerman Sam. Welke kinderfilms er tot en met het einde van 2017 draaien, hebben we hier voor je op een rij gezet.

Dagje strand

Een uitje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Samen een reuze zandkasteel bouwen op het strand, een beetje schelpenzoeken, wegrennen voor hoge golven of er juist lekker met je laarzen in stampen en wat vliegeren is al een enorm groot feest. Na afloop kun je lekker samen een lekkerbek of kibbeling halen bij de viskarren op de Boulevard.

De auto wassen

Jongens en auto’s zijn meestal een goeie combi. En waar jij vaak opziet tegen het wassen van dat ding, vinden zij het geweldig. Lekker kliederen met water en zeep en de tuinslang. Dan de auto van binnen nog even uitzuigen. Extra leuk is het als je na het harde werken samen naar een rustige parkeerplaats rijdt, waar je kind bij jou op schoot nog even zelf de auto mag besturen. Toet-toet!

Bowlen

Veel jongens beschikken over een enorme competitiedrang. En wat is er leuker dan proberen om je moeder te verslaan met een potje bowlen? Omdat je met zijn tweeën bent, hoeft je kind niet eindeloos op zijn beurt te wachten en kunnen jullie lekker veel potjes spelen. Vraag na afloop om een printje van het resultaat, zodat je zoon het thuis trots aan papa kan laten zien en kan bewaren als aandenken aan de leuke dag.

Bouwdag

Verzamel alle Lego, Playmobil en treinrails en bouw bijvoorbeeld je eigen stad of dorp na. Lekker de fantasie de vrije loop laten en spelen maar!

Pizza’s bakken

Mijn kids zijn dol op pizza. En ze smaken natuurlijk het allerlekkerst als je ze zelf gemaakt hebt. In de Allerhande voor kids vind je een leuk, maar makkelijk recept. Terwijl de pizza in de oven zit, kunnen jullie samen de tafel mooi dekken. En daarna: Aanvalluh!

Dag met de trein

Kinderen vinden het super leuk om met de trein te reizen. Je hoeft niet eens persé ergens naar toe. De reis alleen al is een feestje. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis. En van 4 tot en met 11 jaar heeft je kind voldoende aan een railrunnerkaartje van €2,50. Dus alleen voor jezelf betaal je het volle tarief. Wij zijn een tijdje geleden met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik gegaan met een echte ouderwetse trein. Dat is ook echt een aanrader.

Hutten bouwen

Kinderen zijn dol op hutten bouwen. Binnen of buiten, dat maakt niet uit. En dan het liefst één die zo lang mogelijk mag blijven staan. Gewoon lekker een eigen plekje. Maar een dagje met mama in de tent spelen is ook leuk. Misschien kun je samen met je zoon ook nog een zwaard maken van karton of hout. Dan zijn jullie ridders van je eigen kasteel.

10 moeder - dochter dingen om te doen
10x Uittips voor in de meivakantie

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Bert de schryver 23 juni 2018 at 9:40 am

    Ik zou er met dingen inzetten bevoorbeeld in Zottegem

  • Reply Bart 10 maart 2020 at 9:32 pm

    Giocashen een soort spuurtocht met opdrachten

  • Laat een reactie achter