Dé kinderfilms die jij deze zomervakantie in de bioscoop wil zien

18 juli 2017
Dit zijn dé leukste kinderfilms van 2017 om te zien met je peuter of kleuter

Is het een dagje wat minder zomers weer? Of heb je zelf geen zin om voor vermaak te zorgen? Dan is de bioscoop de ideale plek om naartoe te gaan. In de zomer worden namelijk altijd alle grote films uitgebracht die in de vakantie en de periode daarna voor extra publiek moeten zorgen. Wij hebben de kinderfilms die deze zomervakantie draaien op een rij gezet. Plus de kinderfilms die je in de rest van het jaar kunt verwachten.

Cars 3

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, schakelt hij de hulp in van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Bliksem wil laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe!

Leeftijd: Alle leeftijden. Tickets en tijden: De 3e uit de Cars kinderfilms serie draait al in de bioscoop. Check de Biosagenda voor tijden en bioscoop locaties.

‘Lees ook: Nieuw! Olaf’s Frozen Adventure – bekijk de eerste trailer.’

Casper en Emma de bergen in

Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s. En dat in de woeste natuur van Noorwegen; als dat maar goed afloopt.

Leeftijd: Alle leeftijden. Tickets en tijden: Casper en Emma de bergen is al te zien in de bioscoop. Voor locaties en tijden check je de Biosagenda.

Bigfoot junior

Wanneer de 13-jarige Adam het mysterie rondom zijn verdwenen vader op probeert te lossen komt hij er achter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot. Terwijl vader en zoon samen proberen de verloren tijd in te halen komt Adam er achter dat hij net als zijn vader beschikt over superkrachten. Maar wat ze niet weten is dat het nare bedrijf HairCo hen op de hielen zit en Bigfoot wil vangen om testen met zijn bijzondere DNA te doen.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Tijden en tickets: Bigfoot Junior draait vanaf 26 juli in de bioscoop. Locaties en tijdens vind je op de Biosagenda.

De Smurfen en het verloren dorp

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Tickets en tijden: De Smurfen en Het Verloren dorp draait al een tijdje en is nog maar in een beperkt aantal bioscopen te zien. Check de Biosagenda om te zien waar.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.’

Verschrikkelijke Ikke 3

Gru heeft inmiddels een rustig bestaan met zijn vrouw, kinderen en zijn Minions. Dan blijkt dat hij een verloren tweelingbroer heeft: Dru. Dru leidt een veel spannender bestaan en heeft bovendien een kop vol haar. Dru haalt hem over om nog eenmaal iets slechts te doen: het stelen van een diamant.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Tickets en tijden: Verschrikkelijke Ikke 3 draait al. Check de Biosagenda voor tijden en bioscoop locaties.

Brandweerman Sam: Ufo alarm!

Norbert heeft een vliegende schotel gezien en al gauw is iedereen in Piekepolder op zoek naar UFO’s. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Er gebeuren steeds vreemdere dingen in het stadje.

Leeftijd: Alle leeftijden. Tickets en tijden: Brandweerman Sam: Ufo alarm! draait vanaf 26 juli. Check de Biosagenda voor tijden en bioscoop locaties.

The Boss Baby

Tim is een zeer fantasierijke 7-jarige jongen die erg blij is met zijn ouders, totdat er een baby bijkomt in het gezin. Het is echter geen normale baby: Hij kan praten en draagt een pak. Tim komt erachter dat de baby met een missie bezig is om te zorgen dat baby’s wereldwijd meer liefde krijgen. De ouders hebben ondertussen niets door.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Tickets en tijden: The Boss Baby draait al in de bioscoop. Tijden en locaties vind je op de Biosagenda.

‘Lees ook: Zwemparadijs: Dit zijn de leukste in Nederland.’

De Emoji Film

Aan de binnenkant van jouw telefoon ligt Textopolis, daar waar de emoticons wonen. En zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s ‘normaal’ te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op ‘app-vontuur’ langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Tickets en tijden: De Emoji Film is vanaf 9 augustus te zien in de bioscoop. Waar en wanneer zie je op de Biosagenda.

Kinderfilms voor de rest van 2017

Dit waren de kinderfilms die draaien in de zomer van 2017. Maar ook na de vakantie komen er nog een heleboel leuke kinderfilms uit die de moeite waard zijn om te bekijken. Dit zijn de rest van de kinderfilms die gepland staan voor 2017:

Ik ga met mijn jongens deze zomer in ieder geval naar Brandweerman Sam, die lijkt me erg leuk. En na de zomer ontkom ik met een mega Ninjago fan thuis niet aan The LEGO Ninjago Movie natuurlijk. Maar Dikkertje Dap lijkt me ook tof voor zowel mijn peuter als kleuter.

Welke kinderfilms ga jij zeker bekijken met je kinderen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Naar de dierentuin: Dit zijn de 10 allerleukste in Nederland!
Lady Lemonade @ Hello Food Festival

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter