Keuken inspiratie – 5 populaire keukenstijlen

15 september 2022

De keuken is vaak het pareltje in huis! Dit is toch ook dé plek waar de heerlijkste gerechten worden gemaakt, waar de dag met elkaar wordt besproken, waar de kinderen samen gezellig koekjes bakken?! Het is een belangrijke ruimte in huis waar iedereen samenkomt. Als je op zoek bent naar een nieuwe mooie keuken, dan verdient dit de nodige aandacht. Wij helpen je op weg en geven je alvast hele fijne keuken inspiratie.

Keuken inspiratie verzamelen

Je gaat verhuizen naar een nieuw huis of het is gewoon hoog tijd voor een nieuwe keuken, de voorbereidingen kunnen in ieder geval beginnen. In allerlei verschillende mooie stijlen kun je keukens kopen, van tevoren kan dit best overweldigend zijn. Begin daarom vooral eerst te bedenken welke keukenstijl je mooi vindt. Ga een avondje languit op de bank met een kop thee en keer Pinterest binnenste buiten, hier vind je volop keuken inspiratie. Je krijgt hier al globaal een idee wat je leuk vindt. Verzamel de mooiste plaatjes op je persoonlijke Pinterest bord en je zal zien dat je al veel meer een goed beeld krijgt van je droomkeuken.

‘Lees ook: De eerste stap naar de perfecte gordijnen voor in je interieur.

5 Bekende keukenstijlen

Er zijn altijd een aantal keukenstijlen die ontzettend populair zijn, wij lichten er een paar voor je uit. Wellicht zit er eentje tussen waar je hart sneller van gaat kloppen.

1# Landelijke keuken

Bij een landelijke keuken krijg je vaak een nostalgisch gevoel. Het doet je denken aan de keukens die je vroeger zag in grote boerderijen. De warme en gezellige sfeer wordt benadrukt door de klassieke elementen. De vitrinekast met glas mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze prachtige keukenstijl. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Meestal zie je dit soort keukens in warme en rustige tinten, denk aan beige, grijs of zand kleur. Zie je de grote pan soep al op het fornuis staan pruttelen?!

2# Industriële keuken

Keuken inspiratie - 5 populaire keukenstijlen

Hou je van grove materialen en een stoere uitstraling, dan is een industriële keuken misschien iets voor jou. Het is een keuken met een rauw randje! Deze stijl doet je denken aan oude loodsen of industriële fabriekspanden. Er wordt gebruik gemaakt van onbewerkte en robuuste materialen. Beton, hout, RVS en/of metaal zie je terug in een industriële keuken. Een bakstenen of beton(look) muur gecombineerd met de kleuren zwart, grijs, wit, brons of metaal maakt het plaatje helemaal compleet. Niet alles hoeft helemaal in de puntjes afgewerkt te zijn, leidingen, balken, snoeren mogen juist in het zicht blijven.

3# Moderne keuken

Een hele bekende en vaak gekozen keukenstijl is de moderne keuken. Dit is een minimalistische keuken met strakke lijnen en een greeploos design. De stijlvolle eenvoud siert de keuken! De kasten lopen in een vloeiende lijn in elkaar over en zijn netjes weggewerkt. De opbergmogelijkheden zijn eindeloos, super efficiënt en innovatief ingericht. Vaak denk je hierbij aan een witte – hoogglans – keuken, toch kom je ook steeds meer moderne keukens tegen in een donkere kleur. Bij deze stijl geldt vooral less is more!

4# Design keuken

Een design keuken straalt één en al luxe uit, het is dan ook écht een pronkstuk. Er wordt gebruik gemaakt van exclusieve materialen, bijzondere details en de afwerking is altijd van hoge kwaliteit. Alles klopt! Het kleurgebruik kan gewaagd zijn en is vaak contrasterend, waardoor het effect geweldig en uniek is. Niks is te gek! Al het apparatuur is het nieuwste van het nieuwste en voorzien van de meest recente innovaties. Ook het lichtgebruik speelt een belangrijke rol in deze keuken.

5# Houten keuken

De houten keuken wint ook steeds meer aan populariteit. Hout heeft een duurzaam karakter en ook een tijdloze warme uitstraling. Deze natural look past in ieder interieur, je kunt tenslotte deze keuken in verschillende stijlen en kleuren hout kiezen. Kies voor echt hout – heeft wel de nodige zorg nodig – of voor materialen die een houtlook hebben. Het mooie van hout is dat je dit perfect kunt combineren met andere materialen, zoals met natuursteen, beton, metaal of glas. De combinaties zijn eindeloos!

‘Lees ook: Badkamer indelen | Met deze tips & handige tools kom je tot de beste inrichting.
Tips voor het kopen van een droom keuken
Relatie tips waarmee je de liefde levend houdt

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter