Hoe verleng je de levensduur van je (dure) winterjas?

8 maart 2024
Hoe verleng je de levensduur van je (dure) winterjas?

Heb je onlangs een nieuwe winterjas gekocht? Dan verwacht je misschien dat je hier de komende jaren mee vooruit kunt. Dit hangt niet alleen van de winterjas zelf af, maar ook van hoe jij ermee omgaat. Helaas gaan veel mensen niet heel zuinig met hun (dure) winterjas om. Hierdoor heb je er misschien maar één winter plezier van en dat is zonde. Wij helpen je graag om dit te voorkomen en geven je tips hoe je de levensduur van je winterjas verlengt.

Met deze tips heb je lang plezier van je mooie winterjas

1# Onderhoud de winterjas goed

Omdat het onderhouden van een winterjas tijd kost, is dit iets wat er bij veel mensen bij inschiet. Als jij je winterjas niet onderhoudt, gaat hij logischerwijs minder lang mee. Heb je bijvoorbeeld een dure Peuterey jas gekocht? Plan dan regelmatig wat tijd in voor onderhoud. Was de jas bijvoorbeeld als hij vies is. Te vaak wassen is niet verstandig, want dit komt de uitstraling van de jas doorgaans niet ten goede.

Voordat je de jas wast, kijk je eerst op het etiket hoe je dit het beste kunt doen. Hierop staat onder meer of hij in de wasmachine kan en hoe warm je de jas maximaal mag wassen. Houd je altijd aan de instructies op het etiket. Heb je een dure winterjas en vind je het spannend om deze zelf te wassen? Of is hij zo vies dat je hem zelf niet schoon krijgt? Laat je jas dan professioneel reinigen.

2# Wacht niet met het behandelen van vlekken

Heb je per ongeluk wat eten of drinken gemorst op je winterjas en zit er nu een vlek in? Kom dan direct in actie. Hoe langer je wacht met het verwijderen van de vlek, hoe groter de kans dat je hem er nooit meer uit krijgt. Probeer de vlek eerst te verwijderen met een vochtige doek. Dep hiermee voorzichtig op de vlek en kijk of hij verdwijnt. Lukt dit niet? Gebruik dan een milde zeep of een middel tegen vlekken die geschikt is voor de stof waarvan je jas gemaakt is.

>> Lees ook: De mooiste accessoires die je outfit de finishing touch geven

3# Repareer schade zo snel mogelijk

Als een jas veel gedragen wordt, kan deze na verloop van tijd gebruikssporen gaan vertonen. Zo kunnen naden los gaan zitten en lopen ritsen misschien niet helemaal soepel meer. Wie de levensduur van zijn jas wil verlengen, doet er goed aan om dergelijke (kleine) schades zo snel mogelijk te repareren.

4# Berg je jas op als je hem langere tijd niet draagt

Is de winter achter de rug? Grote kans dat jij je winterjas het komende halfjaar niet draagt. Als je van plan bent om hem op te bergen, moet je goed nadenken hoe je dit doet. Prop een Peuterey dames jas bijvoorbeeld niet ergens achterin de kast, maar hang hem op een hanger. De vorm van de jas blijft op deze manier behouden. Je kunt hem eventueel in een ademende hoes opbergen. Je jas wordt in ieder geval zo beschermd tegen stof en motten.

Regel nu meer financiële zekerheid voor later
Onzeker in badkleding? 3 Tips om je zelfverzekerder te voelen! 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter