Onzeker in badkleding? 3 Tips om je zelfverzekerder te voelen! 

6 maart 2024
Onzeker in badkleding? 3 Tips om je zelfverzekerder te voelen!

Nog een paar maandjes en dan gaat het bikiniseizoen weer van start. Hoewel we reikhalzend uitkijken naar het moment dat het eindelijk weer mooi weer wordt en we lekker van de zon mogen genieten, is het voor sommige mensen toch ook weer slikken als ze hun badkleding uit de kast trekken. Voel jij je ook altijd erg onzeker als je weer in badkleding moet? Dan ben je zeker niet de enige. Heel veel vrouwen herkennen dit gevoel. Heel vervelend, want dit kan een fijne dag aan het strand of het zwembad enorm in de weg staan. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen. Met behulp van de volgende drie tips hopen we jouw zelfvertrouwen een flinke boost te geven. 

1# Draag badkleding waar je je echt prettig in voelt

Het allerbelangrijkste is om badkleding te dragen waarin je je echt prettig voelt. Stap af van het idee dat je er op een bepaalde manier uit moet zien. Wie zegt dat je een bikini moet dragen als je je hier heel onzeker in voelt? Er zijn heel veel soorten badkleding die iets meer bedekken en waar je je misschien beter in voelt. Een goed voorbeeld is een tankini. Dit zit tussen een badpak en een bikini in. De buik is meer bedekt, maar het broekje en de top zitten wel los van elkaar. Veel vrouwen vinden dit ook prettiger, omdat het minder strak om hun lichaam zit. Neem eens een kijkje naar de tankini’s trends in 2024 om een idee te krijgen hoe dit eruit ziet. Misschien word je wel enorm geïnspireerd. Het voelt zo veel prettiger als je weet dat je trendy badkleding draagt waar je je ook nog eens zelfverzekerder in voelt. 

Besef ook dat jij niet bent gemaakt om in kleding te passen. De kleding moet jou passen. Schaam je dus niet om een maatje groter te nemen. Goed zittende badkleding doet wonderen voor je figuur en zorgt ervoor dat jij met meer zelfvertrouwen over het strand kan paraderen. 

>> Lees ook: Zo creëer je meer me-time voor jezelf als drukke mama

2# Iedereen voelt zich onzeker 

Waarom voel je je onzeker? Meestal komt dit vooral doordat je invult wat anderen mogelijk van jou zullen denken. Maar probeer dit eens om te draaien. Zijn er momenten waarop jij anderen echt veroordeelt om hoe ze eruitzien in het zwembad of op het strand? Het is een feit dat de meeste mensen zo met zichzelf bezig zijn, dat het ze helemaal niet opvalt hoe een ander eruitziet. Besef bovendien dat bijna iedereen zich onzeker voelt in badkleding. Zelfs de mensen waar jij misschien met enige jaloezie naar kijkt. Iedereen heeft wel dingen aan zijn of haar lichaam die ze zouden willen veranderen. 

3# Een mooie strandjurk 

Voel je je toch wat onzeker om de hele dag in badkleding te lopen tijdens een dagje strand? Dan zou je ook nog kunnen overwegen om een mooie strandjurk te kopen en deze te dragen op de momenten dat je niet in het water bent. Veel vrouwen vinden het een prettig idee als hun lichaam dan meer bedekt is. Bovendien zijn er tegenwoordig heel veel mooie strandjurken. Shoppen is dan ook zeker geen straf! 

Hoe verleng je de levensduur van je (dure) winterjas?
10 Originele cadeau's om een mama te verrassen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter