Wat volwassenen kunnen leren van kinderen

26 oktober 2016

Eén ding waar ik nooit over getwijfeld heb was de wens hopelijk ooit zelf kinderen te krijgen. Vier jaar geleden kwam er een prachtig klein meisje – Reva – in ons leven. Niet lang daarna kregen we nog zo’n mooi cadeautje Lucy. En ‘WOW’ wie had ooit kunnen bedenken dat je terecht zou komen in zo’n onbeschrijfelijke rollercoaster van bijzondere momenten en emoties. Deze twee meisjes hebben mijn altijd zo georganiseerde leventje flink op stelten gezet. 

Vanaf de geboorte trekken kinderen je meteen volledig uit je comfort zone. Niks geen perfectionisme – waar wij vrouwen experts in zijn – en alles volkomen onder controle hebben. Flexibel zijn en in het moment leven wordt je nieuwe levensstijl als mama. Dagelijks krijgen we een lesje ‘relativeren’ van ons eigen kroost. Kinderen verrassen je op de meest gekke momenten. Laten je bijna in je broek plassen van het lachen als je eigenlijk stront chagrijnig bent. Ze ontroeren je met een allerliefst klein gebaar. Soms drijven de kleine draakjes je tot waanzin of krijg je de beste reality check ever als ze je een spiegel voorhouden. Hun tomeloze energie en onbevangen enthousiasme is soms iets om jaloers op te worden. Onderschat ze niet die kleine mensjes, wij als volwassenen kunnen nog heel veel van ze leren.

En weet je wat onze kinderen zélfs ook nog kunnen? Levens redden van leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden die het helaas slechter hebben getroffen. Dit jaar is alweer de 11e keer dat Pampers en UNICEF gezamenlijk de strijd aangaan tegen tetanus. Door Pampers luiers te dragen kunnen kinderen UNICEF steunen in de strijd tegen tetanus bij moeders en hun pasgeboren kindjes. De wereldwijde campagne ‘1 pak = 1 levensreddend vaccin*’ heeft al meer dan 100 miljoen moeders en pasgeborenen helpen beschermen tegen deze dodelijke ziekte. De campagne heeft bijgedragen aan de eliminatie van tetanus in de helft van de risicolanden. Dit is al een geweldig resultaat, maar toch sterft er nog elke 11 minuten een pasgeboren baby aan de gevolgen van tetanus, dat zijn jaarlijks 49.000 baby’s. Heftig toch als je dit leest? Pampers en UNICEF hebben daarom maar één wens: tetanus bij moeders en pasgeborenen wereldwijd uitbannen.

Annemieke en ik steunen deze mooie campagne en willen graag een steentje bijdragen, jij ook?

Dit kun je doen:

1. 1 pak = 1 levensreddend vaccin*
Voor elke verkocht pak Pampers-luiers of babydoekjes met het UNICEF- logo, doneert Pampers 1 levensreddend vaccin*.

2. 1x kijken/liken/delen van de campagne video = 1 levensreddend vaccin*

Voor elke view, share of like van Pampers’ speciale campagne video, doneert Pampers 1 levensreddend vaccin*. Wil je de video delen? Doe dit dan onder #PampersUnicef.

Pampers campagne video

* Bij elke aankoop van een verpakking met het logo van UNICEF doneert Procter & Gamble € 0,078 aan UNICEF voor de strijd tegen tetanus bij pasgeborenen. Dit bedrag staat gelijk aan bijvoorbeeld de kosten voor één tetanus vaccin of ondersteunt de levering van de vaccins. UNICEF ondersteunt geen specifieke merken of producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.pampers.nl of www.unicef.nl.

Fluoride in tandpasta: Wel of niet veilig voor kinderen?
10x hulp bij het handen wassen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter