Het boek zonder tekeningen

28 april 2015

Denk je dat een kinderboek saai is als er geen tekeningen in staan? Nou, dan heb je het mooi mis! Want dit prentenloze prentenboek weet iedere peuter en kleuter in te pakken. Niet met beelden, maar met woorden. Gekke woorden. Lees Het boek zonder tekeningen maar eens voor. Maar pas op! Want ieder woord moet hardop gelezen worden. Dat is de afspraak. Zelfs als er zoiets onzinnigs staat als: “Blork” of “Mijn hoofd is gemaakt van bosbessen pizza”.

kinderen, peuters, kleuters, boeken, tips, ideeën, grappig, humor, geweldig, cadeau, verjaardag, origineel, hip, leuk, verjaardagscadeau, 3 jaar, 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, novak, schrijver, auteur, plaatjes, tekeningen, het boek zonder tekeningen, kado, pr Kindercabaret voor het slapen gaan

Je hoeft geen gekke stemmetjes expert te zijn om dit boek boeiend te brengen. Omdat Het boek zonder tekeningen is geschreven in de ik-vorm, verandert iedereen die het voorleest op slag in een komiek. “Ik ben een aap”, staat er bijvoorbeeld. “En nu lees ik dit boek aan jou voor met mijn apensmoeltje en mijn apenstem”. Finn viel zowat uit bed van het lachen; “Mama is een aap!!”

Wat het extra leuk maakt, is dat jouw gedachten bij het lezen van de tekst ook op papier staan. Dan staat er bijvoorbeeld dat je een liedje moet zingen en lees je daaronder in het klein: “Een liedje? Moet ik echt een liedje…” Waarop je kinderen met een luid en volmondig “Jaaaaaaa!” antwoorden. Een beetje creatieve voorlezer maakt van dit boek een complete show. En daar kan geen plaatje tegenop.

kinderen, peuters, kleuters, boeken, tips, ideeën, grappig, humor, geweldig, cadeau, verjaardag, origineel, hip, leuk, verjaardagscadeau, 3 jaar, 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, novak, schrijver, auteur, plaatjes, tekeningen, het boek zonder tekeningen, kado, pr

Finn blijft vragen om het boek nog eens voor te lezen… en nog een keer… en nog een keer. Net zolang totdat ik er echt een bosbessen pizzahoofd van krijg. Maar eerlijk toegegeven; zelfs na de zoveelste keer blijft het boek echt hilarisch. Dus ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor een jarige peuter of kleuter dan is Het boek zonder tekeningen een echte aanrader. Je koopt het hier voor €12,50.

 

 

 

Ben je nog niet helemaal overtuigd? De video op YouTube, waarin de auteur zijn eigen boek voorleest aan een groep kinderen is al bijna 2,5 miljoen keer bekeken. De reactie van de kinderen spreekt boekdelen.

 

En inmiddels staat er ook een Vlaamse voorlees-video van de Belgische cabaretier Wim Helsen online.

 

DIY: Indianentooi
DIY: Wasco ketting

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply ariaene 4 mei 2015 at 7:39 am

    Wat n ontzettend grappig boek! Binnenkort maar ns langs de boekhandel. Al vraag ik me wel af of ik m ook zo leuk kam voorlezen als de auteur zelf

  • Laat een reactie achter