Ik ben een struisvogel

23 juni 2016

Negativiteit! Ik ben er allergisch voor! Sinds ik mama ben trek ik dat nog slechter. Social media, de krant, op televisie, gewoon op straat, in de trein, op werk, op een feestje, in de supermarkt het is overal. Negatieve berichten, onaardige mensen, zielige verhalen, intens slechte televisie programma’s over de kommer en kwel van iemand anders zijn leven. Ging ik eerst volledig op in deze stroom van nare verhalen, inmiddels kan ik mezelf een echte struisvogel noemen.

Steeds vaker steek ik mijn kop gewoon eventjes in het zand. Niet dat ik me volledig afsluit voor wat er in de wereld gebeurd, maar ik laat het als een kabbelend riviertje langs me heen gaan. Naast dat er natuurlijk genoeg ‘echte’ ellende is, zijn er ook best veel mensen die energie krijgen van negativiteit, die van zeuren een sport maken of afgunstig gedrag vertonen naar anderen. En ik zeg zeker niet dat we allemaal als blije eitjes door het leven moeten springen, maar wat meer oprechte positiviteit kan echt geen kwaad.

positiviteit-positief-mama-geluk-positief-gezin-familie-kinderen-tips-gezond-positief-ladylemonade_nl1

Volgens mij hebben velen van ons best een leuk leven. Op sommige zaken hebben we helaas weinig invloed. Je hebt wel invloed op jezelf en hoe je naar de buitenwereld wilt kijken. Doe je dat met afgunst of juist met bewondering? Social media is een makkelijke plek om je gal te spuwen, maar is dat altijd nodig? Filter je alleen de ellende of gebeuren er eigenlijk ontzettend veel mooie dingen in de wereld die veel meer de aandacht verdienen. Sta vaker stil bij de leuke momenten die je om je heen ziet. En ben je niet tevreden met een aantal zaken in je leven probeer er iets aan te veranderen. Niets komt vanzelf aanwaaien, je moet zelf aan de bak.

Begin in ieder geval de dag met het voornemen om flink te gaan glimlachen. Hier doe je namelijk heel makkelijk je voordeel mee. Je ziet er meteen een stuk knapper uit, het houdt je jong, het verlicht stress, je voelt je een stuk gelukkiger. Andere mensen kunnen niet anders dan positief reageren op een mooie glimlach. Kortom, je bent gek als je het niet doet.

Geniet van deze mooie dag en steek af en toe als het nodig is je kop in het zand.

Als je kind er morgen niet meer is
Rare vieze woorden zeggen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter