Pepernoten Sint en Piet knutselen van een papieren beker

29 november 2023
Pepernoten Sint en Piet knutselen van een papieren beker.

Deze Sint en Piet beker is niet alleen heel leuk om te knutselen. Het is ook dé perfecte plek om je pepernoten in te bewaren. Een leuke knutsel voor in deze Sinterklaas tijd. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de Sinterklaas en Pietjes beker kunt maken.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de Sint & Pietjes beker?

 • Papieren beker, o.a. te koop bij de HEMA
 • Verf, o.a. te koop bij de HEMA
 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Wiebel ogen, o.a. te koop bij de HEMA
 • Zwarte stift of fineliner
 • Watjes, o.a. te koop bij de HEMA
 • Gele chenilledraad, o.a. te koop bij de HEMA
 • Vloeipapier, o.a. te koop bij Amazon.nl
 • Lijm
 • Schaar
>> Lees ook: Meer dan 30 super leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas.

De Sint & Pietjes beker maken

 1. Verf de beker rood voor Sint of in een andere kleur die je mooi vindt als je een Piet gaat knutselen.
 2. Knip uit gekleurd papier een rondje voor het hoofd van Sint of Piet. Plak de wiebel oogjes erop en teken met stift een mond en neus. Maak je Sinterklaas, maak dan ook een baard, snor en wenkbrauwen met watjes. En bij het Pietje teken je wat roetvegen in het gezicht.
 3. Knip dan een mijter uit papier voor Sint of knutsel een pietenmuts voor je Pietje. En plak hem daarna op het hoofd vast.
 4. Dan kun je de beker zelf verder pimpen. En dat kun je zo simpel of uitgebreid doen als je zelf wil. Wij hebben ze vrij simpel gehouden. Het Pietje heeft een kraagje gekregen van papier. En Sint een mooi randje aan de onderkant van zijn tabberd. Ook kreeg Sint een staf van chenilledraad. En voor zowel Sint als Piet hebben we van papier en een stukje touw geknoopt in een strikje schoenen gemaakt.
 5. Doe tot slot wat vloeipapier in de beker, zodat deze er van binnen ook mooi uitziet. En dan kun je de Sint of Pieten beker vullen met pepernoten en ander strooigoed.
>> Lees ook: De leukste Sinterklaas kleurplaten om gratis te downloaden & printen.
Pepernoten Sint en Piet knutselen van een papieren beker.

Dit is toch de leukste plek om je pepernoten in te bewaren?! Als je ze niet al opgegeten hebt natuurlijk. 😉 Als jij nu ook een Sint of Piet beker gaat knutselen, dan vinden we het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je knutsel te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie

Op onze website vind je behalve deze Sint & Piet pepernoten beker nog veel meer leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas. Kijk daarvoor hier maar eens. En ook onze Sinterklaas spelletjes zijn altijd een hit bij de kids; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder hebben we hele lekkere Sinterklaas hapjes op onze website staan. En ga je een Sinterklaas surprise maken dit jaar? Dan vind je daarvoor hier een heleboel Sinterklaas surprise ideeën.

Dol op knutselen en wil je helemaal niets meer van ons missen? Abonneer je dan – gratis – op ons YouTube kanaal waar we iedere week een nieuwe creatieve video uploaden!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Sinterklaas knutselen | 40+ Leuke Sinterklaasknutsels om te maken
Black Friday - Dit zijn de beste speelgoed deals van dit jaar

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter