Vraag maar! Een spel dat leidt tot heerlijke gesprekken met je kind

5 oktober 2017
Vraag maar: Een leuk spelletje om het gesprek met je kind op gang te brengen, wat leidt tot persoonlijke, hartverwarmende en hilarische anekdotes.

“En, hoe was het vandaag? Heb je nog leuke dingen gedaan?” vraag ik aan Finn als hij uit school komt. Als ik een beetje mazzel heb, vertelt hij welke letter hij geleerd heeft. Maar dikke kans dat hij het houdt bij “Goed!” of “Weet ik niet meer!”. Hij leert zoveel en maakt zoveel leuke en nieuwe dingen mee, maar ik krijg er helaas maar weinig over te horen. Jonge kinderen leven vooral in het nu. Dus wil ik Finn meer laten vertellen, dan moet ik het er bijna letterlijk uit trekken. Een reden voor boekenschrijfster Elma van Vliet om iets te bedenken dat het gesprek met je kind op gang helpt. Dat werd Vraag maar!, een vragenspel dat leidt tot heerlijke, eerlijke anekdotes en bijzondere, soms hilarische onderonsjes.

Vraag maar: Een leuk spelletje om het gesprek met je kind op gang te brengen, wat leidt tot persoonlijke, hartverwarmende en hilarische anekdotes.

Vraag maar!

Vraag maar! is een spel dat bestaat uit een stapel roze kaarten voor mama (of blauwe, als je de papa-variant hebt) en een stapel gele kaarten voor je kind. Op ieder van die kaarten staat een vraag, zoals: Wat vind jij raar aan grote mensen? Als alles zou kunnen, wat zou je dan wensen? Wat vind je mooi aan mij? En wanneer moet je om mij lachen? Om de beurt mag je er één pakken en een vraag stellen. Zo ontstaat er een persoonlijke gesprek en komen er interessante, hartverwarmende en grappige feiten boven tafel.

‘Lees ook: De 10 leukste peuterspelletjes en kleuterspelletjes.’

Vraag maar: Een leuk spelletje om het gesprek met je kind op gang te brengen, wat leidt tot persoonlijke, hartverwarmende en hilarische anekdotes.

Nieuwe dingen over elkaar ontdekken

Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat Finn het leukste aan mij vindt dat ik zo lief ben. En hij vindt me grappig, omdat ik van die gekke bekken kan trekken. Ik heb aan hem verteld dat ik het mooiste aan hem vind dat hij zo zorgzaam en lief is voor anderen en heel goed deelt. En toen ik hem opbiechtte wat ik wel eens stiekem gedaan heb zonder dat mijn moeder het wist, zei hij prompt dat hij ook wel eens iets stiekem heeft gedaan. Namelijk een snoepje pakken, terwijl ik boven was. Wat een boef! En hij keek er ook nog heel ondeugend bij.

‘Lees ook: 10 leuke moeder – zoon dingen om te doen.’

Leren lezen en luisteren

Behalve een inkijkje in wat er in het koppie van je kindje speelt, levert Vraag maar! je nog veel meer op. Zo oefent Finn – die nu in groep 3 zit – tegelijkertijd met lezen en begrijpen wat er staat. En ik leer beter en met aandacht luisteren. In de drukte van alle dag gaat zo’n “Hoe was het vandaag op school?” vaak even tussen neus en lippen door. Maar door dit spel ontstaat er echt een kwalitatief momentje met écht contact. Het maakt de band tussen jou en je kind (nog) sterker. Een aanrader als je een kind hebt dat niet zoveel uit zichzelf vertelt!

Vraag maar! is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het spel is er in een variant voor vaders en moeders en kun je onder andere kopen bij Bol.com. €15,-

Winnen: Een mega speelgoedpakket uit de nieuwe My Little Pony film
Nieuw! De Ferm Living Kids AW 2017 collectie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter