Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies zijn helemaal te gek!

4 maart 2021
Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies voor kinderen zijn helemaal te gek!

“Ik… krgggg ben.. krrrggggrrrgggg boven. gggrrrgg.. Over kggggieie… en sluit ggggg!” Als kind was ik vroeger uren zoet met mijn walkie talkie. Oké, hij kon nog net de afstand tussen de woonkamer en mijn slaapkamer overbruggen. En met al het gekraak en gepiep uit de speakers leek het soms net of mijn vriendin en ik communiceerden in geheimtaal. Maar hé, we hebben het over het pré smartphone, tablet en game console tijdperk dus zo’n walkie talkie was gewoon te gek speelgoed. En ook al heeft de walkie talkie er nu flink wat concurrentie bij, ook de gouwe ouwe praat apparaatjes zijn met hun tijd meegegaan. Je kunt anno nu namelijk niet alleen horen, maar óók zien met wie je praat. Want deze walkie talkie heeft een beeldscherm en dat vinden kinderen helemaal te gek.

Speelgoed video walkie talkie voor kinderen

De walkie talkie waar ik het nu over heb, is de nieuwe RT34 van Retevis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatie apparatuur. Voornamelijk voor volwassenen, maar deze apparaatjes zijn speciaal gemaakt voor kinderen. Ze waren er al zonder beeldscherm, maar sinds eind vorig jaar nu ook met video functie en in de vorm van een soort robotje. Mijn jongens kregen de walkie talkies cadeau van Sinterklaas en zijn er sindsdien net zo blij mee als ik vroeger was met mijn krakende exemplaren. Ze spelen er buiten – met elkaar of met vrienden – verstoppertje mee of gebruiken ze binnen om met elkaar te praten als ze ieder op hun eigen kamer zijn. Ja, ook ‘s avonds na bedtijd. ? En ook hebben ze ontdekt dat je er iemand mee kunt bespioneren, als je de walkie talkie verborgen opstelt in een kamer.

‘Lees ook: Geheimschrift | 10 Coole manieren voor kids om in geheimtaal te schrijven.’
Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies voor kinderen zijn helemaal te gek!

Makkelijk in gebruik

De walkie talkies zijn helemaal kind proof. Ze zijn lang niet zo ingewikkeld in gebruik als een mobiele telefoon, want er zitten slechts twee knoppen op. Eén om mee te praten en dat is gelijk de ‘moeilijkste’; kinderen moeten er even aan wennen dat ze hem ingedrukt moeten houden als je in de walkie talkie praat en daarna weer los moeten laten om de ander te kunnen horen. Maar wie dat eenmaal onder de knie heeft, kan los. Met de andere knop kun je een zaklampje aan- en uitzetten die in één van de pootjes van de walkie talkie zit. Je kunt er dus ook mee spelen in het donker, leuk bijvoorbeeld voor op de camping.

Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies voor kinderen zijn helemaal te gek!

Groot bereik, scherp beeld en helder geluid

En behalve eenvoudig in de bediening is de walkie talkie ook nog eens kwalitatief heel sterk. Iets wat me verbaasde, vanwege de simpele looks en het lichte gewicht van de apparaatjes. Dat geeft je een beetje een plastic fantastic gevoel. Maar het beeldscherm is super scherp als je bedenkt dat dit een walkie talkie voor kinderen betreft. En dat geldt ook voor het bereik; 50 meter kun je er sowieso mee overbruggen. En ook het geluid wat eruit komt is goed en helder. Nu gekraak, nul gepiep, alleen als je de walkie talkies te dicht bij elkaar houdt. Maar volgens mij gaan alle speakers in die situatie dan ‘fluiten’. En wat ik ook een grote plus vind, is dat je voor deze video walkie talkies geen batterijen nodig hebt. Er zit een usb kabel bij met twee uiteindes waardoor je beide walkie talkies tegelijk kunt opladen aan je computer of een stekker met usb ingang.

‘Lees ook: Natuur speurtocht | Op zoek naar dierensporen & pootafdrukken maken van gips.’
Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies voor kinderen zijn helemaal te gek!

Kinder Walkie Talkie kopen

De RT34 walkie talkies van Retevis kosten €40,47 inclusief verzendkosten bij Amazon.nl. Daarvoor krijg je een groene en een oranje kinder walkie talkie met beeldscherm, plus een 2-in-1 usb oplader en de gebruiksaanwijzing.

Horen én zien met wie je praat | Deze speelgoed video walkie talkies voor kinderen zijn helemaal te gek!
Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van de maand maart
Kinderen en social media | 10 Tips om ze er veilig mee om te leren gaan

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter