Knutseltip: Stempelen met groente en fruit

4 juni 2017
Een leuk knutselidee voor peuters en kleuters: stempelen met groente en fruit

Ik weet van vroeger nog dat ik met mijn moeder wel eens stempels ging maken van aardappels. We sneden er figuurtjes uit die we dan in de verf dipten en op een papiertje stempelden. Maar voor peuters en kleuters is het snijden met een mes nog niet zo’n goed plan. Maar dat wil niet zeggen dat je het stempelen pas kan doen als ze groter zijn. Groente en fruit hebben zulke leuke vormen, dat je ze ook heel leuk kunt stempelen zonder er een bijzonder snijwerk op los te laten. Rol met een in de verf gedipte maïskolf over een vel papier en je maakt prachtig inpakpapier. Maar ook halve appels, sinaasappels, champignons, paprika, citroen, champignon, broccoli, wortel en peer laten geweldige printjes achter. Kijk eens wat je nog in de groentela en op de fruitschaal hebt liggen en ga lekker knutselen met je kinderen. Het wordt wel een beetje een kliederboel, maar ze vinden het geweldig. En ze zullen je ook verrassen met creatieve ideeën, want je kunt er echt alle kanten mee op. 

Wat heb je nodig?

 • Groente
 • Fruit
 • Mes
 • Verf
 • Katoenen tasje, kokmuts, schort, placemat, knikkerzak of gewoon papier. Katoenen items om op te stempelen, kun je eventueel vinden bij Lobbes.
 • Eventueel kwasten
 • Eventueel textielstiften
 • Eventueel versiering als glitters en wiebelogen

‘Lees ook: Recept: zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Stempelen met groente en fruit

 1. Snijd alle groenten en fruit door de helft.
 2. Doe een oude krant of stuk plastic in je tasje of onder je schildersdoek als je op iets van katoen gaat werken. De verf kan erdoor drukken.
 3. Doe wat verf op een bordje, dep je groente of fruit erin, strijk een beetje af en maak een afdruk.
 4. Je kunt de afdrukken met elkaar combineren waardoor er iets moois ontstaat. Maar je kunt ze eventueel ook nog versieren met glitters, pailletten of met textielstiften. Met stempelen met groente en fruit kun je nooit iets verkeerd doen, het resultaat is altijd vrolijk!

‘Lees ook: Leuke knutselideeën voor in de vakantie.’

Een leuk knutselidee voor peuters en kleuters: stempelen met groente en fruit

Een leuk knutselidee voor peuters en kleuters: stempelen met groente en fruit

Een leuk knutselidee voor peuters en kleuters: stempelen met groente en fruit

 

Vaderdag - Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes
Voor Vaderdag knutselen: Papa van steen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter