Voor Vaderdag knutselen: Papa van steen

4 juni 2017
Knutselen voor Vaderdag: papa van steen

Papa’s zijn steengoed! Welk kind is er niet kei trots op zijn vader? Zijn rots in de branding. Zijn steen en toeverlaat… Ok, nu sla ik door! Maar al die – ik geef het toe; soms vergezochte – woordgrapjes waren wel de inspiratie voor dit toffe Vaderdag cadeau. Mijn peuter en kleuter komen altijd uit school of van de speeltuin met hun zakken gevuld met stenen en die kregen nu een perfecte bestemming. En de jongens vonden het super leuk om hun kiezels zo te versieren dat ze net op papa leken. Zelfs een papa van steen smelt toch voor zo’n lief cadeautje? Dus als je voor Vaderdag knutselen wil, dan is dit knutselidee een steengoed plan! 

‘Lees ook: Vaderdag – Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes.’

Wat heb je nodig?

 • Stenen
 • (Porselein)stiften en/of verf
 • Lijm
 • Wit karton
 • Schaar
 • Lineaal
 • Potlood
 • Zwarte fineliner/stift

‘Lees ook: 5 originele recepten voor het Vaderdag ontbijt.’

De papa van steen knutselen

 1. Zoek samen met de kinderen een aantal mooie stenen. Het liefst ook een aantal wat plattere, zodat je ze goed kunt opplakken. Maak ze schoon in een sopje en droog ze af.
 2. Laat je kinderen puzzelen met de stenen zodat er een figuur ontstaat die op papa lijkt. Daarna kunnen ze de stenen versieren en proberen om papa na te maken. Wij hebben dat zowel met verf als met viltstiften gedaan. Mochten de kinderen opstart problemen hebben, omdat ze niet zo goed weten waar ze moeten beginnen, dan kun je een foto van papa neerzetten ter inspiratie.
 3. Als de stenen liggen te drogen kun je een ‘lijstje’ maken voor het kunstwerk. Maar de stenen straks op een vlak stuk karton plakken kan natuurlijk ook. Ik koos voor een lijstje en heb van wit karton een bakje gevouwen zoals je dat vroeger ook met vouwblaadjes deed; door het papier steeds in vieren te vouwen. Alleen wilde ik natuurlijk geen vouwen in mijn karton, dus heb ik eerst een mal gemaakt op een gewoon A4’tje en deze daarna over getrokken op het karton. De randen van het bakje heb ik omgevouwen, zodat ik er ook nog een lijst op kon plakken.
 4. Voordat ik het lijstje definitief in elkaar zette, heb ik eerst de tekst ‘Papa je bent een kei’ opgeschreven met een zwarte fineliner. En ik heb de stenen op het karton vast geplakt.
 5. Daarna heb ik het bakje in elkaar gelijmd en de lijst erop geplakt. Je zelf gemaakte Vaderdag cadeau is klaar!

‘Lees ook: Knutselen voor Vaderdag: een boom van handafdrukken.’

Nog meer voor Vaderdag knutselen

Finn had de smaak van het Vaderdag knutselen hierna te pakken en maakte ook nog een schildpad en een tijger van zijn stenen. Helemaal zijn eigen idee en helemaal zelf gemaakt. Alleen heb ik de stenen aan elkaar vast gelijmd met secondelijm. Toen ze af waren, besloot hij alleen om dit duo toch zelf te houden. Hij is er zo trots op. En terecht!

knutselen met stenen en kiezels: dieren maken

‘Lees ook: 10 leuke knutselideeën voor Vaderdag.’

Ik ben benieuwd: Ga jij ook iets leuks voor Vaderdag knutselen met jouw kinderen? Deel vooral ook jouw knutselideeën hieronder in een reactie, dat vind ik leuk!

TIP!

Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

 

Knutselen voor Vaderdag: papa gemaakt van stenen

Knutseltip: Stempelen met groente en fruit
Op de fiets zonder zijwielen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter