Slim besparen op luiers: 6 tips voor ouders

21 oktober 2023
Slim besparen op luiers: 6 tips voor ouders

Heb je een baby of is er eentje op komst? Dan ontbreekt een flinke voorraad luiers waarschijnlijk niet in jouw huis. Elke dag gaan er meerdere doorheen, dat kan flink oplopen in kosten! Gelukkig zijn er verschillende manieren om slim te besparen op luiers zonder in te boeten aan kwaliteit of comfort voor je kleintje. In dit artikel delen we zes handige tips om je te helpen besparen op luiers.

Besparen op luiers doe je zo!

1# Koop grote aantallen in één keer

Eén van de meest effectieve manieren om geld te besparen op luiers is door ze in een bulk te kopen. Grote pakketten luiers hebben meestal een lagere prijs per luier dan kleinere verpakkingen. Let op aanbiedingen bij (online) winkels en sla groot in wanneer er een mooie korting is. Maak van tevoren wel een berekening van hoeveel luiers jouw kleintje waarschijnlijk nodig zal hebben van een bepaalde maat, zodat je ook weer niet té veel inkoopt en overhoudt. 

2# Kies voor huismerken

Huismerk luiers zijn vaak goedkoper dan A-merken, maar dat betekent niet altijd dat ze van lagere kwaliteit zijn. Veel huismerk luiers bieden dezelfde absorptie en pasvorm als duurdere opties. Probeer verschillende merken om te zien welke het beste werken voor jouw baby. Kies je toch liever voor A-merken? Luiers van merken als Pampers zijn vaak in de aanbieding. Hou dit dus goed in de gaten.

3# Probeer wasbare luiers

Wasbare luiers zijn een duurzamere en kostenbesparende optie op de lange termijn. Hoewel ze in eerste instantie een stuk duurder zijn, bespaar je uiteindelijk geld doordat je ze vele keren kan gebruiken. Moderne wasbare luiers zijn tegenwoordig gelukkig een stuk gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan vroeger. Wil je niet volledig overstappen op wasbare luiers? Je kan er dan ook voor kiezen om deze af te wisselen met wegwerpluiers wanneer dit beter uitkomt, bijvoorbeeld op vakantie.

>> Lees ook: Je huis babyproof maken | Met deze tips creëer je een veilig thuis!

4# Verschoon de luier niet té vaak

Natuurlijk is het belangrijk dat je regelmatig de luier van je baby verschoont, maar dit hoeft niet direct na elk plasje. Een luier kan namelijk meerdere plasjes opvangen. Eén of twee luiers per dag minder kan zomaar een heel pak schelen op maandbasis. Als je kindje gepoept heeft, is het natuurlijk wel belangrijk om de luier direct te verschonen

5# Ruil luiers met andere ouders

Overweeg om deel te nemen aan een luier ruilgroep met andere ouders. Hierbij wissel je ongebruikte luiers uit die je baby is ontgroeid (bijvoorbeeld als je deze in bulk hebt gekocht) voor luiers in een maat die je op dat moment nodig hebt. Dit is een geweldige manier om luiers te hergebruiken en kosten te besparen.

6# Ga op zoek naar lokale hulporganisaties

Sommige organisaties bieden programma’s voor gezinnen met beperkte financiële middelen door gratis luiers te verstrekken. Als je het financieel moeilijk hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een organisatie die je hiermee kan helpen.

Luiers zijn een grote kostenpost, maar je ontkomt er niet aan om ze te kopen. Gelukkig zijn ze vaak in de aanbieding en zijn er ook andere tips waarmee je de kosten een beetje kan beperken, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit. Jouw kleintje verdient natuurlijk ook alleen maar het beste!

Slim besparen op luiers: 6 tips voor ouders
Ernstige bekkenpijn tijdens je zwangerschap? Deze tips helpen!  
Flesvoeding geven | Alles wat je als ouders moet weten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter