Voor het eerst naar school: 12 Tips van Finn voor Reva

23 februari 2016

Vanaf morgen is Reva officieel peuter-af. Ze blaast dan 4 kaarsjes uit en mag naar de basisschool! En dat is reuze leuk, maar ook best een beetje spannend. Dus heeft Finn – met inmiddels een half jaar ervaring – 12 (soms hilarische) tips voor zijn lieve vriendinnetje bedacht om haar voor te bereiden op de eerste schooldag. En natuurlijk ook voor alle andere kinderen (& moeders) die binnenkort starten op de kleuterschool!

peuter, kleuter, kind, school, basisschool, eerste, schooldag, tips, ideeën, voorbereiden, hoe, expert, broodtrommel, drinken, beker, eten, lunchen, lange dag, korte, snack, melk, limonade, buiten, spelen, vriendjes, vriendinnetjes, playdate, elkaar, juf1. Je hoeft niet te huilen als mama weg gaat. Het is wel eng als je niemand kent, maar iedereen is heel lief. En als je het toch spannend vindt, dan mag je bij juf op schoot en leest ze je een verhaaltje voor.

2. Je kunt ook je lievelingsknuffel meenemen als je dat fijn vindt. Eigenlijk mag je speelgoed alleen meenemen op speelgoeddag. Maar als je net nieuw bent, vindt juf het helemaal niet erg.

3. Vraag aan mama of ze je alvast wilt helpen om je naam te leren lezen en misschien al schrijven. Op school krijg je je eigen kapstok, luizenzak, stoel en tafel met je naam erop. En dan kun je die zelf vinden.

4. Zeg ook tegen mama dat ze je naam op je rugzak, broodtrommel en beker zet. Want alle meisjes hebben een Frozen beker en anders weet je niet meer welke van jou is.

5. Er zijn lange en korte dagen op school. Op de lange dagen eet je een broodje op school en dat is leuk. Maar je moet wel snel eten, want anders is het alweer tijd om buiten te spelen en heb je geen tijd meer voor je drinken.

6. Vraag je mama dan ook of ze niet teveel in je broodtrommel stopt, omdat ze bang is dat je wat tekort peuter, kleuter, kind, school, basisschool, eerste, schooldag, tips, ideeën, voorbereiden, hoe, expert, broodtrommel, drinken, beker, eten, lunchen, lange dag, korte, snack, melk, limonade, buiten, spelen, vriendjes, vriendinnetjes, playdate, elkaar, jufkomt. Dat krijg je allemaal toch niet op en dan denkt juf ook nog dat je bijna niks gegeten hebt.

7. En dat geldt ook voor je drinkbeker! Want als ze die te vol doet, krijg je de deksel er echt niet af zonder te knoeien.

8. Zeg ook dat mama niet stiekem toch een snoepje of chocoladekoekje in je broodtrommel moet stoppen. Want snoep en koek mogen niet op school van juf. En als je het opeet moet je op de nadenkstoel.

9. Juf kan je niet overal meer mee helpen. Daarvoor zijn er teveel kinderen. Dus leer vast om zelf je jas dicht te ritsen.

10. En kies samen met mama makkelijke kleding uit op de dagen dat je gym hebt. In een strak shirt kom je klem te zitten joh! En dan moet iedereen om je lachen. Dat is wel grappig.

11. Alle kinderen zijn lief. Maar soms doet er toch wel eens iemand iets wat je niet leuk vindt. En als je dan zegt: “Stop, hou op!” dan stoppen ze meteen omdat ze horen dat je het niet leuk vindt.

12. Als je aardig bent voor de andere kinderen worden ze je vrienden en kun je na schooltijd afspreken om samen bij jou of bij je vriendje thuis te spelen. En ze hebben altijd hele coole dingen om mee te spelen, dus dat is leuk!

Lieve Reva, heel veel plezier op je eerste schooldag! X Finn

peuter, kleuter, kind, school, basisschool, eerste, schooldag, tips, ideeën, voorbereiden, hoe, expert, broodtrommel, drinken, beker, eten, lunchen, lange dag, korte, snack, melk, limonade, buiten, spelen, vriendjes, vriendinnetjes, playdate, elkaar, juf

Kinderboeken tip: Loetjoeboek
Yummie!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Pien 31 augustus 2017 at 2:21 pm

    wat een geweldige foto. Super leuke blog om te lezen. Bedankt voor het plaatsen.

  • Reply Bianca 4 september 2017 at 11:47 am

    Bij zo’n foto smelt je hart toch gewoon 🙂
    Super leuk verhaal met leuke tips 🙂 Dankjewel 😀

  • Laat een reactie achter