Trucjes die niet meer werken nu mijn kind kan lezen

22 augustus 2019
Trucjes die niet meer werken nu mijn kind kan lezen

Het is zo leuk als je kind leert lezen. Eerst hakkelend en letter voor letter, de woorden in mootjes gehakt en daarna komen de volzinnen. En voor je het weet leest je kind jou voor in plaats van andersom. Maar toch was de tijd dat mijn zoon nog niet kon lezen soms best handig…

F*ck!

“Hé mama, dat is de F van Finn. Wat staat daar?”, vroeg mijn – toen nog – kleuter toen hij een nogal in het oog springende ‘F*ck’ in sierlijke graffiti letters op een muur spotte. “Er staat feest schatje”, zei ik. “Mooi!”, vond hij. Maar nu kom ik daar niet meer mee weg.

‘Lees ook: 10x Falen als moeder – Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen.’

Kort boekje

Mijn kids hebben het talent boeken met ellenlange verhalen uit te kiezen voor het slapen gaan. Maar ik heb inmiddels het talent ontwikkeld om ze in te korten. Gewoon hier en daar een zin overslaan, soms een hele alinea. Met kleuter literatuur merk je daar helemaal niks van. Behalve als je kan lezen dus… Bummer!

Te jong

“Een speelgoedpistool met mitrailleur geluid? Slijm? Hoverboard? Voor je verjaardag? Wat jammer liefje, er staat hier dat je daar nog niet oud genoeg voor bent/dat het uitverkocht is/te duur is/een hele slechte review dat hij super snel stuk is ….” Trapt ‘ie echt niet meer in.

Bedtijd

En ook voor klokkijken geldt dat het helemaal niet erg is als je kind dat talent wat later ontwikkeld. Mijn kinderen eerder naar bed brengen onder het mom van ‘Weet je wel niet hoe laat het al is?!!’ lukt me bijvoorbeeld echt niet meer.

What’s app?

What’s app gesprekken zijn ook niet langer privé als je kind af en toe een video kijkt of spelletje speelt op jouw telefoon…. “Mama, waarom geef jij Sinterklaas een cadeau?”, vraagt hij ineens. “Ehm, ik geef Sinterklaas helemaal geen cadeau….” “Waarom appt Lisanne jou dan of jij je Sinterklaas cadeaus al hebt gekocht?” Nou eh… dat is gek!”

‘Lees ook: Opgebiecht: Wat ik mijn kinderen (per ongeluk) wel eens heb aangedaan.’

Dat staat niet op de kaart

En weet je wat ook heel gek is? De restaurants waar wij met de kids uit eten zijn geweest, hadden nooit Fanta op de kaart staan, totdat mijn zoon kon lezen…

We zijn er bijna, we zijn er bijna….

En sociaal als hij is, helpt hij ook zijn broertje – die nog niet kan lezen – op weg. “Hoezo zeg je tegen Charlie dat we er al bijna zijn? Volgens de navigatie duurt het nog een half uur. Dat is helemaal niet bijna!”

Gelukkig kunnen we nog wel Engels praten met elkaar praten of schrijven als we iets onder ons willen houden. Maar ook dat duurt waarschijnlijk niet lang meer. Ik denk dat ik alvast op zoek ga naar een LOI cursus chinees.

Houd jij je kinderen ook wel eens een beetje voor de gek? Ik vind het leuk om jullie verhalen te lezen, dus deel die vooral hieronder in een reactie op mijn blog!

Uitgelichte afbeelding kind met boek – Africa Studio voor Shutterstock.

Zakgeld - wanneer starten en hoeveel geef je?
Welke bikini past bij mij?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter