Dit is hét verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de parfum

1 september 2022
Dit is hét verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de parfum.

Heb je een lekker geurtje gevonden, ontdek je ineens dat er drie verschillende versies van zijn. Een parfum, eau de toilette en eau de parfum. Ze ruiken allemaal heerlijk, zijn gemaakt door hetzelfde merk en dragen dezelfde naam. Dus welke moet je nu kiezen? Wij leggen je het verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de parfum uit. En we helpen je bij het kopen van het soort parfum dat bij jou past.

Wat is het verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de parfum?

Het verschil tussen eau de toilette, eau de parfum en parfum zit hem in de sterkte van de geur. Wanneer een parfum gemaakt wordt, worden daarvoor verschillende geuren met elkaar gemengd. Dit pure mengsel wordt de parfumolie genoemd. Aan de parfumolie wordt daarna een oplosmiddel – meestal alcohol – toegevoegd. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat het parfum veilig is voor je huid, makkelijk te sprayen is en om de juiste sterkte van het parfum te bepalen. Het percentage parfumolie in het geurtje bepaalt in welke categorie het parfum valt.

Eau de toilette

Een eau de toilette bevat gemiddeld tussen de 5% en 10% parfumolie en blijf je na het opspuiten zo’n 2 à 3 uur ruiken. De geur is vaak licht en fris en daarom is een eau de toilette heel geschikt voor dagelijks gebruik en ook heel fijn in de zomer. Het is dan ook één van de meest verkochte parfum soorten. Alle populaire merken, zoals Hugo Boss, Dior, Chanel, Chloé en Giorgio Armani hebben eau de toilette varianten in hun collectie. En ook de meest betaalbare geuren zoals die van eigen merken of bijvoorbeeld Essence parfums zijn vaak eau de toilettes. Omdat het relatief weinig parfumolie bevat, is eau de toilette namelijk ook niet zo duur.

Eau de parfum

Een eau de parfum bestaat gemiddeld voor 10% tot 20% uit parfumolie en is dus sterker dan een eau de toilette. De geur is intenser, luxer en voller en ruik je na 5 uur nog. Vanwege het hogere concentraat parfumolie zit een eau de parfum vaak in een wat kleiner flesje dan een eau de toilette. En ook is het per millimeter duurder. Een eau de parfum is fijn als je van wat intensere geurnoten houdt.

‘Lees ook: Dit zijn de leukste cadeaus voor mama’s.’

Parfum

Een parfum is de duurste soort onder de geuren. Maar je doet er dan ook super lang mee. Een paar druppels op je pols of achter je oor zijn al genoeg om de hele dag en vaak ook avond lekker te ruiken. Dat komt omdat een parfum gemiddeld tussen de 20% en 40% parfumolie bevat. Echte geurbommetjes dus.

Moet ik eau de toilette, eau de parfum of parfum kopen?

En nu vraag jij je natuurlijk af welke soort parfum je het beste kunt kopen. De beste tip die we je daarvoor kunnen geven is; laat je niet leiden door de prijs. Maar ga het verschil tussen een parfum en eau de toilette eens op jezelf testen. Zo ontdek je of je enthousiast wordt van het frisse en lichte van een eau de toilette of juist veel meer houdt van intensere noten. En bedenk ook of je het luchtje dagelijks wilt dragen of dat het juist bedoeld is voor avondjes uit en feestjes. Tot slot kan het ook zijn dat jouw huid gevoelig op geurstoffen reageert. En in dat geval kun je beter voor een lichte eau de toilette kiezen en deze op je kleding of in je haar in plaats van op je huid spuiten.

Zo, nu weet je hoe het precies zit met al die parfum soorten en hoef je je nooit meer af te vragen wat het verschil is tussen een parfum en eau de toilette. Of welke je moet kiezen. Nu alleen nog bepalen welke geur er het beste bij je past! Dat is al lastig genoeg met zoveel verschillende merken. Kun je er wel wat hulp bij gebruiken? Dan vind je op de website van Libelle superfijne tips waar je echt iets aan hebt. Laat je ons in een reactie hieronder weten welk parfum je uiteindelijk gekozen hebt?

De perfecte bedrijfsnaam bedenken doe je zo!
Dit zijn de mooiste comfortabele én gemakkelijke schoenen voor dames

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter