Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

20 september 2018
Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

Zeemeerminnen hebben iets magisch. En met dit knutselidee breng je die magie tot leven! Duik in de diepe blauwe zee en maak de mooiste zeemeerminnetjes met je kinderen. Leuk om mee te spelen of om op de slaapkamer te hangen aan een touwtje in het raamkozijn. Ik laat je zien hoe je deze zeemeermin knutselen kunt van een wegwerp bordje. Eén van mijn favoriete knutselmateriaal. 

Wat heb je nodig?

 • Deze gratis printable met daarop het bovenlijf van 4 verschillende zeemeerminnen. Of je kunt natuurlijk ook zelf een bovenlijfje tekenen en dat uitknippen.
 • Schaar
 • Een wegwerp bordje
 • Verf
 • Potlood of stiften
 • Lijm
 • Evt. versiersels
‘Lees ook: 12x Knutselen met papieren bordjes.’

De zeemeermin knutselen

 1. Teken met potlood een staart op je wegwerp bordje en knip hem uit.
 2. Verf de staart.
 3. Kleur één van de zeemeerminnen van de printable in of teken zelf een bovenlijfje en knip het uit.
 4. Als de staart droog is, kun je hem eventueel nog extra versieren met wat pailletten of andere versiersels en daarna plak je de zeemeermin erop. Klaar!

Tip: Wegwerp bordjes verven

De onderkant van een wegwerp bordje kun je meestal gewoon verven. Maar als er een geplastificeerd laagje op zit, gaat dat wat lastiger. Een trucje daarvoor is wat waspoeder in de verf oplossen, dan pakt de verf namelijk wel!

Ik hoop dat dit knutselidee je heef geïnspireerd om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Als jij deze zeemeermin knutselen gaat, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: Een My Little Pony of eenhoorn knutselen van een zwem noodle.’

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

Zeemeermin knutselen met wegwerp bordjes

Een spinnenweb maken van papier
Herfst lampion maken met herfstbladeren

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter