Een My Little Pony of eenhoorn knutselen van een zwemnoodle

12 november 2017
My little Pony of eenhoorn knutselen: leuk om te doen op een kinderfeestje

Een paar jaar geleden liet ik jullie hier zien hoe ik een stokpaard maakte van een bezemsteel en een oude eenzame sok. Maar anno nu ben je totaal niet meer hip met een eenvoudige viervoeter onder je billen. Wil je tegenwoordig indruk maken bij je vriendjes en vriendinnetjes, dan moet je stokpaard minstens een unicorn of My Little Pony zijn. Daarom maakte ik van de zwemnoodles – die toch stof lagen te vangen – een eenhoorn en Rainbow Dash. En dat ging zo makkelijk, dat het me ook een hele geschikte activiteit lijkt voor op een kinderfeestje. Ik weet zeker dat ieder kind een eigen My Little Pony of eenhoorn knutselen fantastisch zou vinden. Ik laat je in een video zien hoe het moet.

Wat heb je nodig?

 • Zwemnoodle (bijvoorbeeld hier te koop.)
 • Vilt
 • Stuk lint
 • Papier
 • Potlood
 • Zwarte stift
 • Schaar
 • Lijm
 • Mes
 • Hoorn als je de eenhoorn gaat maken. (Ik heb hem hier gekocht voor €1,95. Hij is er ook in het blauw.)
‘Lees ook: Knutselen met wasknijpers: maak een leeuw of eenhoorn (met gratis printable!)

De My Little Pony en eenhoorn knutselen

 1. Vouw een lap vilt dubbel en knip de open zijde in tot bijna bovenaan. Voor Rainbow Dash gebruik je 6 verschillende kleuren voor de manen: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Dus allemaal kleine lapjes. Ga je de eenhoorn knutselen? Dan kies je een kleur vilt die je het mooist vindt en kun je de manen uit één lap vilt knippen.
 2. Knip uit 2 verschillende kleuren vilt twee oren. Twee grote uit de ene kleur en twee iets kleine uit de andere. Plak daarna het kleinere oor op het grotere oor.
 3. Teken een paar ogen op papier en knip ze uit. Ben je niet zo’n tekentalent dat kun je de My Little Pony ogen ook hier online vinden en uitprinten.
 4. Snijd met een scherpt mes een snee in de bovenkant van de zwemnoodle voor de manen. Daarna kun je de manen van vilt erin stoppen. Je hebt geen lijm nodig, ze blijven vanzelf zitten.
 5. Knoop om de snuit van je paard of eenhoorn het lint in het midden vast. Vouw de zwemnoodle nu dubbel, zodat er een paardenhoofd vormt. Als je de eenhoorn knutselt, dan zet je voor het buigen van de noodle eerst de hoorn op zijn plek die je vast kunt zetten met het elastiek dat aan de hoorn vast zit. Na het buigen van de noodle knoop je het lint ook om de ‘hals’ van het paard, zodat het hoofd vast zit. De stukken lint die overblijven zijn de teugels.
 6. Plak nu de ogen en oren op zijn plek. En je My Little Pony of eenhoorn is klaar!
‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Tip!

Vind je onze DIY en knutsel ideeën leuk en wil je er nooit meer één missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week een nieuwe creatieve video online. En als gratis abonnee ben je de eerste die dat ziet!

My little Pony of eenhoorn knutselen: leuk om te doen op een kinderfeestje

My little Pony of eenhoorn knutselen: leuk om te doen op een kinderfeestje

My little Pony of eenhoorn knutselen: leuk om te doen op een kinderfeestje

Cadeautjes inpakken voor Sint & Kerst - 20x Inpaktips en inspiratie
IKEA Hacks: FROSTA kruk wordt kinderkamer lamp

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Lieke van Veen 13 november 2017 at 9:03 pm

  Super leuk gemaakt!

 • Reply Nanine de Groot 12 maart 2018 at 10:37 am

  Beste Annemieke,
  Ik ben de eenhoorn aan het knutselen, maar ondervind dat de verschillende lijmsoorten die ik gebruik zeer moeilijk hechten aan de noodle… welke lijm gebruik jij hiervoor? en waar koop je die?
  Ik hoor het heel erg graag…

 • Reply Annemieke 15 maart 2018 at 10:13 am

  Hoi Nanine, Ik heb alles opgeplakt met alleslijm. ik vermoed dat je bedoelt dat de oren lastig aan de noodle te maken zijn. Misschien helpt het om de oren na het lijmen met een elastiekje vast te zetten tot de lijm droog is? En een snelle oplossing die zeker werkt, is een lijmpistool. Met een drupje hete lijm zitten ze echt meteen vast. Succes!

 • Reply Lieke 17 mei 2018 at 2:07 pm

  Hoi Annemieke,

  erg leuk idee dit!
  Ik zou dit graag gaan maken met mijn dochters kinderfeestje in juli.
  Maar nu kan ik nergens geschikt vilt vinden.
  Welke gebruik jij hiervoor? en wat zijn de afmetingen ervan?
  alvast bedankt!

 • Reply Marieke Oldenhuis 29 augustus 2023 at 8:08 am

  Hallo Annemieke,
  Hoe lang moet de noodle zijn. En waar heb je het lint en vilt vandaan?

  Groeten,
  Marieke

 • Laat een reactie achter