5 Redenen waarom zelf foto’s maken zo leuk is!

31 januari 2024
5 Redenen waarom zelf foto's maken zo leuk is!

In ons vaak hectische leven maken we veel foto’s met onze smartphones. Van je kind, van een mooi tafereeltje wat je tegenkomt als je op je fiets naar je werkt zit of een mooie foto van jou en je partner. Binnen no-time heb je een enorme collectie aan foto’s op je filmrol staan. Wat kun je allemaal met die foto’s doen en waarom is zelf foto’s maken nou zo ontzettend leuk?

Dit is waarom zelf foto’s maken zo veel plezier geeft

1# Creatieve uitlaatklep

Regelmatig foto’s maken kan een hele leuke en creatieve uitlaatklep zijn. Het componeren van een foto, spelen met licht en schaduw, het vastleggen van unieke perspectieven kan een moment zijn om je eigen creativiteit helemaal tot uiting te laten komen. En tegenwoordig heb je hier echt geen dure spiegelreflex camera meer voor nodig. Met een goede smartphone kom je al een heel eind, de nieuwe Samsung S24 die onlangs op de markt is gekomen is hier een goed voorbeeld van. De S24 Ultra camera is een extreem goede camera en beschikt over intelligente AI-tools die je de optimale creatieve vrijheid geven én de telefoon is uitgerust met een 5x optische zoomlens. Hier kun je haarscherpe beelden mee maken, ook ‘s nachts kun je prachtige en heldere foto’s schieten. Kortom zelf foto’s maken kan een heerlijke en inspirerende hobby zijn of worden. Uiteindelijk kun je jouw meest favoriete foto bijvoorbeeld af laten drukken op een mooie poster of maak een foto collage voor aan je muur. Een leuke manier om je eigen interieur een persoonlijke touch te geven.

2# Fotoboeken; fysiek de tijd vastleggen

Door foto’s te maken blijven herinneringen altijd dicht bij je, helemaal als je ze verzamelt in een mooi fotoboek. Fotoboeken zijn als tijdscapsules die ons mee terug nemen naar speciale momenten in ons leven. Het fysieke karakter ervan geeft vaak een gevoel van tastbare herinneringen, toch anders dan als gemaakte foto’s op je fotorol blijven staan. Bladeren door deze boeken brengt je later niet alleen plezier, maar helpt ook bij het herinneren van de kostbare momenten die anders verloren zouden gaan! Voor kinderen is het ook altijd een feest om door fotoboeken te bladeren, waar ze zichzelf bijvoorbeeld weer terug kunnen zien als baby.

>> Lees ook: Foto’s in je interieur: Dit zijn leuke ideeën & voorbeelden!

3# Bewust momentjes creëren

Het zelf maken van foto’s geeft vaak een unieke collectie van spontane foto momenten, denk aan een spontane lach of een prachtige zonsondergang. Alle kostbare en onverwachte momenten die in het dagelijkse leven gebeuren zijn vaak de meest mooie en unieke stukjes van het leven om vast te leggen. Alledaagse situaties veranderen in dierbare en tastbare herinneringen.

4# Voor je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Fotografie is niet alleen voor het heden; het is juist voor de toekomst. Door fotoboeken te creëren en regelmatig foto’s te maken, bouw je een brug tussen generaties. Toekomstige familieleden zullen niet alleen genieten van de beelden, maar ook een glimp opvangen van het leven zoals jij het hebt ervaren. Het vastleggen van je dagelijkse avonturen wordt een prachtige cadeau voor de komende generaties. Dus leg ook dingen vast die je nu misschien helemaal niet bijzonder vindt, maar wat het over 50 jaar waarschijnlijk wel is!

5# Delen van positiviteit

Met mooie, grappige en bijzondere foto’s kun je ook andere mensen meenemen in je leven of op een positieve manier inspireren op het gebied van allerlei leuke onderwerpen. Denk aan mooie foto’s met betrekking tot reizen, interieur, architectuur, creativiteit of van de natuur. Foto’s zijn de perfectie manier om positieve vibes te verspreiden, social media is daar natuurlijk een mooie plek voor.

Fotografie is meer dan alleen het vastleggen van beelden; het is bijna een manier van leven. Neem de tijd om bewust momenten te creëren, gebruik je smartphone met een goede camera om deze momenten vast te leggen en bouw een verzameling fotoboeken op die je levensverhaal vertellen. Naast dat fotografie een creatieve activiteit voor je kan zijn, legt het ook de alledaagse magie van het leven vast.

Op kraamvisite? Dit zijn leuke cadeautjes om te geven
Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter