Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

25 januari 2024
Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tuinseizoen weer voor de deur staat. Een periode waarin we maximaal kunnen genieten van onze eigen tuin. En om dat te kunnen doen, is het belangrijk dat de tuin ook echt een comfortabele, uitnodigende en sfeervolle plek is. Hoe je dat doet? Met tuinmeubels natuurlijk! Want tuinmeubels zijn super belangrijk om je tuin om te toveren tot een prachtige buitenruimte en een verlengstuk van je huiskamer, zodat je er graag je tijd doorbrengt. Wij vertellen je graag alles over tuinmeubels en helpen je bij het kiezen van de juiste exemplaren voor bij jou in de tuin!

Wat voor tuinmens ben je?

De zoektocht naar de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin begint bij het bepalen van wat voor tuinmens je bent. Ben je iemand die ‘s morgens graag de dag start in de buitenlucht met een kop koffie of graag een boek leest in de tuin? Dan is een comfortabele loungeset een goede keuze of een palletbank met fijne kussens erop. Zonaanbidders vinden een ligstoel of -bed vast heerlijk. En als jij vooral aan het eind van de dag en ‘s avonds van de tuin gebruik maakt, door er te eten of bbq feestjes te houden, dan is een mooie tuintafel met lekker veel zitplekken er omheen juist fijn. Om je te oriënteren op wat voor soort meubels er allemaal zijn voor in de tuin, kun je inspiratie opdoen bij online tuinwinkels, zoals de Tuinmeubelshop.

Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

Materialen

Als je eenmaal weet welk tuinmeubel er bij jou in de tuin moet komen, kom je voor een volgende keuze te staan. Namelijk het materiaal van de meubels. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals hout, metaal, plastic en rotan. En elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dus het is belangrijk om te kijken welk materiaal het meest geschikt is voor jouw tuin. Maar ook hoe het zit met onderhoud. En natuurlijk wil het oog ook wat, dus looks is ook belangrijk. Zet alles goed voor jezelf op een rijtje. Want als je de natuurlijke uitstraling van hout heel mooi vindt, maar je tuinmeubel verder niet kunt beschermen of wilt onderhouden, dan is dat voor jou misschien toch niet de beste keuze. Want hout moet je schoonmaken en regelmatig oliën om het lang mee te laten gaan. Metaal is dan weer onderhoudsvriendelijker, maar kan heet worden op warme dagen als je erop gaat zitten. En ook plastic is makkelijk te onderhouden, licht en goedkoop, maar heeft misschien niet de mooiste uitstraling. Zo maak je een afweging voor jezelf.

>> Lees ook: Zo maak je de tuin klaar voor de lente & zomer.
Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

De juiste stijl tuinmeubels

Naast materiaal is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de meubels. Want zoals we al schreven; het oog wil ook wat! Ga je voor een moderne look of een klassieke uitstraling? Er zijn heel wat websites waar je veel verschillende tuin stijlen kunt vinden en inspiratie op kunt doen qua trends. Zoals die van woon- en tuinmagazines en blogs, maar ook Pinterest en Instagram. Een populaire trend op dit moment is bijvoorbeeld de natuurlijke en de Scandinavische stijl. Als je voor tuinmeubels in deze stijl kiest, maak je sowieso een goede keuze omdat deze stijl neutraal is, waardoor je hem niet snel zat bent en omdat hij rust brengt in de tuin.

Duurzaamheid

Houd naast al het bovengenoemde ook rekening met de duurzaamheid. Tuinmeubels staan meestal het hele jaar door buiten en worden blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden. Het is dus fijn als je tafel, tuinbank of tuinstoelen stevig en duurzaam zijn. Let daarbij vooral op de materialen die voor het meubel gebruikt zijn. Als je kiest voor meubels van duurzaam materiaal zoals teakhout, dan weet je zeker dat je er jarenlang van kunt genieten.

Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

Comfort

En tot slot; comfort. Want of je nu lekker buiten wilt relaxen met een boek of genieten van een goed gesprek met vrienden en familie, comfort is key! Het is dan ook essentieel om op zoek te gaan naar tuinmeubelen die speciaal ontworpen zijn voor maximaal zitcomfort. Staar je niet blind op het uiterlijk, maar ga ook daadwerkelijk zitten of liggen en ervaren hoe dat is. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet lekker en comfortabel zitten of liggen in de tuin? Lekker ontspannen in de zon, met een glas wijn en goed boek. Een mooie bijpassende parasol bij je ligbedje… Ja, wij dromen al weg.

‘Lees ook: Maak van de tuin een echte relax plek.
Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!

Zo, dat zijn onze tips. Als je hiermee rekening houdt bij het uitzoeken van je tuinmeubels, dan kun je wat ons betreft niet anders dan de juiste keuze maken. Zwicht dus niet voor de eerste de beste deal die je voorbij ziet komen in een folder, maar denk na over jouw tuinwensen. Ga vooral lekker veel inspiratie opdoen, neem een kijkje bij verschillende winkels en ga zeker ook proefzitten. Om daarna, volledig geïnformeerd het juiste tuinmeubel te shoppen!

Zo kies je de perfecte tuinmeubels voor bij jou in de tuin!
Zo leer je kinderen veilig omgaan met internet!
Veilig internetten voor kinderen: waar moet je op letten? 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter