Bloemen stempelen met wc rollen | Leuk voor kids!

21 mei 2022
Bloemen stempelen met wc rollen - Een leuk en simpel knutselidee voor kids!

Dit is een super leuke en simpele activiteit om te doen met kinderen; bloemen stempelen met wc rollen. Je hebt vast nog wel wat lege wc rollen en verf in huis, dus je kunt er gelijk mee aan de slag. En het resultaat is ontzettend vrolijk, het kan eigenlijk niet mislukken. Je eigen mini Van Gogh; leuk om thuis aan de muur te hangen of om iemand cadeau te geven. Wij laten je zien hoe je de bloem stempels kunt maken en er daarna mee kunt stempelen. Veel plezier!

Wat heb je nodig voor het stempelen van bloemen?

 • Lege wc rollen
 • Kurk
 • Verf
 • Kwast
 • Leeg vel papier
 • Schaar
‘Lees ook: Print hier gratis de leukste lente kleurplaten uit!

De bloem stempels maken & stempelen

 1. Knip de wc rol aan één kant in. Hoe kleiner de afstand tussen de knipjes, hoe kleiner je bloemblaadjes worden. Je kunt de bloembladeren ook in verschillende vormen knippen; maak ze rond, puntig of laat ze recht. Het is vooral leuk om verschillende bloemen stempels te maken.
 2. Vouw de blaadjes naar buiten om, zodat je ermee kunt stempelen.
 3. Doe wat mooie kleuren verf op een bordje en smeer de verf met een kwast op de bloemblaadjes. Je kunt de stempels ook gewoon in de verf drukken, maar dan heb je wel wat meer verf nodig.
 4. Nu kun je de bloemen op je vel papier stempelen. Maak een mooi, kleurrijk boeket!
 5. Als je tevreden bent met de bloemen, dan kun je het hartje van de bloem erin stempelen. Hiervoor kun je heel goed een kurk gebruiken.
 6. Zo, de bloemen zijn nu af. Eventueel kun je er met een kwast nog wat stelen en bladeren bij verven. Maar zonder dat is je kunstwerk ook al heel erg mooi. Nog even laten drogen en dan kun je het ophangen of aan iemand cadeau geven.
‘Lees ook: 20 Leuke ideeën voor het knutselen van lente dieren.’
Bloemen stempelen met wc rollen - Een leuk en simpel knutselidee voor kids!

En, vind je dit bloemen kunstwerk mooi geworden? Leuk en simpel, daar houden wij van. Als jij nu ook bloemen gaat stempelen met de kids, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om het eindresultaat te zien! Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van de creaties te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke knutsel ideeën met bloemen

Behalve door te stempelen zijn er nog veel meer leuke manieren om bloemen te maken of te knutselen. Voor meer inspiratie is het sowieso een aanrader om ons blog met meer dan 35 bloemenknutsels nog even te bekijken. En het is ook leuk om een keer deze bloembommen te maken met kinderen. Voor ons complete archief met al onze knutselideeën kun je hier terecht. En vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Bloemen knutselen van papier (mét een mooi vaasje!)
Kleurplaat moederdag | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor Moederdag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter