Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school

23 mei 2022
Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

Als je met een traktatie wil scoren, dan is chips een hele goede keuze. Kinderen lusten het allemaal. En een chipszakje als traktatie is natuurlijk ook makkelijk geregeld en kost je nauwelijks tijd. Tot zover alle voordelen. Maar er is ook één klein nadeel; de originaliteit spat er niet vanaf. Want je kind is vast niet de eerste die chips gaat trakteren. Daarom hebben wij een heleboel leuke ideeën om van een chipszakje of een portie losse chips een geweldige traktatie te maken. Stuk voor stuk succesnummers op school. En nog steeds heel makkelijk om te maken. Kijk maar!

12 Originele chips & chipszakjes traktaties

Minecraft chips traktatie

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

Dit is een uitdeel chipszakje, maar dan verpakt in onze Minecraft traktatie printable. In het Minecraft lettertype staat er op de verpakking ‘Hoera, ik ben jarig!’. En het enige wat je moet doen om deze chips traktatie te maken, is onze printable downloaden. Dan print je hem uit, doe je een beetje lijmstift op de randen, leg je hetchipszakje erin en plak je de randjes op elkaar. Zo ziet deze traktatie er toch veel leuker uit dan een gewoon zakje chips!

‘Lees ook: Makkelijke én originele traktatie ideeën om uit te delen op school.’

Patat chips traktatie

5x Chips traktatie - Simpele & toffe ideeën om te trakteren op je verjaardag

Deze puntzakjes met friet en mayo zijn net echt, vind je niet?! Een lekkere combi van hartig en zoet én een doorslaand succes in de klas! Je vult de rood witte frietzakken (o.a. te koop bij bol.com) met Pomtips van Lays. En daar bovenop leg je een witte marshmallow als een grote klodder mayonaise. Om het helemaal echt te maken, kun je er ook nog een patatvorkje in steken. (ook te koop bij Bol.com) Je kunt deze chips traktatie uitdelen door de zakken op een dienblad te leggen of ze in een lege schoenendoos met gaten te zetten zoals ik heb gedaan.

Zakje chips trakteren in een LEGO Ninjago jasje

Ninjago traktatie - Een doorslaand succes in de klas (en simpel!)

Welke LEGO Ninjago fan gaat deze ninja’s uitdelen op school? Je maakt ze door onze LEGO hoofden printable te printen op geel papier en uit te knippen. Voor het andere deel heb je een gekleurd A4tje nodig waarin je de opening voor de ogen knipt. daarna vouw je de gekleurde vellen papier om de chipszakjes heen en lijm je de uiteindes aan elkaar vast. Het LEGO hoofd schuif je erin, totdat de ogen precies door de opening te zien zijn. En dan is je chips traktatie klaar!

Tipi tent traktatie

Wil jij voor je kind een top traktatie maken die er super tof uit ziet, maar makkelijk en snel in elkaar te zetten is tegelijkertijd? Dan is deze tipi traktatie de uitkomst! Knippen kost alleen wel even wat tijd, maar misschien kun je knip-hulp inschakelen. De printable voor de tentjes vind je hier. Je zet de tentjes in elkaar en vooral je het laatste deel vastplakt, kun je in de tent wat chips of iets anders lekkers stoppen. Daarna steek je nog 3 pretzels in de nok als tentstokken en dan kun je de chips traktatie uitdelen.

‘Lees ook: 7 Super leuke Pokémon traktatie ideeën & uitdeelcadeautjes tips.’

Eenhoorn chipszakje traktatie

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

Net zoals bij de Minecraft traktatie is ook deze eenhoorn traktatie gemaakt met een printable. Een lekkere makkelijke chips traktatie dus als jouw kind dol is op eenhoorns! Je kunt de traktatie wikkel voor het chipszakje hier downloaden. Daarna doe je wat lijmstift op de randen, leg je het zakje erop en plak je het vel papier dicht.

Pokémon chips traktatie

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

Deze Pikachu traktatie is een absolute topper voor Pokémon fans. Ze kunnen de chips traktatie zelfs helpen in elkaar te zetten. De basis is een gele beker (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) waarop je (samen met de jarige) Pikachu gezichtjes tekent met permanent marker. (rood & zwart vind je hier bij Speelgoedpostorder.nl en wit hier) En dan plak je de oren aan de binnenkant. Van de oren hebben we deze printable gemaakt die je gratis kunt downloaden en op geel papier kunt afdrukken. De beker vul je met Cheetos, maar andere chips of popcorn kan natuurlijk ook!

Cactus traktatie

“Mexiiiicooooo! Oh land van al mijn dromen…” en van cactussen! Ook een leuke chips traktatie met als basis een oranje beker. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Je vult de beker met paprika wokkels of andere chips die je lekker vindt. En uit groen papier knip je cactussen die je ertussen steekt. Zet de cactussen op een dienblad versierd met Mexicaanse props om uit te delen, dat maakt deze chips traktatie extra leuk!

‘Lees ook: 28 toffe uitdeelcadeautjes om te trakteren op school.’

Pokémon chipszakje traktatie

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

Ook voor de Pokémon fans hebben we een traktatie wikkel voor een chipszakje gemaakt. Er zijn in totaal zes verschillende; met Pikachu, Eevee, Charmander, Mew, Bullbasaur en Jigglypuff. Je downloadt de printable hier. Ook deze kun je op de rand insmeren met lijmstift en dan plak je het chipszakje ertussen. Een leuke én simpele chips traktatie voor Pokémon liefhebbers toch!

Vlinder traktatie

5x Chips traktatie - Simpele & toffe ideeën om te trakteren op je verjaardag

Een vlinder met vleugels van chips. Yum, die mogen vast bij de kinderen van school naar binnen komen fladderen. Je maakt de chips vlinders door knijpers te versieren met stift of door er een stukje washi tape op te plakken. Dan plak je 2 kleine wiebel ogen op de knijper (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Je vult een boterhamzakje met wat chips en de knijper klem je precies in het midden van het zakje. Ook stop je een stukje chenilledraad (ook bij Speelgoedpostorder.nl) tussen het knijper gedeelte en dat vouw je in de vorm van voelsprieten. Je chips vlinder traktatie is nu klaar om uit te delen!

Friet chips bakjes met hamburger snoepjes

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

In plaats van de puntzakken hierboven, kun je ook chips bakjes trakteren. Ziet er toch ook geweldig uit! Je vult daarvoor muffinbakjes (te koop bij de HEMA) met Pomtips en legt er een klein snoep hamburgertje bovenop. (te koop bij de Action en vaak ook bij de Albert Heijn). En heb je wat meer tijd dan kun je de chips traktatie nog wat verder pimpen door van rietjes en een stukje washi tape vlaggetjes te maken met daarop de naam van de jarige. Een traktatie die op veel enthousiasme kan rekenen!

‘Lees ook: Meer dan 15 gezonde én leuke traktaties met fruit.’

Chips ketting

Deze chips traktatie is very old skool en heb ik zelf ook nog wel eens getrakteerd toen ik klein was. Maar de formule is goud en daarom kun je hem ook nu nog gewoon trakteren. Je rijgt Nibb-it chips om een dropveter of aardbeienveter en dan leg je aan het uiteinde een knoopje. That’s it!

Rijg je eigen chips ketting traktatie

Chips traktaties | 12 Leuke én makkelijke ideeën om chips te trakteren op school.

En wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Dan laat je de kinderen hun eigen chips ketting in elkaar zetten. Vinden ze waarschijnlijker nog leuker ook. Voor deze traktatie hebben we ook een printable gemaakt. Die past in een transparant uitdeelzakje van zo’n 12 à 12,5 cm breed. (o.a. te koop bij bol.com). Daarbij doe je de Nibb-its en een drop- of aardbeienveter en dan plak je het zakje dicht.

We hopen dat we je met deze chips en chipzakjes traktaties op leuke ideeën kunnen brengen. Mocht jij één van onze tips of printables gebruiken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk als je dat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van het eindresultaat te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer traktatie inspiratie?

Mocht je zelf nog toffe tips hebben voor chips traktaties laat het ons dan vooral weten in een reactie onder dit blog. En verder vind je op onze website ook nog veel meer andere leuke traktaties. Zo hebben we hier een heleboel ideeën voor andere makkelijke traktaties. En heeft jullie school een gezond traktatie beleid, dan vind je vast een leuk idee tussen onze fruit traktaties. Ook hebben we de leukste uitdeelcadeautjes om te trakteren op school voor jullie op een rij gezet. En verder vind je hier op ons blog ook nog een heleboel andere traktatie ideeën. Dus laat je lekker inspireren!

Pssst; wil je helemaal niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Trofee knutselen voor de beste papa van de wereld
Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Mirella 8 februari 2019 at 11:37 pm

    Leuke ideeën! Geeft mij altijd veel stress die traktaties, maar heb nog 5 maanden? Ik denk aan jullie blog tegen die tijd ??

  • Reply AH 10 juni 2022 at 1:38 am

    Kwalijk dat jullie niet aan bronvermelding doen. Ik zie namelijk mijn eigen traktatie idee hier op de site staan. Als jullie zelf inspiratie van Instagram/pinterest halen, is het wel zo netjes de desbetreffende site te noemen.

  • Reply Carmen 6 september 2023 at 5:40 pm

    Vraag over de pokemon chips traktatie. Ik zie een printable erbij staan maar die lijkt heel groot. Of moet ik hem anders printen?

  • Laat een reactie achter