Dé ultieme verkleedkleding voor LEGO fans: Zelf een LEGO kostuum maken

20 januari 2018
Zelf een LEGO kostuum maken - de ultieme verkleedkleding voor LEGO fans. Maal van een kartonnen doos heel simpel een reuze LEGO steen waar je zelf in past.

Er is zo ontzettend veel verkleedkleding dat kinderen werkelijk waar iedereen kunnen zijn die ze maar willen. Nou ja, bijna iedereen dan. Want wat ik nog nooit ergens tegen ben gekomen is een verkleedpak in de vorm van het favoriete speelgoed van mijn jongens: LEGO! Wat oud karton bracht me op het idee om zelf iets te maken. En zo veranderde ik een doos in een mega grote LEGO steen waar je kind zelf in past. Eigenlijk zo gedaan en nog goedkoop ook. In mijn nieuwe video laat ik je zien hoe je het LEGO kostuum maken kunt.

Wat heb je nodig?

 • Kartonnen doos
 • Wegwerpbekers of bakjes
 • Scherp mesje
 • Lijm(pistool). Ik heb die van mij goedkoop op de kop kunnen tikken bij de Action.
 • Verf of spuitbus
 • Elastiek voor het hoedje
‘Lees ook: Goedkope carnavalskleding voor kinderen van H&M.’

Het LEGO kostuum maken

 1. Teken op de bovenkant en aan beide zijkanten van de doos een cirkel die groot genoeg is om straks twee kinderarmen en een hoofd door te steken. Ik heb een aantal borden van verschillende formaten omgetrokken voor het mooiste resultaat.
 2. Knip of snijd de cirkels daarna uit, zodat er gaten in de doos ontstaan. Ook de onderkant – tegenover de kant waar het gat van het hoofd in zit – van het kostuum snijd je eruit.
 3. Plak nu acht wegwerpbekers of bakjes op de voorkant van de doos, zodat hij gaat lijken op een LEGO blok. Twee verticale rijen van vier dus. Ik heb hiervoor mijn lijmpistool gebruikt, maar met gewone alleslijm kun je ze ook vastplakken. Het drogen van de lijm duurt dan alleen wat langer.
 4. Als de lijm is opgedroogd, kun je de doos verven. Ik heb de doos gespoten met een spuitbus, maar je kunt ook gewone verf gebruiken. Bij mij dekte de verf na 2x spuiten.
 5. Als de verf droog is, is je LEGO kostuum klaar.
 6. Voor een bijpassend hoedje, kun je een klein doosje gebruiken waarop je één wegwerpbeker of bakje plakt. Met een elastiekje kun je ervoor zorgen dat het hoedje op het hoofd van je kind blijft zitten. Veel verkleed plezier!
‘Lees ook: DIY: Zelf een LEGO opbergbox maken.’

Tip!

Vond je dit een leuke blogpost en vind je het leuk om vaker geïnspireerd te worden met creatieve ideeën? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar en melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen.

Zelf een LEGO kostuum maken - de ultieme verkleedkleding voor LEGO fans. Maal van een kartonnen doos heel simpel een reuze LEGO steen waar je zelf in past.

Verhaaltjes voor het slapen gaan - De leukste voorleesboeken voor peuters & kleuters
Puffy sneeuwverf maken & een sneeuwpop verven

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply martine 12 november 2014 at 11:55 am

  Hallo Annemieke,
  Wij vinden dit dus een fantastisch idee en wij gaan de pakjes maken voor de carnaval.
  Nog even een vraagje, hoe doe je dat met de achterkant? Is deze open of ook gewoon dicht?

 • Reply Annemieke 13 november 2014 at 11:06 am

  Hoi Martine, leuk! Ik heb de achterkant dicht gehouden, omdat Finn de doos ook zo prima ‘aan kon trekken’. Maar als je kind wat groter is en dat niet lukt, kun je de achterkant open houden.

 • Laat een reactie achter